Ja nie piszę o realnych pojemnościach, maxell mógł mieć zestaw,sprzedawany jako 72 (to chyba w rzeczywistości jakieś 65 ccm)
Jeżeli się okaże, że jednak trzeba będzie zakupić większą głowicę, to czy jak zamontuje tą seryjną, to czy ona podejdzie, czy może coś się spieprzyć na tej mniejszej, czy ogólnie nie odpali? Po prostu nie wiem jakie będą skutki, jeżeli jednak się okaże, że trzeba głowicę większą wstawić, a wstawię tą seryjną. :)
Są komplety z już założonymi pierścieniami - siedzą na tłoku. Zakładałem taki kumplowi. Jak coś to mogę Ci pomóc ale zobaczę jeszcze jak będę stał z czasem. Jak coś to dzwoń - 795499408.
Jak seryjna głowica pasuje to zaje**ście :D No właśnie - o tyle do cylka dostać się łatwo - z tego co widziałem odkręcić parę śrubek, to schody zaczynają się podczas wkładania pierścieni - przerwy, moment ułożenia, kąt ułożenia itp.
A tam schody, kwestia wprawy :) Mi kiedyś ciężko było zabezpieczenia wyjąć sworznia, teraz chwila moment, pierścienie-kiedyś się bujałem długo, teraz lepiej mi idzie :P W ogóle raz w opór długo ustawiałem... wałek rozrządu xD Generalnie do ewentualnej wizyty u Ciebie pewnie albo jeden, albo oba skuterki złożę, oba wymagają roboty przy cylku, więc będzie git :P
Z tą głowicą to mnie zaskoczyłeś, głowę bym dał że jeszcze 4 lata temu akurat do 80 trzeba było je wymieniać bo nie zgrywały się średnice cylindra i głowicy (może dotyczyło to tylko wypukłych tłoków). Można było to obejść montując podwójne uszczelki.
Dobra, Panowie (P. Majster Kisiu and P. Majster Vezyr company), we wtorek lub w środę mielibyście czas, aby zawitać do mnie lub do Zwiezdy? Bo mam zamiar w sobotę 20 lipca już wybrać się na podróż życia v6 do Nysy ;D, a oczywiście tą 50 męczyć mi się nie chcee, a jeszcze dotrzeć trzeba...
No bo tak: Jutro kupię (tajwana), w poniedziałek wyślą, we wtorek będzie, no bo kurierem to 1 dzień.
80 allegrowe to 72ccm, kumpel do Rometa (którym tera ja śmigam) władował Airsala ok 82ccm, wypukły tłok (a na pewno nie wklęsły, bym musiał znaleźć w piwnicy i fotę dać) i seryjna głowica była :)
A po co ma zmieniać?Wytrzyma, chyba że jest felerny, mój Romet ma ok 18 tysi przebiegu i seryjny wał, przerobił cyl 50 dwukrotnie, Airsala >80ccm i 72ccm, teraz znów inny cyl będzie i wał ten sam :)