Jezdze po GOP skuterem inca street 50 2t /waga 120kg/ z przebiegiem dobijajacym 23 tys km w niecale 2 lata uzytkowania
Glownie po miescie srednia predkosc podrozy to okolo 40 na godz a przelotowa po aglomeracji to ponad 60 max
Wiecie może jak ustawic iglice w tym gazniku?? http://imageshack.us/photo/my-images/525/ganik.png/
dodam ze jest to romet 727 premium 10 i że gdy przekrece iglice(patrząc od tyłu gażnika) do siebie ma lepsze przyspieszenie, ale mniej czuc spalin wydalanych z tlumika. Dodam też ze na ustawieniu iglicy do siebie (patrzac od tylu gaznika) pod gore ma mniejsze V-Max niz na ustawieniu iglicy przekreconej w druga strone, ale predkosci na prostej są takie smae
problem ze spalaniem rozwiazany
tylko minus
slaba moc, dusi sie na starcie
V-max 60km
na norm. spalaniu na takiej samej trasie 65km
romet 727 premium 10 przebieg 850km
b&w 170cc z szybą i kufrem + ja z tobołkami , razem ~270kg
miasto 3,4-3,8L/100km
trasa 2,2-2L /100km
zawiodłem sie na iglicy ustawionej na eco
skuter spalil znow 4.5l na 100km
silnik to 139qmb pomocy!!!
witam, pomoże mi ktoś w wyregulowaniu gaźnika w derbi atlantis (2004 rok, silnik Piaggio). obroty mi 'falują' przy wolnych obrotach. jest też sytuacja że podczas jazdy po mieście na światłach przy postoju wchodzą mu wysokie obroty- tak jak by był na ssaniu przy rozruchu silnika.
proszę o pomoc.
Powodem moze byc przytkana dysza wolnych obrotów.
ja wyczysciłem dysze i chodzi równo.
ma tzw. wybieg silnika po puszczeniu gazu??
u mnie niestety było przed czyszczeniem i po czyszczeniu jest
kajoj poluzuj troszke przepustnice by nizej opadała
Powodem wybiegu była odpięta rórka za gaznikiem która jest potpięta do ERG. Silnik ciągnął lewe powietrze i dlatego mial wybieg. Juz jest wszystko okej
Kupiłem sb speedfighta 70cc gaźnik arreche 17,5mm dysza 60 proszę o pomoc w zmniejszeniu spalania bez wymiany części, pali mi ok 8l na 100 więc jest tragedia, fakt że ma kopa leci ponad 110 ale bardziej zależy mi w tym momencie na portfelu, a i czy ma znaczenie że nie ma założonego stożka, czy może to być przyczyna za małej ilości powietrza do mieszanki???
zmień cylinder na 50cc gaznik na 12-14mm dysze 75-80 i daj seryjny filtr po tym spalanie spadnie do 2,5-3 l
misiek139713 napisał:
Kupiłem sb speedfighta 70cc gaźnik arreche 17,5mm dysza 60 proszę o pomoc w zmniejszeniu spalania bez wymiany części, pali mi ok 8l na 100 więc jest tragedia, fakt że ma kopa leci ponad 110 ale bardziej zależy mi w tym momencie na portfelu, a i czy ma znaczenie że nie ma założonego stożka, czy może to być przyczyna za małej ilości powietrza do mieszanki???
sprzedaj go i kup 4T
albo moc albo spalanie, twój wybór
najtańsza opcja to PJ i większa pojemność ;)
chodzi mi o ograniczenie spalania tak chociaż do 5-6l bo osiem to przesada, coś musi być źle wyregulowane :/ świeca jest czarna więc myślę że coś nie tak z mieszanką tylko nie wiem jak się zabrać do tego by to ustawić :/ a no i dodam że dysza w gaźniku jest juz 60 więc malutka :p