Toros Fresco - promocja. Czy kupic Fresco?

Ja dopiero zacząłem jeździć, ale tak, mam ten kabelek czy jeżeli go odłączę to w serwisie automatycznie nie uznają mi gwarancji czy jak to jest ?? I jeszcze jedno czy ma ktoś taki skuter już odblokowany ?? Jakie są jego osiągi ??

Ten kabelek jest na wtyczce . możesz go odłączać i podłączać bez utraty gwarancji. Ale jak docierasz skuter to lepiej go podłącz i nie przekraczaj tych magicznych 45km/h. Ja przejechałem nim na razie przeszło 1700km i na razie jeżdżę 60-65km/h na prostej z górki zamyka licznik. Na razie starczy.

Witam tez mam torosa fresco i puki co jestem z niego zadowolony.Na samym poczatku byl problem z obrotami ale po pierwszym przegladzie gosciu mi to wyregulował i teraz silnik pracuje równo i cicho.Mam przejechane ok 800 km puki co i silnik chyba sie podocierał ciszej pracuje i duzo latwiej osiagnac mu max predkosc jak sie czasem zagapie :Dale i tak staram sie jezdzić teraz w granicach tych 40 a wczesniej na samym poczatku mykalem 30,35.A i nie krescie za duzo lusterkami ja jak sobie regulowalem to zaraz coś sie poknociło z migaczem w lusterku ale już naprawione wystarczylo przylutować kabelek.Dodalem sobie do niego puki co kufer na dwa kaski fajnie wyglada no i na wycieczke mozna smiało jechać w dwie osoby tez daje rade bo mykam czasami z moja kobieta.Po końcu gwarancji sobie go odblokuje i może dodam cos co sprawi że bedzie miał szybszy moment obrotowy z tego co juz sie zorientowałem to wariator :D Mam pytanie ile płaciliscie za pierwszy przegląd no i kolejne jesli już ktoś miał ???

Witam. Za pierwszy płaciłem dużo 150zł. Miało być "dużo" zrobione a był chyba tylko olej wymieniony i pokręcone przy gaźniku. Ale z tym olejem to tak nie do końca jestem przekonany bo nie było mnie przy tym, a jak trzy dni temu wymieniałem na około 1850km to był jakiś bardzo czarny, ale nie wnikam. A następne przeglądy nawet się nie pytam o cenę.

no to ja kolego zapłaciłem 250 zł i zrobili to samo ale ten serwis to jakieś nieporozumienie klitka taka wyglada jak warsztat domowy .

U to jeszcze więcej. Ja też byłem w "warsztacie domowym".
Ale już sam będę oleje wymieniał i resztę robił. Naczytałem się po prostu o "bardzo ważnym" pierwszym przeglądzie więc pojechałem.
Jaki masz przebieg?. Myślałeś już o blokadach będziesz ściągał?.

Tak naprawde to różnie bywa. Ja mam model kupiony 2 mce temu.. Wybrałem sie pare dni temu do Carrefoura (tam kupiłem)I skuter o tej samej nazwie co nasz(Toros Fresco) Wyglądał zupełnie inaczej.Inny Wydech, mechanicznie inaczej.Drobnie zmiany wygladu , inne manetki lusterka deska rozdzielcza;d A co do blokad To :
1)NAPEWNO JEST NA FILTRZE POWIETRZA( do usunięcia jest rurka* wyciągnąć i zakręcić-jednak nie polecam bez wymiany filtra plaiwa na wiekszy).Słyszałem że moduł, ale ja przy akumulatorze nic nie mam.Chyba gdzie indziej.Nie wiem czy gaźnik bo nie rozkręcałem membrany jeszcze. Co ciekawe u mnie: PRÓBA JAZDY NA ROZGRZANYM SILNIKU W CHŁODNY DZIEŃ DO OPORU - OSIĄGNOŁ 52 KM/H. DZIWNE ? CZY TAK MA BYĆ? ( Nie rozblokowany bo rurke założyłem zpowrotem bo nie miałem większego filtra paliwa.

Jak wyciągniesz tą zwężkę z filtra powietrza to jedynie sobie pogorszysz. Moduł nie jest zablokowany ma tylko czujnik na dzwonie, wystarczy odpiąć. Odłączyłem jeszcze tak zwany EGR. Jest jeszcze przekładnia zablokowana więc za szybko i tak nie pojedziesz max po prostej jechałem ok 65-67km/h mierzone GPS-em licznik mi zawyża ok 2-3km/h. W przyszłym tygodniu kupie przekładnie i zobaczę ile pojedzie.

@elektronik, napisz mi gdzie na dzwonie jest ten kabelek, jak go rozpiąć i jak odblokować EGR.Pozdrawiam.

W Mojej galerii jest zdjęcie jak odłączyć ten czujnik. A co do EGR-u to za dużo pisania , poszukaj w internecie. Ile masz przejechane że chcesz ściągać blokady.

Zrobiłem 300km, odpiąłem sobie ten kabelek, ale leciał ok 55km/h więc szału niema, jak wyregulować napęd ??

Miałem tak samo po odłączeniu tego kabelka niecałe 60km/h.
Dopiero po odłączeniu EGR-u i wyregulowaniu gaźnika prędkość wzrosła do ok. 65 km/h GPS. Ale przy twoim przebiegu to lepiej jeździj normalnie z tym kabelkiem. tak około 1000km go odepnij.
O regulacji napędu jest dużo w internecie.

A ja zrobie tak że posmigam do końca tej gwarancji porobie te wszystkie przeglady potrzebne do jej uwzglednienia a potem wiadomo sciagam blokady i podrasuje go troche czyli wariator itd. Z wygladu puki co mam kufer na dwa kaski fajnie sie prezentuje i mam w planach wymienic ta gume z podłogi na taka niby metalową wydaje mi sie ze tez bedzie fajnie to wyglądało :D

A przebiegu mam juz 1000 km i jedyne co czasami daje sie we znaki to to ze trzeba sobie obroty podkręcić czasem bo same spadaja ale leki obrót śrubą i jest ok czesto to sie nie dzieje ale zdarza sie ma ktos może na to jakis sposób ???

Jak myślicie czy warto zainwestować w taki zestaw http://moto.allegro.pl/wariator-sprzeglo-dzwon-107mm-full-tuning-4t-i2396360025.html ??
A co mogłoby jeszcze polepszyć osiągi, oprócz zmiany cylindra, bo to odpada.

Odświeżam :)

Witam,tez mam fresco,mam przejechane ok.600km,czytam Wasze posty i dzieki temu jestem coraz madrzejszy w temacie ,,fresco" narazie odpialem kabelek i na probe na krotkim odcinku osiagnalem okolo 58 kmna liczniku faktycznie jak piszecie ze licznik klamie to bedzie jakie55 km/godz.Jezeli ktos wie czy w gazniku sa jakies blokady,to wiadomosc bede bardzo wdzieczny. Pozd i dz

nie koniecznie zalezy w ktorym, bardzio często jest pod tym żółtym dekielkiem śruba z nakretkami którą tzreba wykręcić, jeżeli dobrze pamiętam:)

W gaźniku nic niema. Jest tylko ten kabelek do odpięcia.

Może ktoś wstawić fote albo jakis filmik o ktory kabelek dokladniej chodzi i jak to zrobic zeby go odpiąć poprawnie ??? Napewno by sie to przydalo nie tylko mi.