Witam, jak pisałem kilka postów wcześniej od początku miałem problem z odpalaniem ze startera, po dwóch tysiącach siadł całkiem, akumulator dobry, jak rozkręciłem dziada, okazało się że na szczęscie rozrusznik dobry, odpalił na krótko ( ciężko było by się do niego dostać) padło ( klekota przy naciśnięciu startera)coś o nazwie "Magnetyczny wyłącznik rozrusznika (OEM) do silników 4T 139QMB" czyli inaczej chyba sterownik rozrusznika? Wg. oryginalnej nazwy z częściami z internetowego sklepu nie mogę znaleźć na alegro, jak to inaczej może się nazywać?
hymm a po co na allegro zamawiać może spróbuj czegoś innego ja właśnie zamawiałem taką część do kolegi bassy bo mu wg. nie odpalał...
Spróbuj złączyć te przewody co są zakręcone nakrętkami na tym styczniku i wtedy kręcić. Ten stycznik się wiesza i mi już w 2 motorach się w ten oto sposób naprawił. Tylko złączyć tylko na czas 1 odpalenia, nie na stałe.
mario030281 to właśnie ta część, jutro zobacze w sklepie, zanim zamówie, notabene znalazłeś za 17 zł, zdziercy z planetracingm czy jakos tak krzyczą sobie 54 zł, oszaleli
AraS, pisałem że zwarłem na krótko i odpaliło, stąd wiem że rozrusznik dobry, nic nie bede kombinował, wymienie stycznik, paragon zachowam na ew. reklamacje jak znowu padnie:)p
Część kupiłem w sklepie za 38 zł. ponoć nie ma na to gwarancji. czego nie rozumiem, bo w uni jest standardem 24 miesięcy gwarancji, oczywiście nie obyło się bez nerwów, stycznik miał na kabelkach końcówkę męską, oryginalnie byłą żeńska, zesztukowałem kabelki i odpala skuterek pięknie ze startera, no złożenie do kupy plastyków to inna bajka, rasowy horror...
Witam, mam pytanie odnośnie mojego Torosika. Ma już grubo ponad 1200km, jeżdżę już 2 sezon. Po dotarciu ciągnie licznikowe 70km/h. Raz jak jechałem, miałem wiatr w plecy i oczywiście pozycja za kierownicą jak najmniej oporowa (chodzi mi o wiatr) to po jakimś 1,5km zamknął licznik. Ale ten silniczek już wyje. Chcę dodać, że nic nie robiłem przy nim jedyne co to wyjąłem zwężkę na filtrze powietrza. Pali koło 3l/100km.
Ale mam pytania. Chodzi mi o wariator
1.Ile będzie kosztował jakiś dobry sportowy (który lepszy Ponini, czy Malossi, a może jakieś inne radzicie)?? 2. Jaki tam są wymiary rolek 3. Czy rolki 4,5g lub mniej dadzą różnice przyspieszenia od seryjnych? 4. Czy opłaca się kupować cały wariator czy może tylko rolki wymienić? 5. Czy o ogóle takie zmiany coś dadzą??
Aha to najważniejsze. Co zrobić jak się śrubka przy obudowie przekładni tak jakby zaokrągliła?? Robiłem przy tym kiedyś. Wszystkie puściły (po użyciu siły, ale puściły) tylko do jednej nie miałem dostępu. Skuter w tedy był praktycznie nowy(200km przejechane) i nie chciałem go kłaść na ziemi bokiem. Zabrałem się za śrubokręt zwykły i się jakby ukręciło. Więcej nic nie próbowałem od tamtego czasu. Ale myślę, że pora temu postawić czoło jeszcze raz. I chcę cię upewnić na początek.
Co do takiego jakby trzeszczenia od strony przekładni to znam już problem (dla tych co nie wiedzą, bo też mnie to niepokoiło). Okazało się to wadą tego modelu. Źle zaprojektowany chlapacz przy odpowiednich obrotach zaczyna trzeć o plastiki i stąd taki dźwięk.
Aha i jeszcze jedno ze świeżej pamięci.
Jak się ściąga łożyska z przedniego koła?? Bo już od dłuższego czasu je słychać, a dokładniej to czuć je podczas jazdy.
wario jest w tym skuprze ok ja bym tylko rolki, na poprzednich postach koledzy mi odpowiadali na poprzednie pytanie o wymiarach rolek i wadzę wariator i sprzęgło na pewno coś da :)
Łożyska ściąga się prosto, koło jak zdejmiesz, położysz na jakichś podkładkach, i prętem/śrubokrętem wybijasz od przeciwnej strony, przynajmniej ja tak robiłem, łożyska przednie padły mi po 200 km, wymiana trwała z 15 min, z założeniem koła. chyba że masz ściągacz
Witam! Mam pytanie... Kupiłem ten skuter i owym problemem u mnie jest to że jak dam full manetke słyszę jakby mi go zalewało dopiero po 2-3s zaczyna normalnie wkręcać się na obroty... Czy może to być spowodowane źle wyregulowanym gaźnikiem ?
ostatnio tak bardzo chciałem sprzegło odkr. ze srubke zaokragliłem.i sam niewiem czy w lewo ja meczyc czy w prawo? Ma cie ja kis po my sł jak ja odkr? Hehe
tak mysle pozatym a moze by sama tulejke wymienic od wario?taniej wyjdzie i wogole.tylko czy to to wystarczy i po tym zabiegu bedzie jezdził jak "nowy"? ;)
ah i jeszcze go boli licznik.ale to od tych kilometrow.musze go przesmarowac bo powyzej 40km/60minut wydaje takie dzwieki jak polonez z zajechanym tylnym mostem
Mam też torosika. 1. Jak odpalam skuterek który nie jeździł z 10 minut to kręci mi kołem tylnym nawet szybko. Jak to naprawić (wyregulować)? 2. Na zimnym silniku gaśnie mi na wolnych obrotach. Jak trochę nim pojeżdżę to już nie gaśnie. 3. Na włączonych światłach ma bardzo wolne niskie obroty. Jak skuterek ma wyłączone światła (wszystkie) to ma trochę szybsze wolne obroty. 4. Powiedzcie jak blokady zdjąć z niego. Już w dupie mam tą "gwarancje".
Kolega ma skuter i nie ma czegoś takiego. A te ssanie wydaje mi się, że jest za mocne. Za szybko kręci tym kołem i za długo. Tylko paliwo ucieka. Nie da rady tego jakoś wyłączyć? 10 minut skuter nie pochodzi i już te ssanie muszą się włączać? A tak wgl to co robią te ssanie i do czego służą?