U mnie w galerii masz zdjęcie który kabelek. Jest on z prawej strony pod plastikiem.
Czy to jedyna blokada we fresco ? Odłaczyłem ten kabelek i mam wrażenie jak by ona działała ale tylko z gorki tzn na prostej bez spadku skuter leci tak jak wczesniej te 45 a jak dostanie troche z górki to najwiecej wydusiłem z niego nieco ponad 65. Jeśli jest gdzies jeszcze jakas to prosze o naprowadzenie na nia i instrukcje co zrobic zeby jej nie było :D
Tak raczej jedyna. wyreguluj gaźnik.
fakt w nic niema jest sprezynka,ktora reguluje iglice,iglica niemozna regulowac bo ma jedno zapiecie,jak cos jest to gdzies indziej,gdzies czytalem ze mozna skrocic na dekielku taki kroceck,tory wchodzi sprezynka,wtedy moze sie podnis wyzej iglica dajac wiecej paliwa ale niewiem czy tak jest faktycznie,moze ktos wie lepiej i napisze
chodzi ci o regulacje tą śrubką czy już taką bardziej fachową.Jeśli samodzielna to prosze o jakies podpowiedzi jak to dobrze zrobic a jesli u jakiegos machera to jakie sa tego koszta mniej więcej.
Tak chodzi o regulację składu mieszanki. Możesz to zrobić sam.
Dużo jest opisów regulacji, nie będę tworzył kolejnego.
Wystarczy poszukać i internecie.
Dzieje mi się coś takiego że jadę sobie przypuśćmy te 50 i puszczę manetkę i potem raptownie dodam to ma bardzo duże problemy z powrotem na obroty. Niedawno był na przeglądzie po 300km. Co to może być ?? A poza jestem ciekawy czy wam też tak mułowato się rozpędza ?? Odpiąłem sobie ten kabelek ale na prostej 55 cały czas, planuje wymienić wariator na Top Racing SV1- Speed i rolki 5g, jak myślicie jak bardzo wzrosną osiągi ?? Co jeszcze mogę zrobić żeby poprawić jego osiągi poza zmianą cylindra ??
Gdzieś przeczytałem, że mimo tego kabelka odpiętego moduł nadal jest zablokowany. Czy ktoś z was wymieniał moduł na odblokowany ??
Też tak miałem po pierwszym przeglądzie. Masz źle wyregulowany gaźnik. Wyregulowałem sobie sam i skuter wrócił do formy.
Wariator nic ci nie da na szybkości jedynie może poprawić trochę przyspieszenie zależy od jego kształtu. Prędkość zależy od tego jak wysoko ci wejdzie pasek na wariatorze a do tego silnika większego wariatora nie włożysz więc tak prędkości nie zwiększysz.
Moim zdanie po prostu po odpieciu tego kabelka brakuje mu mocy widac to jak sie jedzie nie samemu ale we dwoje moja kobieta jest leciutka a skuter z odpiętym kabelkiem pracuje tak jak by nas na nim siedzialo troje jak przypne go wszystko wraca do normy a i chyba spalanie jest wieksze niz z ta blokada chociaz to ciezko stwierdzić bo wskaznik paliwa nie jest zbytnio precyzyjny
Pewnie że tak jest bo gaźnik jest wyregulowany "pod prędkość 45 km/h (blokada)", a nie więcej.
Po odłączeniu przewodu i regulacji gaźnika spalanie spada a nie wzrasta.
Czyli wiem w co teraz wpakowac kase :D Może uda mi sie po znajomości troche taniej :D
Za nic nie mogę wyregulować tego gaźnika, próbowałem dziesiątki razy i ciągle coś mi nie pasuje, nie wiem jak to zrobić dokładnie, czytałem w necie o różnych metodach, ale coś nadal nie tak. Może po prostu ktoś mi powie na ile ma wykręconą tą śrubkę od mieszanki, ustawie sobie tak samo i obroty najmniejsze ustawie do tego jakie się da żeby nie gasł ??
Jaki masz kolor świecy?.
izolator powinien być jak to mówią " kolor kawy z mlekiem ".
Czarna dosyć, ale nie bardzo mocno. To odkręcić czy zakręcić ?
ja mam inny problem,jak zapale to prawie zyleta mam taka trase 8 km 4 km lekko pod gorke,to pod te gorka jade 45 do55km,odjade cala trase i jade zpowrotem pod te gorke to juz zbieda wycigne 40 na calym gazie lub 35 na 3/4 gazu a przedtem wystarczylo 3/4 gazu i bylo 45 do 55km i zas reguluje i historia sie powtarza, mysle ze gdzies na wydechu musi byc blokada. nara
Czy wam też ten fresco tak muli strasznie, bo ja nie wiem, czym bym się nie przejechał to lepiej idzie od tego a ma przecież te 4km a np. inny skuter nie całe 3km a idzie lepiej o co tu chodzi ???
A ja mam inne pytanie :) Nad przednim kołem jak sie lape wloży prawie pod reflektory jest takie pokretlo plastikowe obraca sie ono w lewo i prawo dosyc lużno podobne pokretła sa np do mocowania kuferka do tego panela do czego ono służy ???
witam!
mam problem z swoim torosem poniewaz duzo pali czyli caly bak na 150 km co zrobic aby zmniejszyc spalanie ? po za tym bardzo muli po sciagnieciu blokady tzn zostal odlaczony kabel od modulu gdzie elektronik pokazal na zdjeciu i iglica zostala podniesiona po mimo tego jedzie na prostej mak 55km/h a z gorki 65 km/h czy jest szansa z niego wiecej wyciagnac jak to jest z waszymi torosami fresco 4t ? prosilbym was o fotki najlepej z ustawieniami lub dodatkowymi blkokadami i szczegolowym opisem mam nadzieje ze pomoze wielu osobom ktore potrzebuja pomocy
z gory dzieki za wasza pomoc na pewno napisze co pomoglo i jakie ma osiagi pozdrawiam Was!!!
Smok1910 napisał:
A ja mam inne pytanie :) Nad przednim kołem jak sie lape wloży prawie pod reflektory jest takie pokretlo plastikowe obraca sie ono w lewo i prawo dosyc lużno podobne pokretła sa np do mocowania kuferka do tego panela do czego ono służy ???
Jest to pokrętło regulacji świateł , u mnie działało i chyba przekręciłem ale nie zawracam sobie tym głowy.