Toros F16 (podobno ZIPP) skuter z marketu.

Kapuchon napisał:

Nie znam się ale zadam pytanie. 12,8V na akumulatorze 12V ?

jak sprawdzasz na włączonym silniku, może być nawet 14V

Chcialem sie zapytac jeszcze ile wam pali na 100 km przy docieraniu ?

bo ja mam tak dziwinie ze dochodzi mi wskaznik poziomu do czerwonego i jak zaleje to za np 7 zl to mam full co tu jest nie tak :| ? z gory dziekuje za odpowiedz :D

Tak mają chinolki ;)

RaJuEuDeZeT napisał:

Chcialem sie zapytac jeszcze ile wam pali na 100 km przy docieraniu ?
bo ja mam tak dziwinie ze dochodzi mi wskaznik poziomu do czerwonego i jak zaleje to za np 7 zl to mam full co tu jest nie tak :| ? z gory dziekuje za odpowiedz :D

Jeśli chcesz sprawdzić ile ci pali na 100km to proponuje zalać do pełna zrobić 100km i znowu zalać do pełna. Tyle ile wyjdzie ci na dystrybutorze to wynik ;) Ja przedwczoraj tak zrobiłem i 139QMB 4T spalił mi 2.2 L :)

no ja mam taki sam skuter jak w temacie .. :) wec chyba jest cos z tym czujnikiem prawda ? :|

a i mam jeszcze pytanie co do pierwszego przegladu .. ile to kosztuje i ile trwa :) ?

z tym spalaniem to nie mmusisz czaić się na równo 100, jak chcesz to daj maila to zrobiłem sobie taki arkusz kalkulacyjny co mi przelicza, jak chcesz to ci podeślę. ale pewnie łeb masz tęgi to i bez pomocy sobie przeliczysz

No nie trzeba robić dokładnie 100km. Można nawet i 25 i pomnożyć później sobie. Nie wiem jak przy waszych skuterach ale u mnie kasował sobie koleś 100zł i skuter musiałem zostawić na około 1h.

U mnie toros pali teraz na docieraniu ze 3l na setke, a wskażnik paliwa ma mały kąt podnoszenia (tzn. pływak na dźwigience), wystarczy połowe baku nalać i już wskazuje full

ps. dzis dowiadywałem się o przegląd w serwisie zipa, ci właśnie podpisali umowe z realem o serwisowanie, jak dowiedziałem się że u nich przegląd kosztuje 200 pln + koszt oleju to spasowałem... a rok temu w innym serwisie kolega zaplacił 100 pln i wszystko miał w tym juz.

Ps2... własnie zrobiłem jak pisał kolega wyżej, pełny bak po 100 km dolałem na cpnie, równo spalił 1,9 litra/100 km.

1.9 l na dotarciu ? Coś aż za mało. Mimo że tam np. jeździsz max 30-40 jak niektórzy to coś za mało jak na dotarcie. Przynajmniej ja tak sądzę. Napewno zalałeś pod korek zrobiłeś 100km i znowu do tego samego miejsca zalałeś ? Jakoś mi się to nie widzi.

Marcin, jak jeździłem Agility 4T z prędkością 45/h to palił mi nawet 1,7/100km :) Tak że, 1,9 na dotarciu jest możliwe ;)

Faktycznie jezdżę 30/40 km/100, mam juz 300 km na liczniku, jak długo jeszcze muszę tak mulić, coby go dotrzeć? w instrukcji pisze ze 1000kmm ale męczące to jest...

Kapuchon napisał:

Nie znam się ale zadam pytanie. 12,8V na akumulatorze 12V ?

Oczywiście, 12,8V to prawidłowa wartość. Jakbyś miał 12V to akumulator kwalifikuje się do ładowania.

Witam.

Podsumowując... toros f 16, na razie przejechałem 500 km (było kilka drobnych usterek) działa bez zarzutu, przy jeździe 30-40 km/h pali 2 l/100 przy nieco większych prędkościach około 3 l/100, max. leci 70 km/h

Tuningi...

1. Ogranicznika w filtrze powietrza nie ma...
2. Tłumik ( tłumnik...? jak jest poprawnie?) po odkręceniu ( podobno jest czasem zwęzenie w celu zblokowania, tu nie ma...) nie zauwazyłem zwiększenia mocy... ale po odcięciu wystającej końcówki rozwierceniu jej wiertłem w głąb ile sięgło wiertło i wywierceniu 3 dziur wokoło niej i też po wwierceniu się w przegródki wewnątrz, odgłosy wydobywające się z tłumika zmieniły się z pyrkania w przyjemny basowy ryczek prawie jak w motorze...;)p to fajne, aczkolwiek nic w mocy sie nie zmieniło.
3. Gażnik... śrubki ograniczającej nie ma, skracanie spreżynki jest nie logiczne...( po jej wyjeciu nic się nie zmieniło)
3.a przycięcie plastykowego bolca pod spodem pokrywki na gażniku ( jak radzą fachowcy od podrasowywania też jest nie logiczne, bolec służy tylko do podtrzymania spręzynki i nie dotyka nic w gażniku)
4. zalałem ostatnio bak benzyną 98, bez zmian...;)
5. nie zaglądałem tylko do wario, tu nie wiem jedni piszą że blokadą jest tuleja inni ze dokręcany "pół talerz" tak czy siak nie grzebie wiecej do przebiegu 1000 km. czyli do prawidłowego dotarcia, ale będe wdzięczny za porade jak bezpiecznie podrasować ( wiem ze cudów nie będzie..) mojego "rumaka"

Ps. czasem jak dodaje gazu, cos jakby "szeleści" to coś będzie z paskiem, czy skutery tak mają? ( ilu znajomych się pytam, tylu ma swoją teorię... jak w naszym rządzie...)

Czego oczekiwałeś po benzynie 98? :)

witam :D cos mi brzeczy w okolic wariatora przy wyzszych obrotach tak przy 45 km/h co to moze byc ? czy to cos powaznego ?

Mi tak brzęczy już drugi rok i jeżdżę, ale jak rozkręciłem wariator, okazało się, że mam zdarte rolki (przebieg 30605km, wszystko oryginalne, łącznie z paskiem).

No Pietro żeby Ci gdzieś w trasie nie strzelił ten pasek. Ale jeśli wygląda jeszcze dobrze to można jeździć ;]

czyli mozna z tym bez prblemu jezdzic ?