hay
mam problema
ruszają mi się manetki (z lusterkiem manetką hamulcu i wszystkimi przełącznikami) na śrubach jest na MAX-a dokręcone a gdy podłoże tam jakąś (kawałek dętki od roweru ) to się nie chce domknąć
może coś poradzicie bo tak to nie idzie wg. jeździć z lusterkiem na duł i z manetką MAX na pół gazu
ja też tak mam w moim torosiku. Jak kupowałem to wszystkie wystawione tak miały pytałem się dlaczego tak jest, ale mi odpowiedzieli że każde tak mają, to jest żeby ustawić lusterka na mniejszą i więkrzą osobę. Osoba wyższa przekręca to sobie do tyłu i widzi wszystko a niższa do przodu. Jeździć nie martwić się
Z tego co mnie się wydaje to tam jest taka śrubka pod plastikami (pod główną lampą) tam gdzieś obok manetki jest dociągnięcie.
Zdejmij ten plastik i dociągnij wszystkie śrubki od tych manetek. Na pewno dociągniesz
dajkam napisał:
Z tego co mnie się wydaje to tam jest taka śrubka pod plastikami (pod główną lampą) tam gdzieś obok manetki jest dociągnięcie.
Zdejmij ten plastik i dociągnij wszystkie śrubki od tych manetek. Na pewno dociągniesz
wątpię w to miałem już rozebrane lampę i próbowałem dokręcić to ale jest już na MAXXX-a
nie sądzę że to jest regulacja lusterek bo jak dodam gazu to całe lusterko idzie mi do kolan
Ja też tak mam ale tylko z prawą stroną (od manetki). Nieznacznie się to rusza ale rusza. Mój patent jest taki że gdy jade i już manetka jest na maks to dopiero wtedy ustawiam sobie wyżej i wszystko jest dobrze :)
Ale za te pieniądze taki mankament może być
P.S. Torosik ma już 2500 km :)
Wymieniłem już 2 zarówki przód i teraz czeka mnie tył migacz :) Swoją drogą wam też tak szybko siada żarówka ? I czy można zamontować taką która świeci na biało nie żółto ( głównie chodzi o pobór mocy i akumulator czy wytrzyma )
ej kto jest za forum marketowych skuterów
bo my z bratem myślimy o takim
kto za niech napisze w odp .
No i na co Ci to? Czy ktoś Cię wyrzuca z tego forum? Macie swoje tematy o Torosie F16, o Routerze Bassa. Co byś miał więcej na forum poświęconym tylko marketowym skuterkom?
Ryglos napisał:
No i na co Ci to? Czy ktoś Cię wyrzuca z tego forum? Macie swoje tematy o Torosie F16, o Routerze Bassa. Co byś miał więcej na forum poświęconym tylko marketowym skuterkom?
ok to zakładamy z bratem komputerowe forum
Powodzenia...
patrykikamil... napisał:
Ja też tak mam ale tylko z prawą stroną (od manetki). Nieznacznie się to rusza ale rusza. Mój patent jest taki że gdy jade i już manetka jest na maks to dopiero wtedy ustawiam sobie wyżej i wszystko jest dobrze :)
Ale za te pieniądze taki mankament może być
P.S. Torosik ma już 2500 km :)
Wymieniłem już 2 zarówki przód i teraz czeka mnie tył migacz :) Swoją drogą wam też tak szybko siada żarówka ? I czy można zamontować taką która świeci na biało nie żółto ( głównie chodzi o pobór mocy i akumulator czy wytrzyma )
Widzę że ładnie ci trzyma. Akumulator daje rade. Kiedyś jechałem i brakło mi paliwa. Odpalałem go potem chyba z 5 razy (myślałem że coś wydolę). Potem 4 dni później nalałem paliwa i 30 min. nim rozrusznikiem kręciliśmy (z przerwami oczywiście) zanim pociągnął paliwo do gaźnika. Tata był pod wrażeniem tego akumulatorka. Nie mam pojęcia jak od dał radę tyle czasu kręcić i nawet nie zająknął. A chciałbym podkreślić że nie ładowałem go ani raz odkąd go kupiłem
Od tamtego zdarzenia minęły już 2 tyg. ni ładowałem go potem i nadal jeździ bardzo ładnie
Do ludzi którzy mają problem z manetkami :
Rozpisze wam to w punktach.
1) rozkręć manetki.
2)owiń rurkę szkotem (czarna taśma).
3) skręć i zobacz czy rusza się dalej, jeśli tak powtórz punkt 1, 2 i 3.
Myślę że pomogłem wam... :D
Jeśli ktoś się zna na tym, a zapewne tak to czy zgięcie na rurze tłumika zmniejsza osiągi skutera?
Habus napisał:
Jeśli ktoś się zna na tym, a zapewne tak to czy zgięcie na rurze tłumika zmniejsza osiągi skutera?
nie wiem o której "rurze" piszesz, ale generalnie każde zakłócenie swobodnego przepływu gazów wylotowych (w tym również sam tłumik) wpływa negatywnie na osiągi pojazdu.
