Wymienili mi filtr paliwa, filtr powietrza i olej noi jeszcze sprawdzali cala elektryke i smarowali mi linki gazu i hamulców.Oleju mi wlali pełno ale nie przyglądałem się zbytnio jaki to olej.
i pewnie też filtr oleju?
Czyli łącznie: 3 filtry i olej (tylko w silniku? a w przekładni?) + konserwacja/sprawdzenie.
Tak filtr oleju też. Jeżeli chodzi o przekładnie to nie wymieniali mi oleju.Aron z kąd jesteś?
rogo54 napisał:
Tak filtr oleju też. Jeżeli chodzi o przekładnie to nie wymieniali mi oleju.Aron z kąd jesteś?
Skąd jestem? Sprawdź w moim profilu ;)
Książeczka gwarancyjna podaje, że podczas przeglądu przy 300km powinno się wymienić olej w przekładni głównej, z kolei o filtrze paliwa nic nie piszą...
A no widzisz jak to teraz serwisańci robią.
No właśnie to miałem na myśli pisząc Aron'owi żeby sprawdzić kilka serwisów jeśli ma taką możliwość. Bo jedni zrobią co mają zrobić, na dodatek poprawią jakieś niedociągnięcia i wezmą tyle ile powinni.
A drudzy wymienią pół skutera żeby tylko więcej kasy wyciągnąć.
Po 350km zdjąłem blokade z Torosa i pytanie czy zaszkodzi to silnikowi??
A jeszcze jedno...mam problem ze starterem. Gdy jest zimny silnik i gdy chce go odpalić to mi za pierwszym razem nie łapie. Tylko tak jak by się coś ślizgalo...muszę kilka razy nacisnąć guzikiem żeby załapał i zapalił.. więc oco chodzi??
Witam ja jestem osobiscie zadowolony ze skuterka> Standardowo trzeba było zrobic slimaka ale to bułka z masłem teraz zawiesił mi sie chyba pływak w zbiorniku paliwa i cały czas pokazuje mi fula macie jakiej pomysły z gory dzieki i pozdrawiam
Bonzo masz może jakieś GG lub coś? Bo mam sprawę do cb w sprawie ślimaka od prędkościomierza
Nie używam GG - załóż temat na forum, dostaniesz odpowiedź a info przyda się innym z podobnym problemem.
Proszę: http://www.skuterowo.com/forums/topic/przestal-dzialac-licznik-i-predkosciomierz
Pisałeś, że naprawiałeś ślimaka w el diablo. El diablo = F16, tylko inny kolor plastików. Możesz mi napisać krok po kroku jak naprawiłeś ślimak? Jak odkręciłeś koło? (u mnie ani drgnie śruba od koła)
Na pierwszej stronie tego topiku jest to napisane, masz tam nawet zdjęcie aby wiadomo było o co chodzi. A śruby w kole? Cóż, potrzeba troszkę krzepy i puszczą. Spokojnie dasz radę. Nie zrażaj, że coś na początku nie poszło.
Mam jeszcze pytanie: Odkręcić trzeba koło odkręcając śrubą z lewej strony czy nakrętką z prawej strony?
Odkręca się nakrętkę kręcąc w lewo natomiast śrubę z drugiej strony musisz przytrzymać takim samym kluczem bo inaczej będzie Ci się cała śruba z nakrętką kręciła.
Cześć mam zamiar kupna toros'a el diablo (nowego) albo keeway hurricane lub keeway ry-8 co kupić?
keeway ry-8
Co robić? Załóż odpowiedni topik i nie zaśmiecaj już istniejących.
Witam jestem swierzym uzytkownikiem toros el diablo i zupełnie zielony. Pytanie dotyczy czy przeglad gwarancyjny po 300km i nastepne musze zrobic tam gdzie mam podany punkt serwisowy czy obnojetnie w jakiej stacji kontroli pojazdow i tam mi tez podbije gwarancje? sory jesli temat juz był ale kompletnie zielony jestem.
był i to milion razy. Przegląd możesz i na drugim końcu polski zrobić, to nie ma absolutni żadnego znaczenia. Ma być tylko serwis zippa.
Aha. Czyli jesli mam znajomego mechanika na stacji kontroli to on mi nie podbije ksiazeczki bo nie jest z zippa tak?