U mnie w kingway barracuda dali identycznie jak tobie i w takim samym opakowaniu
Obowiązkowo wozić tego nie musisz a czasem warto. Ja tam zawsze wożę ze sobą kilka podstawowych kluczy które najczęściej występują i kilka dodatkowych jak np. kombinerki i wielofunkcyjny scyzoryk. Nie wiadomo kiedy się przydadzą ale wole być przygotowany nawet dla kogoś innego spotkanego na drodze się mogą przydać a pod siedzeniem nie zajmują mi dużo miejsca bo i tak nic tam nie wożę. Dlatego warto wozić to ze sobą nawet jak się jeździ blisko domu a o dłuższych trasach nie wspominając.
Witam jak myslicie jaka opone zalozy bezdetkowa czy deetkowa ?
Za i przeciw kazdej z metod :)
Ja bym był bardziej za dętkowymi. Zawsze można wymienić gdy się złapie kapcia, Natomiast TUBELESS trzyma powietrze dluzej.
Przebieg 5600 i w oponie puscily druty boczne. Oczywiście w tym skuterze jest gwarancja ale nic nei jest na niej (smeich na sali)
Panowie jaka opone wybrac :)
1.http://allegro.pl/opona-350-10-skuter-3-50-10-bezdetkowa-nowa-i1850849464.html
2.http://allegro.pl/opona-350-10-skuter-3-50-10-bezdetkowa-nowa-i1850849496.html
3.http://allegro.pl/opona-10-3-50-10x3-50-10-3-50-nowa-10-350-6-warstw-i1851425789.html
4.http://allegro.pl/opona-10-3-50-10x3-50-10-3-50-nowa-10-350-mocna-i1815728403.html
5.http://allegro.pl/opona-3-50-10-mocna-4-p-r-350-10-teren-snieg-i1832588923.html
uzytkowana bedzie głównie asfalt ( dzurawy dosc :D) zmienne warunki. od nowosci mailem chyba numer 4. Na mokrym asfalcie nic nei rzucalo :)
Oczywiście że bezdętkowe. Nie każda felga nadaje się do stosowania dętki. Nie widzę zalet opon dętkowych.
Jak przebijesz bezdętkową to tak samo się ją wulkanizuje i po kłopocie, poza tym bezdętkową trudniej przebić.
A z lików to syf jakiś, nawet człowiek marki nie podał. Nie kupuj takiego syfu bo jak strzeli w zakręcie czy podczas hamowania to narobisz sobie problemów. Niewiele droższe są już markowe opony.
Witam,
Ktos mi moze to wytlumaczyc ? W papierach opona to 3,50 x10 na feldzxe 3,00 x10 . Moje pytanie czysto teoretyczne wejdzie opona 3,50 x10 (tak jest napisane w papierach) skoro wczesniej siedziala 3,00 ?
Jak na moje powinna.
co za serwisy sie rodza :P
odkrecam bagnet a tu cieknie mi olej i zdziwienie 0.o mowie dam mu ujsc :D uszedl!! spuscilem do tej kropki kontrolnej.
Idiota musial wlac caly litr oleju bo mi nie dal opakowania z 200 - 300 ml reszty. O ile dobrze pamietam maksymalnie wchodzi do TOROSIKA 800 ml. Jak sie myle to mnie poprawcie.
Mysle ze zimeringi nie poszly ... Nadmiar oleju poznalem po wycieku na silniku. Teraz wyczyscilem strone silnika i sprawdze czy cieknie jak tak to gwarancja wita :) Wkoncu to ich blad jest
moj torosik bedzie zimowal na parkingu strzezonym .. z tad mohje pytanie co mam zrobic zeby mu nic sie nie stalo ? jak byscie mogli wypiszcie takie najwazniejsze punkty zimowania skutera .. bede wdzieczny :)
Strzykawka oleju do cylindra i rozprowadzić po gładzi cylindra żeby nie korodowało - to bardzo ważne, szczególnie przy zimowaniu pod chmurką.
