Dobra spróbuję, jutro luknę, ale jak trzeba będzie rozebrać pół plastików żeby zobaczyć ten moduł to z tego rezygnuję :D. W 4T CDI było w schowku przy akumulatorze a w 2T jest pod prawym lub lewym plastikiem przy siedzisku?? :)
Mystek jak wyjmiesz z pod kanapy plastik to ci si pokaże moduł.jak staniesz od strony kartera to bedziesz go miał przed sobą.
Mystek jak tam fotki??
Krzysiek, czyściłeś nagar z głowicy, denka tłoka i kanału wydechowego? Nagar może być też przyczyną większego spalania, spadku mocy i grzania się silnika.
nie nie czyściłem tego poza kolankiem wydechu. da rade to wyczyścić bez rozbierania?
Aby usunąć nagar z tłoka i głowicy, musisz ją odkręcić.
Do czyszczenia kanału wydechowego wystarczy odkręcić kolanko.
a gdybym użył dodatku czyszczącego do paliwa? lub wlał raz do baku paliwo z shella mam na myśli jakiś liter lub 2 tego v-powera?
Krzysiek, co Ci da dodatek do paliwa, który ma na celu zadbać o wtryskiwacze w samochodzie, lub paliwo do podrasowanych silników?
Musisz zdjąć głowicę i zeskrobać kawałkiem drewienka, kilku milimetrową warstwę nagaru, nie ma innej opcji.
To widzę że czeka mnie sporo roboty. odłożę to do majówki, bo wcześniej "kawa" w ciągłym ruchu.
Nie ma z tym dużo roboty, odkręcisz głowicę -4 śrubki i tyle, potem trochę skrobania, na koniec przeczyść szmatką nasączoną w benzynie i montaż ;) Kanał wydechowy jak będziesz czyścił, to przekręć tłok na dół i zakryj szmatką, żeby nie wleciał tam nagar, który będziesz skrobał. Przed czyszczeniem głowicy wykręć świecę, żeby jej nie zabrudzić.
Benzyna utleniona usuwa nagar ale raczej w sposób niebezpieczny dla silnika, bo czyści wszystko jak leci. A gdy samemu się usuwa po rozebraniu można zdecydować którą część usunąć, a której nie. Słyszałem, że trochę nagaru trzeba zostawić, bo i naczej silnik się rozszczelni i straci kompresję. Prawda to?
Pietro a które śruby wykręcić? Te do strony gdzie jest świeca?
Śruby (lub nakrętki jeśli silnik ma szpilki) znajdziesz na górze głowicy w jej czterech rogach. Świeca jest po środku. Zdjęcie głowicy to bardzo prosta czynność więc problemów nie będziesz miał. Powodzenia :)
dzięki Madi za info
KrzysiekP napisał:
Pietro a które śruby wykręcić? Te do strony gdzie jest świeca?
Krzyśku, sorki że nie odpisałem..wczoraj nie byłem na necie, ale jest dokładnie tak jak mówi madi ;)
Co do serwisówki jeszcze nic nie wiem, na święta będę się widział z człowiekiem inter-cars to zapytam.
Pietro a tłok wychodzi w stronę świecy jak zdejmę obudowę? Pytam o takie pierdoły, bo nigdy tego nie robiłem a uważam ze sobie poradzę.
jak wyskrobie tylko górę tłoka to coś już pomoże?
Właśnie o to chodzi, żebyś oczyścił denko tłoka, czyli górę i głowicę od środka.
Poruszuysz delikatnie kopniakiem, to tłok wyjdzie do góry, na równo z cylindrem. Przy odkręconej głowicy, jak będziesz przesuwał kopniakiem tłok, przytrzymaj cylinder żeby się nie podniósł razem z tłokiem, bo może zerwać się uszczelka pod cylindrem, a jak nie masz wprawy, mógłbyś mieć potem kłopot z założeniem nowej-głównie włożeniu tłoka z pierścieniami do cylindra.
albo zdjąć karter z napędu i ręcznie powolutku przesunąć tłok trzymając cylinder?
Karter??? no co Ty? przecież masz kopkę? Nara, muszę spadać.
Krzysiek, przecież nie musisz ruszać kopki nogą. Wystarczy ręką.