Toros el Diablo - opinia po zakupie.

dokładnie. musi być pieczątka zippa. Jak się znasz trochę na mechanice to zrezygnuj z tej całej gwarancji, bo to tak na prawdę pic na wodę. Więcej za przeglądy zapłacisz niż za ewentualny remont silnika.

Ok dzieki. Jescze jedno pytanie odnosnie blokady. Umnie ida pod siedziskiem 4 klocki złaczki, jedna od swiateł druga od pływaka trzecia od startera a czwarta nie wiem ma kabelki zieliny i zołty myslałem ze to od blokady ale jak rozpiałem to i tak tylko te 45 wyciagnał, oprocz tych ida jeszcze 3 takie na 'spinki metaliwe' moze to ktorys z nich?

zielony to masa, żółty to przewód od świateł. jakie kolory mają przewody do tych "spinek" ?

andrzej2310 napisał:

keeway ry-8

ale ry-8 i hurricana używane a po za tym 50 pojemności i do 1650zł

niebieski przechodzacy w biało czerwony.
czrnoczerwony po obydwu stronach spinek
chyba niebieski pod czarna osłonka przechodzacy w niebiesko zołty

chyba niebieski pod czarna osłonka przechodzacy w niebiesko zołty

tak i to jest właśnie blokada. Rozepnij ten kabelek z tej folii i poleci ci 70km/h

oki dzieki. Ale na pierwszy przeglad i tak raczej pojade ale do znajomego na stacje kontroli. A pozniej to juz sam w swoim zakresie jak radzisz. Lece zobaczyc ten kabelel, dam znac czy sie udało.

Hmmm to był raczej ten kabel bo podskoczyło do 55 a nie 70 czy nawet 60, moze ma gdzies jeszcze blokade czy cos innego. Mam tez dosc luzna manetke gazu czy top moze byc tez przyczyna?

Mi się też długo rozpędza.
Weź jedź skuterem z full manetką na odcinku 1km prostej i zobaczysz, że ci będzie lecieć do 70km/h

On ma też na pewno blokadę na wariatorze w przekładni. - Taki pierścionek, który blokuje talerze, przez co nie mogą się złączyć.

Pewnie masz racje jutro będę jechać do pracy to sprawdzę, odcinek 10km prostej. Na pewno tez jeszcze muszę go dotrzeć w końcu dopiero 320km przejechane. A tak ogólnie jestem zadowolony z niego.Wozi mnie do pracy i z powrotem czyli 20km 4razy w tygodniu. Gasnął mi na wolnych obrotach ale podkręciłem lekko gaźnik i ok. Do niezbyt intensywnego użytku polecam za ta kase.

Witam. Wczoraj zakupiłem Skuter Toros el Diablo. Mam problem, kierunkowskazy Mi nie łapią co się dzieje.? Proszę o odpowiedź.

POMOCY. coś mam nie tak z El Diablo. Wywala mi olej jak odpale i minute pochodzi skuter. Jak odkręcam miarke to olej pod duzym ciśnieniem leci i leci i z olejem czuć też benzyne. Co się moglo stać??

Cześć
Wie ktoś może do czego służy śrubka wychodząca spod reflektora?

to sróbka do regulacji wysokości światła

Do Moderacji.

Proszę o przeniesienie do działu - Toros.

Do edycji pierwszy post, czyli usunięcie pierwszego zdania czyli: "Jako klon/podmarka Zipp'a ładuję wątek tutaj. Może ktoś będzie szukał opinii o tym modelu"

Dodatkowo proszę o wyczyszczenie wątku z postów nie związanych z tematem.

Witam.Na forum olej i przeglad od roku nikt nie pisal i tez mi nikt nie odp wiec napisze tu bo chodzi o el diablo. Mam pytanie co do oleju przekładniowego Yamalube Lubricant SAE 80w-90 Api Service Gl-4, Gl-5. Czy bedzie odpowiedni?

Będzie dobry. Lej śmiało.

Mogłeś co prawda założyć odpowiedni watek. Polityka podklejania pytań do innych tematów doprowadza do tego, że ktoś z podobnym problemem za cholerę nie znajdzie odpowiedzi na jego rozwiązanie.

troche mnie to dziwi ze jest go az litr a przecies tam tylko wchodzi z jakies 130ml. czytalem gdzies ze mozna takie oleje lac tez jako silnikowy. prawda?

Co tu dziwnego? Może być i w beczce 100 litrowej. Zastanów się gdzie go chcesz lać, czy do przekładni czy do silnika. Masz życzenie to możesz sobie nim i lufę w wiatrówce nasmarować.
Zamiast zadawać oczywiste pytania wystarczyło otworzyć książkę serwisową - tam wszystko jest napisane jaki olej i gdzie.

To nie jest temat o olejach!

Koledzy gdzie moge sprawdzić poziom oleju w przekładni??