ja zamierzam swoja bestia jezdzic od czasu do czasu gdy nie bedzie zaduzo sniegu :) mysle nic sie nei powinno stac. Opona zimowa zakupiona :) Kostka prawie jak u crossa hehehe
RaJuEuDeZeT napisał:
moj torosik bedzie zimowal na parkingu strzezonym .. z tad mohje pytanie co mam zrobic zeby mu nic sie nie stalo ? jak byscie mogli wypiszcie takie najwazniejsze punkty zimowania skutera .. bede wdzieczny :)
Umyć skuter po zakończeniu sezonu. Przepolerować pastą ochronną do lakieru, ewentualnie nadaje sie też krem glicerynowy. Przesmarować i wstrzyknąć do linek oleju wymieszanego z benzyna żeby wszystko doszło w niedostępne miejsca.Wstrzyknąć kilka kropli oleju silnikowego do cylindra Zabrać akumulator do ciepłego miejsca np piwnica i podładować co miesiąc. Przykryć skuter pokrowcem ale od czasu do czasu przewietrzać bo wilgoć ciagnie też od dołu. Przepalać co kilka tygodni a po zgaszeniu czy przejażdżce ponownie nalac oleju do cylindra. Wszystkie dostępne metalowe elementy typu felgi, ciegna, śruby, nakrętki pokryć sprayem typu WD40. Na wiosnę przetrzesz wszystko szmatką i będzie jak nowy.
witam jaki muszę mieć filtr powietrza (stożkowy) zależy mi na cenie proszę podawać linki z allegro
a co oryginalny zły jest ?
po prostu bym sobie zmienił go czy możecie odpowiedzieć na pytanie ?
Jak zalozysz stozek to musisz wyregulowac gaznik , a jezeli kupujesz taki filter to bierz gabkowy najlepiej bedzie sie sprawowal .
mario030281 napisał:
po prostu bym sobie zmienił go czy możecie odpowiedzieć na pytanie ?
A zakładaj sobie stożek tylko nie pisz za jakiś czas że Ci się silnik zajeżdża. Powodzenia życzę.
Panowie, a jeśli chcę od czasu do czasu sobie pojeździć po śniegu lub jeśli będę trzymał skuter w (zimnym) garażu i co parę dni odpalał to coś muszę robić, konserwować?
dostawcy napisał:
Panowie, a jeśli chcę od czasu do czasu sobie pojeździć po śniegu lub jeśli będę trzymał skuter w (zimnym) garażu i co parę dni odpalał to coś muszę robić, konserwować?
Odpalany skuter wewnętrznie sie sam konserwuje, a zewnętrznie najgorsza jest sól jaką posypują drogi, po przejażdżce dobrze wyczyścić skuter.
Witam. Mam problem z moim torosikiem. A to wygląda tak. Dzisiaj pojechałem do szkoły na skuterze co z resztą po skręceniu kolana od tygodnia robię. Po szkole chcę go odpalić i nie chce. Na początku myślałem, że to od zimna bo stoi na parkingu koło ulicy i wiatr tam wieje. Ale rano po nocy z temp. na minusie odpala na dotyk a koło szkoły najpierw rano stoi pomiędzy autami nauczycieli a potem to już jest ciepło więc nie chyba nie to jest problemem. Sprawdzałem czy w filtrze paliwa jest benzyna i oczywiście że jest. Dopiero za 6 razem odpalił gdzie każdy raz kręcenia rozrusznikiem trwał ok 7sek. Podczas jazdy nie zauważyłem żeby coś przerywało. Wszystko w porządku tak jakby dopiero wyjechał z sklepu.
Taka sytuacja to już 2 raz, pierwszy raz był ok. 5 dni temu. sytuacja identyczna. Rano bez problemu zapalił a po lekcjach musiałem nim kręcić, tylko wydaje mi się, że w tedy mniej chodził rozrusznik. Nie wiem co jest tego przyczyną. Jak by było nim zimno to rano też by miał problemy z odpaleniem a rano chodzi za 1 razem. Wydaje mi się, że to świeca albo gaźnik. Mój toros ma równe 800km więc jeszcze świeca nie była wymieniana a gaźnik nie regulowany. Jeżeli to nie to, to już nie wiem co. A też jest tak, że jak już po tym 6 razie odpali to chodzi ładnie nawet zaraz po odpaleniu.
Pomocy!!!
andrzej2310 napisał:
dostawcy napisał:
Panowie, a jeśli chcę od czasu do czasu sobie pojeździć po śniegu lub jeśli będę trzymał skuter w (zimnym) garażu i co parę dni odpalał to coś muszę robić, konserwować?Odpalany skuter wewnętrznie sie sam konserwuje, a zewnętrznie najgorsza jest sól jaką posypują drogi, po przejażdżce dobrze wyczyścić skuter.
Ale jak już odpalać skuter w zimę to nie na 5-10 min tylko tak aby zagrzał się do temp. roboczej co w zimę jest ciężko zrobić dlatego sporo ludzi w ogóle nie odpala zimą.
Dajkam - wydaje mi się że warto spróbować od wyczyszczenia świecy i regulacji gaźnika. Na pewno nie zaszkodzi a może pomoże.