Ej czy wy też tak mieliście, że jak czyściliście filtr a potem go założyliście to skuter tracił przyspieszenie?
Bo wczoraj wyjąłem filtr, zamoczyłem go w wodzie wyczyściłem potem dokładnie osuszyłem ręcznikiem papierowym. Dałem na słońce na jakieś 2h jak zdjąłem było kompletnie suche. Poszedłem do garażu wziąłem olej silnikowy i pędzelkiem od zewnętrznej strony (czarnej) pomalowałem tym olejem nie dużo ale troszkę. Założyłem do skutera i zobaczyłem że słabiej przyspiesza od 45 (licznikowe) w górę.
Wcześniej miałem tak że odkręciłem manetkę na peną długość i przyspieszał do 45 normalnie. Gdy odkręcam potem manetkę na max to czuć było że przyspiesza. A teraz jade 45/h i patrze a ty mam manetkę na max odkręconą
dajkam napisał:
Ej czy wy też tak mieliście, że jak czyściliście filtr a potem go założyliście to skuter tracił przyspieszenie?
Bo wczoraj wyjąłem filtr, zamoczyłem go w wodzie wyczyściłem potem dokładnie osuszyłem ręcznikiem papierowym. Dałem na słońce na jakieś 2h jak zdjąłem było kompletnie suche. Poszedłem do garażu wziąłem olej silnikowy i pędzelkiem od zewnętrznej strony (czarnej) pomalowałem tym olejem nie dużo ale troszkę. Założyłem do skutera i zobaczyłem że słabiej przyspiesza od 45 (licznikowe) w górę.
Wcześniej miałem tak że odkręciłem manetkę na peną długość i przyspieszał do 45 normalnie. Gdy odkręcam potem manetkę na max to czuć było że przyspiesza. A teraz jade 45/h i patrze a ty mam manetkę na max odkręconą
U mnie jest tak i nie wiem od czego to zależy za bardzo, że raz ciągnie równo do 75kmh na liczniku - aż się boję! a innym razem ledwie 60kmh pojedzie (porównanie dla warunków bezwietrznych i dodatkowych ciężarów :P ). Podobnie sytuacja się ma z wleczeniem pod solidną górkę - raz ledwie 25kmh osiągnie, następnym razem - bez znaczenia czy za 10 minut czy 10 dni - potrafi z miejsca pogonić i 45kmh. Nie wiem skąd mu się to bierze, ale najczęściej jeździ do vmax=70kmh licznikowe tj. 61 realnie. Z tym że ja nie cisnę go na maxa bo nie widzę sensu męczyć silnik przez ileś tam minut i kilosów, tylko po to żeby zamknąć licznik... Do bicia rekordów szybkości mam inne maszyny pod ręką ;) Toros to śmieszne wozidło po bułki z rana, zapach lasu popołudniami i piwo wieczorem ;)
to tobie widze ciągnie, a mnie ledwo licznikowe 50km/h (ważę 100kg) i to na v-max otwarte. jak jest lekko z górki to może 55km/h
dajkam napisał:
to tobie widze ciągnie, a mnie ledwo licznikowe 50km/h (ważę 100kg) i to na v-max otwarte. jak jest lekko z górki to może 55km/h
Mi tak mulił jak zatankowałem kiepskie paliwo.
dajkam napisał:
ja jechałem swoim najwięcej 75 z górki
ale nie było wg. wiatru
a może jak nasączyłeś olejem to go trzeba zgnieść wtedy aby olej po całym filtrze się rozszedł ale nie wiem bo ja kupiłem nowy filtr i mechanik mi go sam nasączył a ja go tylko założyłem
możliwe też że to ok kiepskiego paliwa tak jak napisał to (mr25ur)
Wyciągnąłem dziś tą śmieszną zwężkę na filtrze, lecz dużej różnicy nie odczułem póki co. Skuter się nie dławi i jedzie tak samo albo lepiej niż wcześniej. Na liczniku mam około 1100km i bardzo sobie chwalę skuterek, tylko coś bym zrobił z jego wyglądem. Naklejki pozrywałem, jak ktoś ma jakiś pomysł to zapodać koniecznie!
Myślałem nad naklejkami NOS ze względu na wydawany świst boeinga i prędkość ponad licznik z górki, ale w końcu mam chęć go przemalować całkowicie.
Co i czym mile widziane !
przemaluj go mój kolega zrobił sobie skutera w aluminium
(odkręcił plastiki i szedł z tym do blacharza ) blacharz bez problemu po 7 dniach zrobił nowe okucia
kolega oddał do chromowania i wygląda zajebicie
dał do tego chromu trochę niebieskiego no i oczywiście zmiana lamp na LED licznik Na LCD jakieś audio tam ma nawet dobrze gra }no i oczywiście Neony i oświetlenie główny kolor to niebieski i biły LED
polecam zrobić sobie tak jak on
koszt ok.(250zł z blachy ) i 100 za chrom wszystkie dodatki 300 zł z audio i licznikiem Lcd