Dobra. Gdy będę wiedział ile to potrwa to dam Ci znać odpowiednio wcześnie. A teraz lecę do Kobyłki odwiedzić znajomych. Na razie!
A ja lecę wymienić żarówkę bo dziwnym trafem wczoraj spaliły mi się tylko długie oraz zmienię świecę :D
No, wróciłem. Skuter zap***ala jak wściekły po tej regulacji. Tyle tylko, że na oko pali więcej niż powinien. Muszę jeszcze pokombinować ale przestawię tylko śrubę mieszanki w niewielkim zakresie.
A ja wymieniłem żarówkę i wkręciłem nową świecę. Chodzi elegancko,ale przed zimą latał ponad 70km/h,a teraz nie dochodzi do 70km/h :( Czyżby gaźnik do czyszczenia? Albo rolki się już zjechały,bo pasek w całkiem dobrym stanie.
A wygrzałeś świecę?
Ja czyszczę gaźnik (z braku czasu) tankując mieszankę zwykłej benzyny z 100-oktanem pół na pół. Albo dodaję shellowski dodatek do benzyny (ten skoncentrowany) i dopełniam paliwem. Pomaga. Potem reguluję gaźnik i koniecznie drugi raz po przejechaniu 200 km.
moj najnowszy raport
Twój raport miesięczny - Inca Street:
* łączne wydatki w ostatnim miesiącu: 252.48 PLN (+44.51 PLN), w tym paliwo: 232.09 PLN (+41.61 PLN), pozostałe: 20.39 PLN (+2.90 PLN)
* przebyty dystans: 1042.00 km (+327.00 km)
* średnie zużycie paliwa w ostatnim miesiącu: 4.53 l/100km (-0.39 l/100km) :!:
* średnie zużycie paliwa w całym okresie użytkowania: 4.31 l/100km
* Wartości w nawiasach wskazują zmiane w stosunku do miesiąca poprzedzającego
Jezu, Krzyśku... 4,53? Masakra... Ale mi teraz mocy ubyło... Nie wiem dlaczego. Vmax spadł o 5 km/h.
Wiem wiem ze mam masakre jak się patrzy na średnie spalanie
Pytanie jak to wyeliminować?
Kurcze Krzysiek wlasnie czytałem specyfikację 8O wg nich spalanie to 2.5 litra na 100 ale latałem po necie i byla póki co tylko jedna wzmianka o tym że street palil 3 l na 100 reszta to 4 l. więc chyba twoje spalanie niedużo jest większe od średniej.
A jak u Wodza ze spalaniem ? też ma street-kę
ragaz a gdzie wyczytałeś to w specyfikacji? Wodzowi pali 3,75 na 100
http://www.pro-sell.com.pl/street.html
:-)
na dole
Moja 3,7. Teraz nie wiem, około 4.
A na tamtej stronie z linka to wzięli z kosmosu. Nawet czterosuw tej wielkości z trudem trzymałby taki wynik.
dlatego wydaje mi się że spalanie w Inca Street za wiarygodne mozna przyjąć granice 3,5- 4,0 L na 100 km to duży 2-suwowy skuter . nigdy nie miałem 2 suwa ale z tego co znalazłem w necie to tak właśnie wygląda
Kumpel się dziwił, że moja Streetka pali tylko 3,7. On uważa, że 4,5 byłoby niezłym wynikiem. Ale gdyby firma fundowałaby mi paliwo to mógłby sobie palić i 7 jak Lambrosy w Dominium, chłechłe...
Mam na chacie Lambrosa i na dotarciu 0-1000km spalał praktycznie cały bak (4,2) na 60km! :D. Po dotarciu i odblokowaniu bak starcza spokojnie na 120km :). Ale za to mocy mu nie brakuje :). Pozdrawiam!
Mystek a jaki masz typ silnika i jakie blokady zdjąłeś? ja duży masz bak?
Krzysku czytaj uważnie ;)
Mystek napisał:
praktycznie cały bak (4,2) na 60km! :D.
Oczywiście to 2T, blokady ściągali mi w salonie tam gdzie go kupiłem za 200zł bez utraty gwarancji, rano przywiozłem im skuter, a wieczorem odebrałem :). Wymienili mi CDI, i zdjeli blokadę na wariatorze :). Bak ma w specyfikacji 4,2L ale na stacji benzynowej wchodzi mi prawie 6L więc myślę że właśnie tyle ma razem z rezerwą :D
Mystek zrób fotke modułu po wymianie i podłaczenie jakie masz jakbys mógł. Proszę