W gazetkach promocyjnych nie widzę żadnych skuterów.
Ponadto w moim realu w Warszawie zniknęły z głównej alejki (pewnie ludzie wykupili) więc nie wiem jakie są aktualne ceny a byłem wczoraj.
Ostatnio jednak było tak, że el diablo kosztował 1499 a F16 1699.
Jedyne co mogę Ci polecić to jakoś przetrwać noc w tej niepewności a jutro sobie na spokojnie zadzwonić i się zapytać.
Real Olsztyn
ul. Sikorskiego 2b
tel.: 089 53 87 600
Godziny otwarcia:
pon. - sob.: 8.00 - 22.00
niedziela: 9.00 - 20.00
witam jak juz wczesniej pisalem mam maly problem z tylnymi plastikami tymi za wlewem do baku w el diablo. z tego co mi sie udalo.zauwazyc pekl mi jeden zatrzask miedzy srodkowym plastikiem a prawym bocznym. narazie sciagnalem je takim plastikowym sciagaczem ale przeszkadza mi on w otwieraniu baku. czy ktos wie jak najlatwiej jest sie tam dostac. np odkrecic tylna lampe, bo nie widzi mi sie sciagac bocznych plastikow( wiem z postow ze lepiej jest nie rozkerecac ich bo trudno.je wtedy dopasowac) czy tez wyciagac caly bak paliwa. jak najlatwiej by to dalo sie zrobic?
W Olsztynie... są 3 F16 za 1699 ,a el diablo nie ma. Poczekam trochę jeszcze.
A co, wolisz diablo ? Pewnie w najblizszym czasie bedzie jakas dostawa bo skoro w Olsztynie nie ma, w Warszawie tez to w innych sklepach rowniez nie bedzie.
Kto by pomyslal, ze w takim realu w 2 miechy sie sprzeda 20-30 skuterow ...
Jak Was interesuje kupno to u mnie w mieście są ta skutery , plus w mieście jakieś 20 km ode mnie jest autoryzowany salon Zippa ;)
Diablo tańsze o te 200 zł... dla mnie to znacząca różnica ;)
Aaa no to tak. Dla mnie to tez był kluczowy argument :)
Chociaż w zależności od tygodnia i promocji one są zamiennie - raz jedeń tańszy, raz droższy.
Pamiętam jak swój kupowałem (wtedy F16 = 1399 a diablo chyba 1499 albo 1599) i jakiś starszy facet stanął, gadamy i mówi - eee, nie, musi być lepszy ten pomarańczowy, tak bez powodu by droższy nie był :)
Kiedy kupowałeś ? /
Jakby ktoś ogarnął jakąś promocję w okolicach Olsztyna proszę mi dać znać :)
Właśnie sąsiedzi papudzy z naprzeciwka kupili dzieciakowi 11 letniemu właśnie torosa f16 - taki sam jak mój, oko w oko - taki sam.
Postawiłem skuterek na parkingu, ten smarkacz też postawił, i to przy moim. Efektem było, to, że wkładam kluczyk do skutera a ten nie idzie przekręcić, zastanawiam się, a tu się okazuje, że mój skuter to ten co stoi 20 cm obok. No ja pierdole.
Pływak, ja kupowałem równo miesiąc temu.
Właśnie sprawdziłem - na ten tydzień w realu jest tylko super promocja na Muszyniankę... Jak Ci się nie pali to poczekaj chwilę, może coś się pojawi za tydzień/dwa.
izdebski12 - trochę to wkurzające jak ktoś ma coś takiego jak Ty ale obecnie torosów od groma jest. Jak jadę czasami po coś do picia do swojego reala to często stoją 2-3 takie same bassy :)
mxx_rs napisał:
Pływak, ja kupowałem równo miesiąc temu.
izdebski12 - trochę to wkurzające jak ktoś ma coś takiego jak Ty ale obecnie torosów od groma jest. Jak jadę czasami po coś do picia do swojego reala to często stoją 2-3 takie same bassy :)
No tak, ale ten młody człowiek robi to specjalnie, gdyż "chce się przypodobać starszym", teraz muszę chodzić i sprawdzać po nr. rejestracji który mój skuter... A w ogóle 11 latek nie ma pewnie uprawnień, a jeździ po drogach publicznych. Ciekawe jak spowoduje wypadek to jak to będzie z jego OC, bo chyba OC nie działa na osoby bez uprawnień...
A no nie działa :)
W takim razie ma bardzo mądrych rodziców, którzy 11-latkowi kupują skuter. A poźniej się słyszy - jakie te skutery niebezpieczne, syn znajomych sobie krzywdę zrobił. Jak wyjeżdża gówniarz 11 lat na drogę i nawet nie rozróżnia znaków bo już widzę jak siedział w domu i czytał kodeks.
Nie masz wyjścia - musisz sobie jakiegoś np. misia na kierownicę przyczepić żeby się odróżniały :D Najlepiej żeby był od siostry to Ci ją będzie przypominać :))))
izdebski śmieszniej by było gdybyś odpalił nie swego skuta i pojechał, a zorientował się dopiero później.
Fakt, głupota, że 11 latek jeździ skutem bez uprawnień i po drogach publicznych. Wiek może nie jest zły na naukę. Ja ogarem i motorynką też jeździłem za młodu bez uprawnień. Wtedy jednak ruch był mniejszy no i jeździłem po drogach polnych i osiedlowych o asfalcie mogłem pomarzyć.
Ale dzięki temu wiemy, że skuter może i chiński natomiast stacyjka i kluczyk jak w szwajcarskim banku :)
mxx_rs napisał:
Ale dzięki temu wiemy, że skuter może i chiński natomiast stacyjka i kluczyk jak w szwajcarskim banku :)
Dobre : ), po prostu inny kluczyk, żadna mi tu nowość :D
No i właśnie mnie to cieszy bo czasami w kiepskich zamkach jest tak, że każdy kluczyk pasuje do każdego. A tu jednak jakieś tam zabezpieczenie jest.
Ja posiadam Torosa f16 od tygodnia i mam takie pytanie: W Książecce, którą dostałem do Skutera pisze że rezerwa jest na literze e, wg. mnie rezerwa powinna być na czerwonym polu. W którym miejscu jest rezerwa??
Kiedy wchodzi na czerwone pole masz jeszcze 1.5 litra w baku
Hej
od pewnego czasu w moim torosie w okolicach przekładni słychać dziwne odgłosy. Nie jestem pewien, ale tak myślę że to ze sprzęgła, bo gdy ruszam (czyli sprzęgło łapie dzwon ) to słychać ten nie przyjemny odgłos. Co na to radzicie? Czym to wyczyścić ? Sprzęgło do wymiany ? :(
---> link do pobrania z tym odgłosem (tzn. nagrałem to)http://www.4shared.com/music/rDnnUr2d/2012-07-18_12-05-53.html?refurl=d1url
Mam pytanie, toros f16 to to samo co aktualny (przeceniony) skuter MTD Mondial 50 storm (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/809dc7fc1630ab0e.html)
Pytam się ponieważ jest on teraz na promocji w kerfie, za 1499zł, myślę ze to okazja a jestem zainteresowany kupnem. Na pewno różnią się tym że Mondial posiada hamulec tarczowy na przednim kole, f16 ma bębnowy, a jak z resztą? Silnik itd.?