Wyczaiłem właśnie Tajwańskiego MCN'a za 6 dych, z Warszawy, więc będę odbierał osobiście możliwe nawet, że już jutro. Jak Panowie stoicie z czasem jutro, lub we wtorek? Montujemy u Zviezdy lub u mnie (jeszcze Zviezda ma zadzwonić jak stoi z czasem).
Nie wiem może być krucho, bo walnął mi przegub i sprzęgło w furze, skuterów nie złożyłem, a szef na urlopie i będę miał schody coby klucze do auta zdobyć, a właściwie jeden xD heh wiec nie wiem kiedy ogarnę, najwyżej ZTM się poświęcę, ale to musisz podać konkretny dzień :D
No wiem, wiem. Okej, dziena wielka. Jak odbiorę to od razu dam znać.
Jeszcze jedne takie malutkie pytanko: Opłaca się kupować "tuningowy" moduł, czy to tylko z nazwy ładnie brzmi, a będzie to samo? Aktualny moduł chyba nie jest blokowany, gdyż jak z wiatrem się rozpędzę to dojdzie do tych 70km/h licznikowych (65km/h realne).
Skoro masz odpięty kabelek to po co Ci moduł?
Moduł tuningowy może minimalnie poprawić przyspieszenie ze względu na nieco lepszą mapę zapłonu ale może mieć dużo krótszą żywotnosć. Szału się nie spodziewaj nawet z takim za 100 zł.
Izdebski masz amor na sprzedaż tylny? :D
Chodzi Ci o ten taki czerwony tylni (Silnik - Rama) ?
Tak tak, rama-silnik :D Bo byłbym chętny, bo chciałem Romka złożyć, ale tuleje są wyjebane jak koń po westernie i nie chce mi się czekać aż przyjdą tuleje, machnę cały amor :P Kiedy będzie cyl i kiedy składamy?
Noooo Paniee :D Amorek ostatnio widziałem w ramie na ogródku. Ramę ojciec wywalił na złom, jednak teraz jak dzwoniłem mówi, że amorek schował gdzieś pod schody. Jeżeli znajdę go, a pewnie znajdę to za darmo Ci go oddam, bo mi jest on do niczego nie potrzebny. Cylek zamówiłem dzisiaj rano (miałem jeszcze nadzieje, że kupie z Warszawy, ale okazało się, że bym musiał czekać 5 dni), tak więc kupiłem dzisiaj rano ten za 80 zł firmy MCN, i nie dawno dostałem e-maila, że został on wysłany siódemką, tak więc jutro, a najpóźniej pojutrze będzie już cylek. Cylek możemy założyć u Ciebie, lub u mnie - mi to lotto, chyba, że Zwiezda się wyrobi, gdyż dzwoniłem do niego, i mówił, że cały tydzień zawalony robotą.
Mogę do Ciebie podjechać, i założymy go u Ciebie, lub Ty dawaj do mnie - jeżeli do mnie to będę musiał jeszcze od Ojca pożyczyć walizeczkę z kluczami.
Wczoraj kupiłem 2 bańki oleju po Litrze (Lotos półsyntetyk 10w40).
Zaraz po założeniu cylka od razu zmieni się olej na świeży, i pierwsze km będę robił z prędkością 30km/h - tak do 30km. Potem już coraz szybciej - Po prostu nie chce go zarżnąć, gdyż będę na nim jechał w sobotę 400 km w jedną stronę. Olej po 300 km sam sobie zmienię - zaraz przed wyjazdem czyli pewnie w piątek.
Kisiu, a jak Ty stoisz z czasem wtorek - środa ?
Jak chcesz to wbijaj do Raszyna kawałek jest no ale cóż :P
Mi się moje CC trochę rypło, więc musiałbym ZTM dymać, a narzędzia brać to ciężko, akurat kluczy to mam pod dostatkiem u siebie więc może lepiej by było u mnie no albo u Zviezdy :D
Okej, to podjadę do Ciebie. Jest u Ciebie jakaś mało uczęszczana droga, aby te pierwsze km (z 30) zrobić prędkością 30km/h ?
Mam do Raszyna 20 km, więc wracając do domu będę musiał zrobić 2 postoje. Myślę, że prędkość 50km/h - 60km/h jak na cylinder 72cm3 była by dobra na trasę powrotną. A Ty jak myślisz?
No i oczywiście wezmę ze sobą bańkę oleju, i szczelinomierz - mam taki nowy do regulacji zaworów ;)
Szczelinomierz to mam, nawet kilka ale możesz wziąć :D
Trochę ciężko no ale prawym pasem dasz radę na spokojnie wrócić :P 50-60 dasz na moście albo jakbyś musiał w lewo skręcać i po sprawie :)
Dyszę to w ogóle masz jak coś? :) Chyba że seryjnie była dość duża jakaś :P
Mam dyszę 72,80,85.
Seryjna była zamontowana 85, i była ona za duża - ciągle mi go zalewało. Wkręciłem dyszę 80, i jest git.
Myślisz, że dysza 80 wystarczy? Nie uśmiecha mi się wkręcanie większej z prostego powodu - będzie więcej żłopał, a mi cholernie zależy na niskim spalaniu (do 2,5L/100KM)
Bardziej 85, no ale... damy radę :D Weź wszystkie :P
Na 85 będę miał spalanie powyżej 4 Litrów ;P, gdyż na seryjnej pięćdziesiątce i dyszy 85, oraz przy spokojnej jeździe (55km/h) miałem spalanie około 3,4L/100KM, to jak myślisz, jakie może być na 72cm3? Powyżej 4! ;)
tak poza tematem to izdebski polecałbyś ten wentylator naraku ?
jak najbardziej. On ma całkowicie inne ułożenia łopatek. Normalny wentylator ma łopatki malutkie, natomiast ten Naraku ma sporo wystające wielkie łopaty, przez co po boku naprawdę robi wielką dmuchawę. Dobrze, że go mam, bo za pewne zwykły nie dawał by rady przy cylku 72cm3, który dzisiaj przyjedzie. Na tym naraku, to ani razu jeszcze nie odczułem stratę mocy po nagrzaniu.
Co do tematu:
Vezyr, Jak się okazało amortyzator jest w czerwonej Alfie Romeo, która jest w tej chwili w warsztacie (uszkodzona skrzynia), mogę Ci go dać jak alfa wyjedzie z warsztatu, oraz jak chcesz to mam każdą inną część, gdyż w powypadkowym raptem została rama uszkodzona, i po za linką prędkościomierza, oraz zamkami, które sprzedałem mam wszystko, i mogę Ci zawsze coś tam oddać.
Dzisiaj o 11-12 przyjedzie kompletny cylek (mam 99% pewności), czy mogę do Ciebie dzisiaj wbić? Podaj adres, i telefon do Ciebie na priv. :)
Ah ten mój uśmiech jak pomyślę sobie jakiego to będzie teraz miało kopyta :D Padalec - Kiedy wyścigi? :D
Na Priv Ci napiszę :P
Właśnie przyszedł cylinderek. Widać, że stal najgorszej jakości, ale jest. Jutro montujemy i napiszę opinie. Mam nadzieje, że dostanie kopyta, i będzie zapier**lać :D