a to jak ja kupiłem skuter w markecie carrefour bydgoszcz i mi podali serwis na ul.Skłodowskiej Curie to musze tylko tam robic??czy moge w jakims innym serwisie??
Jeśli jest to serwis autoryzowanej marki to śmiało przegląd możesz robić.
no chyba jest nawet nie wiem nie znam sie na tym.ale tutaj przegląd 130zł i szukam jakiegos innego,tanszego bo troche krucho z kasa teraz i jezeli moge zrobic przeglad gdzie indziej za tansze pieniadze to by bylo super
No właśnie to mnie przeraża w tych skuterach, że skuter kosztuje 1500zł, a przegląd 1/10 ceny. W te 2 lata to spokojnie idzie zrobić 2000km, a to są 4 przeglądy, już 600zł, prawie połowa wartości skutera.
Ryglos najgorsze w gwarancji jest to, że ze skuterem nic nie możesz zrobić bo stracisz automatycznie gwarancje.
Ryglos napisał:
Termit, co ty mu mówisz? Za serwisy gwarancyjne owszem płaci się, ale trzeba je robić tam gdzie się kupuje skuter, bo inaczej straci się gwarancję.
Ryglos- myślałem,że on chce zrezygnować z przeglądów/gwarancji i ewentualnie robić co jakiś czas przeglądy w innym serwisie za mniejszą cenę.A ja na jego miejscu bym tak zrobił.Po co płacić 200 zł za nic ?! Jak się coś zepsuje (a zazwyczaj są to jakieś drobnostki) to sobie podjedzie do serwisu i naprawią za drobną kwotę.Ale nie 200 zł.Tyle to chyba za wymianę cylindra itp wołają.No bez przesady...
Ryglos napisał:
Termit, co ty mu mówisz? Za serwisy gwarancyjne owszem płaci się, ale trzeba je robić tam gdzie się kupuje skuter, bo inaczej straci się gwarancję.
czyli jak kupiłem w markecie to w markecie musze robic przeglad?
Nie, w serwisie wskazanym przez market.