a gdzie się znajduje ten regulator napięcia?
Najprawdopodobniej podczas deszczy doszło do zwarcia elektryki kable się może gdzieś stykają a nie powinny. Zobacz do regulatora. o obejrzyj kable bo inaczej za każdym razem jak włączysz światła dojdzie do zwarcie i będą się palić
Regulator napięcia zazwyczaj jest na samym przodzie skutera pod "maską". A jest to srebrna kostka rozmiaru może 5x5cm z żeberkami u góry.
Edit: Tak to wygląda.
Byłem w serwisie to nie był regulator napięcia tylko miałem luźny jakiś kabelek robiło się zwarcie i paliło żarówki :)
No widzisz ;) I jak mówiłem, jedź do serwisu, tak to im to chwilę zajęło, a tak to niepotrzebnie kase na żarówki traciłeś. Na pierwszy rzut oka wydawało się, że to regulator, mówiłem, również, że zwarcie się może robić. Niestety na odległość nie idzie dokładnie powiedzieć.
no wiem inaczej jest jak sie widzi a inaczej jak się tylko o tym czyta:D Od nowego nie był dobrze podczepiony kabelek pod lampą i dlatego się robiło zwarcie i paliło mi żarówki.Ale na szczęście już jest wszystko w porządku
mam jeszcze jedno pytanko odnośnie przeglądów gwarancyjnych.Czy za nie się płaci ??jak tak to gdzie najtaniej mógłbym go zrobić??
Tak płaci się,bo jest to zarobek dla serwisu i to nie mały.Pojeździj w serwisach okolicznych i popytaj ile biorą za ewentualne naprawy/przeglądy.
Termit, co ty mu mówisz? Za serwisy gwarancyjne owszem płaci się, ale trzeba je robić tam gdzie się kupuje skuter, bo inaczej straci się gwarancję.
Ryglos nie koniecznie tam gdzie kupiłeś skuter.To może być każdy serwis autoryzowany danej firmy.
Chyba, że tak, ale i tak nie ma kilu serwisów w niewielkiej odległości ;/
a mniej więcej ile kosztuje taki przegląd??
Ja za przegląd zapłaciłem 120 zł.
A ja płacę 50zł ;)
To w Kingwayu tak tanio ?
No, różnie jest, ale akurat, tu gdzie ja robie, w tym serwisie, bo kingwaya jest jeden w moim mieście to tyle ;)
Ryglos a gdzie robisz przeglądy??to jest taka sama cena na wszystkie modele czy każdy ma inna cenę model
Tam gdzie kupowałem skuter, w salonie Kingway'a ;) Nie dość, że przegląd kosztuje 50zł, to jak mi skuter się spieprzył ostatnio, a potrzebowałem go szybko, to się dogadałem z ziomkiem, to mi skuter zrobił na drugi dzień, a pod serwisem stało około 5 skuterków, a w środku też kilka, a on mój bez kolejki, tylko w pierwszej kolejności robił ;)
Tylko, że ludzi a ludzi na te przeglądy. Jak dzwoniłem w czwartek ostatnio się zapisać, to przegląd mam dopiero w ten piątek.
Teraz sezon jest.Ja żeby zrobić przegląd to musiałem czekać w Ronecie w Krakowie aż dwa tygodnie.