TOROS F16

no niestety tak trzeba się wybrać do specjalisty

też wątpię aby to były żarówki, są przecież nowe, ale lepiej sprawdzić, bo często się okazuje że najprostsze rozwiązanie jest najlepsze;)

Ryglos napisał:

remusM napisał:
najpierw sprawdź żarówki a potem wizyta u elektryka

Jak sądzisz, to możliwe, żeby się spaliły 2 żarówki naraz, no chyba nie,. Pozatym one się nie spaliły, bo długie świecą, a długie i krótkie to te same. Mogło się jedynie włókno przepalić, ale to też raczej nie możliwe w 2 od razu...

Może się przepalić jedno włókno i to jest możliwe w 2 na raz ;)

a jak będę ściągał pokrywę żeby wyciągnąć żarówkę to nie przerwę żadnej plomby? bo jak przerwę plombę to juz po gwarancji;/

no bez przesady... Nie ma żadnej plomby

wolałem się zapytać bo kumple mi wciskali że coś tam jest i żeby nie zerwać a w ogóle gdzieś w skuterze jest plomba?

są takie plamki żółte to serwis może to wziąć za plombę choć w rzeczywistości są to zaznaczenia, że śruba/element jest dokręcona. Punktują tak w fabryce

ok dzięki :D

remusM napisał:

w sumie to chodzi o to aby go nie przegrzać, czyli jeździć samemu a nie we dwóch, nie po trudnym terenie, jeździ się spokojnie tak przez pierwsze 100 km 25/30 km/h, itd itd

Tak się nie dociera silnika jak mówisz. Wystarczy jeździć normalnie ale ze świadomością że się dociera silnik i go nie katować. To aby nie jeździć w 2 osoby i po trudnym terenie to się zgadzam ale należy dać mu czasem w palnik aby posmakował wyższych obrotów ale nie non stop. Ogólnie to zmieniać obroty. Przyśpieszyć do 40 i puścić manetkę aż sam wyhamuje do 20-30 i od nowa do 40 i znów puścić. Docierając silnik w sposób np. pierwsze 100km nie przekraczaj 20km/h to głupota i można sobie takim docieraniem bardziej zaszkodzić.

Dyzioo - Poczekaj do jutra aż wszystko wyschnie może wtedy zadziała a jak nie to spróbuj zmienić żarówkę i będziesz wiedział.

madi napisał:

Ryglos napisał:

remusM napisał:
najpierw sprawdź żarówki a potem wizyta u elektryka

Jak sądzisz, to możliwe, żeby się spaliły 2 żarówki naraz, no chyba nie,. Pozatym one się nie spaliły, bo długie świecą, a długie i krótkie to te same. Mogło się jedynie włókno przepalić, ale to też raczej nie możliwe w 2 od razu...

Może się przepalić jedno włókno i to jest możliwe w 2 na raz ;)

Przecież tak napisałem, ale dodałem jeszcze, że w 2 na raz, to trochę zbieg okoliczności nie zły.

Na co w mu każecie zmieniać żarówki. To nie możliwe, żeby się spaliły wszystkie 5 żarówek w 1 momencie, chyba, że by poszło jakieś zwarcie, ale skoro długie świecą. Jeszcze rozumiem jakby tylko z przodu to by tam w kablach mogło się zwarcie zrobić czy coś, ale nie świeci również tylna żarówka na krótkich.

Idź do reala i daj skuter kasjerce a ona Ci na gwarancje weźmie i Ci new żarówki da xD

Lop16, powtarzam, że to nie żarówki dupnięte.

temat zamknięty ... nie byłem w serwisie ale rozebrałem sam i jednak były przepalone żarówki :D

Jak to? Wszystkie? I postojowe, i zwykłe?

no była przepalona z tyłu i z przodu postojowa i zwykła nie wiem jak to możliwe

Wiecie może dlaczego mi się przepalają żarówki ? wczoraj wymieniłem i dziś znów mi się przepaliły ;/

nie mam pojęcia, nie kiedyś w baotianie przepalały sie żarówki kierunkowskazów ale to dlatego ze jeździłem bez akumulatora.

regulator napięcia zdechł

No, chyba regulator napięcia. Mogło to by być jakieś zwarcie, ale nie mogło być na drugi dzień znów, więc należy chyba sprawdzić legulator napięcia, bo nic chyba tam innego nie może tego powodować.