Była tylko 1 blokada? Gdzie dokładnie, jak ją się zdejmuje? Możesz opisać?
andrzejem napisał: ile kosztuje pierwszy przegląd
Różnie, zależy od serwisu. Generalnie od 120zł do 200zł ja płaciłem 155zł. Więcej tam nie pojadę, bo w innym serwisie (nieautoryzowanym) zrobiliby mi to samo za 35zł!!!
Za olej silnikowy Zipp do tego torosa zapłaciłem z wysyłką 30 zł
Wylanie i wlanie nowego oleju - Nic trudnego tylko trzeba sobie pościelić jakiś papier pod skuter, aby nie wylać na kostkę. W serwisie do 40 zł powinno się za to płacić. - 10 zł robocizna, i nie więcej.
A te "super autoryzowane" serwisy robią was w konia. Wymieniają olej warty 30 zł, dokręcą 3 śrubki i biorą za to 150 zł. ŹDZIERSTWO!!!
A olej przekładniowy kupiłem za 8,90 zł i tak samo jak z olejem silnikowym - Odkręcić, zlać do miski, zakręcić, wlać nowy.
Co do ceny to bierz nowy za 1700, znajdz znajomego, który weźmie na firmę i odda Ci VAt więc będzie kosztował 1400 zł. Potem go dobrze dotrzyj i będziesz wiedział na czym śmigasz. Używany nie wiesz jak był docierany itd. Ta promocja z realu była super. Wziąłbym się za handel nimi. Biorę na firmę odliczam Vat i mi wychodzi 700 zł za skuta. Potem kupuje drugiego za te kupony i tak w kółko.
mario za idiote nie ale jak dzieje się coś dziwnego, to zazwyczaj ludzie się do tego przyczyli robiąc jakąś głupote, masz przykład brata, więc bez nerwów. Tak poza tym na mieszance skut winien kopcić nie zauważyłeś tego?
Co do ceny to bierz nowy za 1700, znajdz znajomego, który weźmie na firmę i odda Ci VAt więc będzie kosztował 1400 zł. Potem go dobrze dotrzyj i będziesz wiedział na czym śmigasz. Używany nie wiesz jak był docierany itd. Ta promocja z realu była super. Wziąłbym się za handel nimi. Biorę na firmę odliczam Vat i mi wychodzi 700 zł za skuta. Potem kupuje drugiego za te kupony i tak w kółko.
Ciekawe jak byś się potem wytłumaczył US z kupna kilku skuterów?
Kolega kupi na swoją firmę i potem będzie musiał jeździć załatwiać wszystkie formalności bo pojazd będzie na niego...
To zależy kto jaką działalność prowadzi, ja działam w budownictwie więc powiedziałbym, że kupiłem po skuterku dla pracownika. Chodziło mi o to, że dla mnie wyszedł by 700 zł, a na handel wiadomo plus VAT.
ok dzięki a powiedz mi jeszcze czy ten olejek który wcześniej podawali czyli (mobil1 s2000 pół-syntetyk 10W40) jest najlepszy czy polecil byś jakiejś innej marki tego typu ?
Izebski jeżeli masz "F16" to prawdopodobnie masz tylko jedną blokadę na gaźniku... Jeżeli "ECO" to są 3 blokady(bynajmniej tyle ja znalazłem) mianowicie na : -gaźniku -module -filtrze powietrza
Siemka mam problem otóż styknęło mi 500km (wcześniej wymieniałem olej) przebiegu i zaczęło mi coś dzwonić w przekładni (prawdopodobnie). Może wie ktoś czemu tak się dzieje albo czy szkodzi to czemuś?? Z góry dzięki pozdr.
Witam. Jestem posiadaczem el diablo=f16. Kilka słów o skuterze... Mama przejechane prawie 1000km i jak narazie wszystko działa dobrze tzn silnik, elektronika, hamulce, itp. Skutera uzywam do jazdy do pracy i z powrotem dziennie 20km. Jesli chodzi o silnik to nie uzywałem jakiejś tam specjalnej techniki docierania poprostu pierwsze 300km starałem sie jezdzic z ruznymi poredkosciami do max 40km/godz. Po 300km wymieniłem oleje, zdjałem blokade (jeden kabelek trzeba było rozłaczyc) Teraz mi smiga sokojnie te 50 a licznikowe 55(o 5km przekłamuje licznik) oczywiscie rozpedzi sie do 70 ale po co go tak tyrac. Miałem mały problem z obrotami bo gasł mi na małych obrotach to podkreciłem troche linke i srubke i oki jest. Cały czas odpala od pierwszego. Ostatnio jak jechałem prawie 40km to tak po 30km stracił moc, ale było dosc ciepło i wiedziałem ze poprostu musiałem odczekac na poboczu jakies 15min i bzyk znow normalnie sie rozpedzał. Poprostu porzy dłuzszych trasach w dosc ciepły dzien trzeba robic sobie przystanki co 20-30km. Ostatnio tez zawiesił mi sie pływak(ciagle fula pokazywał) to wyjałem go poruszałem troche i po jakims czasie samo sie naprawiło:) Teraz mam mały mankament bo plastiki przy bagażniku troche sie rozluzowały (W toruniu troche dziurawe drogi) i mysle co by zrobic aby były jednak w kupie bo nie chciał bym aby tylna lampa mi czasem odpadła:) Co do gwarancji to zrezygnowałem chociaz wyczytałem tutaj ze w toruniu jednak koles zna sie na rzeczy i go chwala. Ale nie załuje bo sam jestem w stanie zrobić te rzeczy co on za 150zł a jak nie to mam znajomego co skuterki zna od podstaw. Jednym słowem skuter za ta kase polecam(a nabyłem go za 1899+600zł w bonach oddawali i do tego kask za 140 gratis to sie opłacało) Dbam o niego raczej w normalny sposob( od czasu do czasu smarowania, czyszczenie itp) Wiec mam nadzieje ze nie zawiedzie mnie jeszcze przez długi czas:)
Albo w najblizszym realu albo u dystrybutorow (np na allegro). Co do klonow to o ile zdecydowales sie na f16 sugeruje raczej zostac przy torosie bo zbiera najlepsze opinie jezeli chodzi o najtansze chinczyki.