Co do głowicy, to nastaw się na wymianę. Pierścienie musisz zakładać w odpowiedniej kolejności i prawidłowo ustawić zamki. Musisz też przypilnować odpowiedniego ustawienia magneta względem wałka rozrządu. Wymiana jest dość prosta, ale jak nie masz dobrej instrukcji to można się trochę namęczyć.
Cylinder za 40-60zł? <lol>
Sądzisz, że ten oryginalnie montowany w skuterze jest droższy i lepszy jakościowo, śmiem wątpić.
Quantumek napisał:
Cylinder za 40-60zł? <lol>
Nie pytałem Cię o zdanie, zdaje sobie sam doskonale sprawę z tego co chcę zamontować, więc jeżeli chcesz wkurzyć człowieka to wejdź na inny post.
Raven, a jak z kolejnością pierścieni? Które najpierw?
@up Nikogo nie chcę wkurzać, Rób co chcesz, Kupując ten cylinder to tak jakbyś ponownie kupił pasek za 10zł. Twój wybór.
Tu masz wszystko
http://skuterownia.com.pl/default/instrukcja_montazu_cylindra_4T
MCN robi sporo rzeczy o jakości oryginałów więc nie jest źle, wymieniałem cały napęd (wario, korektor, sprzęgło, dzwon) na częściach tej firmy w chińczyku kolegi, ogólnie nie było czuć różnicy między nowym oryginałem a napędem po remoncie.
P.S, remont tego silnika był kapitalny, silnik po 5000 km od ostatniej zmiany oleju poddał się :D
Okej, Za jakieś 3-4 dni powinienem montować cylek. Jacyś chętni z Warszawy do pomocy?:D
@up Jak Ci przyjdzie ten cylinder to daj znać jak się sprawuje i jak przebiegła transakcja.
Quantumek napisał:
@up Jak Ci przyjdzie ten cylinder to daj znać jak się sprawuje i jak przebiegła transakcja.
Nie, bo wybuchnę, razem z moim odrzutowcem.
Miłego lotu życzę.
Jak będę oddawać krew na Saskiej, to będę miał w sumie niedaleko Ciebie, ewentualnie mogę podjechać i Ci pomóc, pewnie jakoś poniedziałek-wtorek, ale to raczej dość wcześnie ok 11, pasi jak coś?
Taka uwaga, w instrukcji brak info o ustawieniu magneta (są tam specjalne znaczniki) przed demontażem rozrządu. Poszukaj w necie info na ten temat. Miej też nam uwadze zakup głowicy pod ten cylinder (zmienia się średnica tłoka).
Raven napisał:
Taka uwaga, w instrukcji brak info o ustawieniu magneta (są tam specjalne znaczniki) przed demontażem rozrządu. Poszukaj w necie info na ten temat. Miej też nam uwadze zakup głowicy pod ten cylinder (zmienia się średnica tłoka).
Wiem, wiem, ale niejaki maxell gadał, że zamontował 72, i mu wszystko weszło, mam nadzieje, że i ja takie szczęście będę miał.
Vezyr - Słuchaj, nie wiem dokładnie kiedy będę to montować. Ogólnie to jutro będę miał kasę, więc pewnie we wtorek przyjdzie (w poniedziałek zostanie wysłane, we wtorek przyjdzie kurierem), będę próbował jeszcze skontaktować się z niejakim "Zviezdą", i próbował to robić u niego w warsztacie, jednak każda para rąk się przyda do pomocy. Mogę się z Tobą kontaktować po przez "forumowy priv"?
Do 72 moze mogło być ok (ja zmieniałem na 65 i też nie musiałem niczmieniać), ale 80 raczej wymaga zmiany
Też się nad wymianą cylindra zastanawiałem, ale myślałem o czymś markowym. Jak zamontujesz to daj znać jak poszło.
Raven napisał:
Do 72 moze mogło być ok (ja zmieniałem na 65 i też nie musiałem niczmieniać), ale 80 raczej wymaga zmiany
Tylko widzisz - cylinder z allegro "80" ze średnicą tłoka 47mm, to jest realna 72. Natomiast cylinder "65" ze średnicą tłoka 44mm, to realna 60.
Cylek "65" to 63, akurat tu jest mała różnica :D
Zviezda jest na urlopie, gadałem z Nim, więc nie da rady z nim :P
Możesz śmiało na PV walić :P
Ja nie piszę o realnych pojemnościach, maxell mógł mieć zestaw,sprzedawany jako 72 (to chyba w rzeczywistości jakieś 65 ccm)
Vezyr napisał:
Cylek "65" to 63, akurat tu jest mała różnica :D
Zviezda jest na urlopie, gadałem z Nim, więc nie da rady z nim :P
Możesz śmiało na PV walić :P
Też pisałem ze Zviezdą.
Z tego co pisał wywnioskowałem, że wyjeżdża 6 lipca na 10 dni, więc wraca chyba 16 lipca. - Akurat wtedy powinien przyjść cylek.
Vezyr, ogólnie to wymieniałeś już cylek, i wiesz co i jak (nie będzie Ci to obce - zakładanie pierścieni, tłoka itp.), czy ogólnie jako dobry obywatel chcesz pomóc? :)