Toros Fresco - promocja. Czy kupic Fresco?

Mulą wam skutery bo macie źle wyregulowany gaźnik.

elektronik a ty ile swoim wyciagasz i ile ci pali jak mozesz to pomoz z regulacja co i jak daj jakies fotki bo nie wiem gdzie regulacja jest od powietrza ?

Z tym pokretłem to tak jak myslalem ale nie zauwazylem jak tym kreciłem zeby cos sie ruszyło :D

Max po prostej jechałem ok 65-67km/h mierzone GPS-em licznik mi zawyża ok 2-3km/h.
Opisów regulacji jest dużo w internecie, musisz tak ustawić skład mieszanki żeby świeca była koloru "kawy z mlekiem".
Niema reguły ile ma być wykręcona śrubka regulacji składu mieszanki.
W instrukcji pisze jedynie żeby wykręcić 2 i 1/4 obrotu i od tego momentu zacząć regulację.
Ja wymieniłem jeszcze świecę na NGK, a seryjną wożę jako zapasową i jeszcze kilka innych rzeczy żebym w razie czego mógł je na drodze wymienić.

Niby wyregulowałem, dobrze wraca na obroty nie gaśnie itp., ale słabo się rozpędza na prostej max to 55 nadal co to może być??

Ja mam Torosa Fresco i jestem zadowolony mam go ok.3miesięcy i blokady ściągneli mi na przeglądzie przy 450km i max jechałem nim trochę ponad licznik czyli tak 75km/h.Teraz mam już zrobionę 1150km i nic się nie psuje jak narazie.Miałem tylko lekkiego szlifa nim na asfalcie i bok przerysowany lekko.

Ile zapłaciłeś za zdjęcie wszystkich blokad w serwisie ?? A wiesz co jest blokowane poza tym kabelkiem ??

Bane napisał:

Ile zapłaciłeś za zdjęcie wszystkich blokad w serwisie ?? A wiesz co jest blokowane poza tym kabelkiem ??

Dołączam się do pytania :).

Odświeżam :)

Witam
Wyjąłem moduł i mam na nim oznaczenia 50XS4T45H-TT wie ktoś co one oznaczają?
45H oznacza że jest ograniczony do 45km/h?;)

Tak. A pod spodem pisze jeszcze rozmiar koła czyli 120-70-12.
Wystarczy odpiąć przewód z czujnika dzwonu i jest odblokowany.

Witam. Mam pytanie... jak to jest z dotarciem skutera toros fresco bo w książeczce nic o tym nnie pisze z góry dizeki za pomoc

Nie śmigasz nim na maxa tylko pomykasz sobie tak te 35 ja tak robilem do okolo 500 km przebiegu potem pomuykalem tak do tysiąca 40 czasem 45 a teraz sciagnolem ten kabel z tego modułu i lece nim ile wlezie mam juz 1850 km przebiegu oczysc filtr powietrza itd po 1000 km

Witam,zacznę od tego że jestem tu nowy.Mam zamiar zakupić skuter toros fresco i stąd moje pytanie do użytkowników tego skutera.Jak oceniacie ten skuter,czy wart jest tych 2500 zł,jakie odczucia z jazdy,nie jest zbyt mułowaty?nie żałujecie zakupu?Ja mam zamiar go zakupić ale im bliżej kupna tym większe mam obawy i dylemat:(Boję sie że skuter nie da sobie rady z moją wagą ok 100 kg.Proszę o szczere odpowiedzi i oceny

Siemka mam go ok. miesiac i narazie spalanie po pierwszych dwóch stekach to niecałe 2,5 takze jest dobrze :Dwygodnie sie jeździ. tylko minus taki ze nie ma abs i mały jest schowek pod siedzeniem kasku tam niestety nie włożysz ale pozatym jak narazie jestem z niego zadowolony

mam pyt. czy gdy wymienił bym sobie lusterka na inne lub takie samie to stracił bym gwarancje ?????

Ja mam 190 cm i waze ok 90 kg pod duza gore troche zwalnia ale już niedlugo bo w 2013 wkladam do niego cylinder 90 pozatym wszystko ok ostatnio tylko musze odpalac z kopniaka bo cos mi sie ten starter knoci ale koleszka mi zrobi na 2 przegladzie i bedzie ok trzeba tylko poczekac do 10:) spalanie bardzo niskie ok 3 l na 100 km światla w nocy dobrze oświetlają droge a jesli chodzi o schowki to ja zamontowalem sobie duzy kufer na dwa kaski z tyłu skuter wyglada jeszcze fajniej i mam duzo miejsca na klamoty itd :)

Smok, po co odkopujesz stare tematy -.-?

"spalanie bardzo niskie ok 3 l na 100 km"

Jak bym miał takie spalanie to bym się wziął za czyszczenie i regulację gaźnika.

Mam pyt., Jak jest z wymianą oleju przekładniowego?? Co ile i jaki polecacie? Są jeszcze jakieś oleje lub plyny do wymiany prócz przekładniowego, hamulcowego i silnikowego??