Chciałbym się dowiedzieć czy w silniku dwusuwowym spuszcza się olej po pierwszym przeglądzie?
przecież w silniku 2T nie ma oleju... Olej się wlewa do dozownika.
jak jest na dotarciu też nic się nie spuszcza?
a co możesz z tego silnika spuścić ?
Na dotarciu to jedynie można zmienić olej przekładniowy ale silnikowego się nie wylewa ani nie wymienia tylko w razie potrzeby dolewa świeżego.
A czy jest możliwe że litr oleju starczy na około 500 km?.Nie wiem czy to jest ważne ale skuter jest na dotarciu.
filtr oleju wymienia się wraz z olejem
chyba że siatkowy to tylko czyszczenie
barteklodz napisał:
filtr oleju wymienia się wraz z olejem
chyba że siatkowy to tylko czyszczenie
Przecież w 2T nie wymienia się oleju i chyba ( tu nie mam pewności ) nie ma także filtra oleju.
Kapu w 2 jest filtr oleju i filtr paliwa
Po tankowaniu na statoil silnik cały czas ładnie pracował i nie gasł na wolnych obrotach ,a po tankowaniu na shell gaśnie.Co mogę zrobić?.
nie tankuj shell...
firma nie jest istotna !!!
czasami bardzo wysoko oceniany w rankingach jakośiowych paliwa SHELL leje takie gówno do dystrybutorów, że auto ma strasznego muła...
na tą chwile stacje firmy LUKOIL (rosyjka firma) wchodza na rynek i jesli chodzi o "czystość" benzyny są zdecydowanie na szczycie....
Czyli z tego wynika że tankując na różnych stacjach będe musiał regulować gażnik?.
Może to głupie pytanie, ale gdzie znajduje się iglica w romet 727 premium 10(2010rok) najlepiej byłoby żeby ktoś wysłał link do zdjęcia gdzie ona jest. odrazu mówie chodzi o MIEJSCE GDZIE JEST IGLICA, a nie jak wygląda
Iglica znajduje się pod dekielkiem gaźnika. Zazwyczaj przykręcany na 2 śruby a pod nim znajduje się gumowa membrana do której przykręcona jest iglica.
A mnie chyba nikt nie dogoni :)
Praca nie poszla na marne
Oto dowod http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/23496 spalanie 2,45/100km
z czym ?
Ze spalaniem przy silniku 2t
2,45 jeżdżac głównie w mieście czy po trasie i po jakim mieście?
ja mieszkam w warszawie i 95% jazdy to oporowy teren zabudowany korki itd. mniej więcej wychodzi 2,6/2,7/2,8 z kufrem, bez kufra średnio o ten 0,1 spada.
w trasie nieco poniżej 2,45
czym jeździsz?
Ja przynajmniej raz miałem poniżej 2l/100 km a dokładnie 1.99 l/100 km. Jest na motostats, piszę z telefonu i nie mogę linka wkleić.
Krzysiek jeździ Inką Street 50 2T.