No u mnie ci szczerze powiem,że się przyglądałem i nic w oleju nie było.A już wiele opinii widziałem i to nawet tu na forum,że w oleju z torosa i klonów gołym okiem widać opiłki i przebarwienia w oleju.Niestety,ale to są silniki robione jak najtańszym kosztem i liczy się ilość a nie jakość.Na pewno montowane są nie do końca obrobione podzespoły.W tych lepszych nowocześniejszych silnikach nie trzeba,aż tak pieczołowicie docierać.Bo wszystko jest idealnie spasowane,a cylinder czy tłok nawet z najmniejszą skazą jest odrzucany z taśmy montażowej.Wiadomo zawsze może się coś źle odlać itp...
Ja wymieniłem olej przy tych 30km i cieszę się że to zrobiłem. Nie wiem co by było gdy bym wymienił olej później nie mówiąc już o 300km. Ten olej co go wylałem był czarny jak smoła i pod światłem robił się srebrny od opiłków
to ja wymienię przy 200 km bo ma 185 km
a olej z allegro jeszcze nie przyszedł <kupiłem oryginalnego ZIPP-a 4t>
a po tych 200 to wteny przy jakim stanie licznika wymienić
Dodaj wcisnęło mi się 2 razy sorka ;-
Wymieniaj jak najprędzej to jest samemu10 min roboty nie musi byś Zipp-a ja jakoś nie mam zaufania. Kupiłem Mobil 1 i jestem pewien
nawet nie czekaj do tych 200 wymieniaj od razu jak będziesz miał olej, jeżeli nie traktujesz skuterka jako zabawkę i zależy ci żeby pochodził to jak najprędzej brać się za wymianę oleju w silniku i przekładni
A z resztą zobaczysz czemu należy jak najwcześniej wymieniać olej jak już wymienisz. Sam byłem zdziwiony skąd tego się tyle tam wzięło
Pietro niestety Castrol w Tesco już po 79 zł. Powiedz czy mogę go zastąpić Orlenem o tym:
http://allegro.pl/olej-orlen-platinum-classic-15w-40-4-5l-minaralny-i1651167622.html
dzięki za info.
dziś samodzielnie wymieniłem olej w tym cudzie techniki. zero farfocli na filtrze! niesamowite! oleju - mobil 10w40 - do silnika wlalem 0.7l i wskaźnik pokazuje, że to ilość ok (pomiar na letnim silniku na centralnej stopce w pozycji swobodnie pochylonej w przód).
Jednak przy okazji samodzielnego grzebania przy torosie zauwazylem ze oleju w przekladni nie wymienili przy 300km :( kupilem HIPOLa 75W90, ale nie bardzo wiem jaką techniką go wlać i jak dokładnie 120ml wymierzyć... Tubka Zippowska jednak prostsza w operowaniu pod kątem równoległym do gleby :( ma ktoś proste rozwiązanie przy pomocy domowego sprzętu bez kupowania lejków, gumowych rurek itp?
Gdzie go wlać i zlać masz na poście o Bassie bo to to samo ustrojstwo:
http://www.skuterowo.com/forums/topic/wszystko-o-router-bassa-opinie-porady-itd?replies=1#post-30849
Ja mam lejek i rurkę, a do odmierzenia kupiłem sobie w markecie takie pojemniki plastiowe spożywcze. Możesz taniej kupić strzykawkę i tak uzupełnić. Ja te plastiki wykorzystałem przy spuszczaniu aby zobaczyć ile oleju wchodzi do przekładni i wyszło mi, że 150 ml, tyle też wlałem. Na wszelkich info pisze, że 120 ml ale wlałem tyle ile zleciało. No i pamiętaj, żeby skrzynie rozgrzać. Powodzenia.
ja do wymiany oleju w przekladni uzywam duzej strzykawki ,od wczoraj tez mam torosa sam jestem ciekaw jak to bedzie z tymi przegladami i ta ich wymiana oleju,
ja mam problem z piszczącymi hamulcami <tylni ja nawet lekko nacisne to piszczy tak jak w starych samochodach><przedni to jak stoję i wcisnę manetkę to skrzeczy lecz jak jadę i hamuję to nie>
troszkę siara że nowy skuter i skrzeczą hamulce
jeżeli to możliwe to proszę o pomoc
próbowałem już naciągnąć linki ale nic nie dało czytałem że są jakieś płozy że tam trzeba coś olejem nasmarować
ale ja nie będę hamulców olejem sparował <nie jestem głupi>
mam nadzieje że pomożecie
Mario nie wiem co może być przyczyną ale mi mechanik powiedział, że te skuterki w ogóle mało gdzie są posmarowane i np hamulec nie odbija.
Dlatego ja dałem swojego posmarować i nic mi nie piszczy.
Tak w ogóle, to zbliża mi się przegląd. Polecili byście jakiś warsztat w warszawie do torosa, by lipy nie było :) Chcę pierwszy przegląd zrobić, by w razie co mieć tą gwarancję chociaż na dotarcie. potem już sobie chyba sam poradzę.
Aha, i jakich kosztów można się spodziewać, o ile są wam znane?
U mnie w Bassie w serwisie w Poznaniu za pierwszy przegląd chcieli 200 zł. W Torosie zapewne będzie podobnie. ;)
a ja sobie wczoraj zmieniłem ole w przekładni (przebieg 9550 km) w garaży za DARMO :P nie liczę kosztu oleju. A w serwisie w czasie przeglądu zrobiliby to samo i wzięli za to 200 zł...
Chodzi o to, madi, że ja chcę zrobić tylko ten pierwszy przegląd. Olej przy 30km już wymieniałem :)
dostawcy napisał:
Gdzie go wlać i zlać masz na poście o Bassie bo to to samo ustrojstwo:
http://www.skuterowo.com/forums/topic/wszystko-o-router-bassa-opinie-porady-itd?replies=1#post-30849
Ja mam lejek i rurkę, a do odmierzenia kupiłem sobie w markecie takie pojemniki plastiowe spożywcze. Możesz taniej kupić strzykawkę i tak uzupełnić. Ja te plastiki wykorzystałem przy spuszczaniu aby zobaczyć ile oleju wchodzi do przekładni i wyszło mi, że 150 ml, tyle też wlałem. Na wszelkich info pisze, że 120 ml ale wlałem tyle ile zleciało. No i pamiętaj, żeby skrzynie rozgrzać. Powodzenia.
Dzięki za link. Właśnie nie chciałem się lejkami, strzykawkami itp bawić... A żeby młodym mechanikom weszło w krew przypomnę - oleje wymieniamy na ciepło!
dostawcy napisał:
Mario nie wiem co może być przyczyną ale mi mechanik powiedział, że te skuterki w ogóle mało gdzie są posmarowane i np hamulec nie odbija.
Dlatego ja dałem swojego posmarować i nic mi nie piszczy.
dokładnie mam tę samą przypadłość piszczących hamulców, czasem nawet nie odbijających i jako panaceum stawiam na przesmarowanie.
AnS nie wiem czy warto, sam miałem ten dylemat. Jednak mój mechanik ustawił mi gaźnik tak aby najszybciej regulacji wymagał przy 1 tys km. Wiedziałem, że jak pójdę na przegląd to mi to rozregulują jak autorowi tego tematu.
Zapytam inaczej, czy komuś jakiś chińczyk padł przed 1 tys. i naprawiono mu go na gwarancji?
Pytanko, gdzie autor tego tematu pisze bloga o torosie? Poproszę o link.
przyznam się że na regulację gaźnika też jeżdżę do mechanika, mam zaufanego, raz na 5 000 km te 5 zł za regulację można dać... ;)