Toros el Diablo - opinia po zakupie.

Nie ma miarki do sprawdzenia poziomu oleju w przekładni. Wymieniając olej leje się go prawie do przelania i zakręca.

Koledzy mam pytanie.Co zrobić jeśli opona odkleiła się od felgi??

Jak to odkleiła ? :O

no bo powietrze mi wyleciało a opona sie po prostu odkleiła od felgi.Odeszła

wulkanizacja

a jaka cena by byla tego??

To zależy od warsztatu wulkanizacyjnego i od rodzaju usterki. Myślę że w dobrym warsztacie do 50zł da się wyrobić.

Ok.Dzięki :)

napompowanie koła wraz z wyważeniem to 15zł... więc gdzie do 50zł?

tylko jeśli chodzi o wybór warsztatu to lepiej wcześniej zadzwonić bo kiedyś już był taki temat, że niektóre maszyny nie obsługują kół 10 a co za tym idzie nie w każdym zakładzie uda się naprawić

Aron napisał:

napompowanie koła wraz z wyważeniem to 15zł... więc gdzie do 50zł?

Skoro powietrze wyleciało to gdzieś jest dziura lub wentyl zakończył swój żywot. Naprawa takiej opony i napompowanie zależnie od warsztatu może wynieść do 50zł z racji że mało który warsztat obsługuje opony 10". Z tego co mi wiadomo to kół 10" się nie wyważa.

Temat :Toros el Diablo - opinia po zakupie
Treść: Koledzy mam pytanie.Co zrobić jeśli opona odkleiła się od felgi??

Wniosek: Brak słów, żenada, dzieci neostrady.

Powiedzcie mi bo nie bardzo się znam...
Kupiłam torosa el diablo jakieś2 miesiące temu jestem mega zadowolona ale mam dość dużo problemów z nim.
Co mam zrobić jeśli zauważyłam że przy kierownicy po lewej stronie zauważyłam pęknięcie? Przy czym skuter ani mi się nie przewrócił ani o nic nie uderzyłam...
Drugą sprawą jest to że potrzebuje wiedzieć jaki olej muszę wlać przy wlewie przy tylnej oponie, jest taka nakręteczka wiem już że mam go mało i w trybie natychmiastowym muszę go kupić.

Przepraszam bo trochę nie w temacie jest mój post ale nie bardzo mam kogo zapytać pozdrawiam!

Pęknięcie to uszkodzenie mechaniczne więc z gwarancji trudno bedzie skorzystać. Jeśli nie groźne i nie "postępujące" to można machnąć na nie ręką i nauczyć się z nim żyć. Jeżeli chcesz to naprawić we własnym zakresie, kup bezbarwny Poxipol. Powinien ładnie trzymać.

Olej - marka sprawa indywidualna. Ma to być półsyntetyczny o lepkości 10W40. Ja osobiście używam najtańszego elf. Nie widzę sensu przepłacać za coś co jakie by nie było to i tak spełni swoje zadanie.

Olej link - http://allegro.pl/elf-4t-scooter-4-strada-10w40-10w-40-1l-warszawa-i2530024197.html

Pytasz o olej silnikowy czy olej przekładniowy ? Jedno i drugie jest przy tylnym kole :)
Chodzi o ten, który mierzy się bagnetem ?

tak dokładnie chodzi mi ten mierzony bagnetem :)

Dzięki za pomoc!

A i czy to normalne że przy uruchamianiu na automacie raz zapali a raz się dławi?

Bonzo napisał:

(...) No więc się skusiłem i zakupiłem.
(...)
Transport - mieści się w osobówce kombi leżąc na boku. Nic nie wyciekło :)
(...)

Jako, że to mój pierwszy post na forum, to oficjalnie witam wszystkich ]:-)

Odkopuję post sprzed roku, ale przymierzam się do zakupu omawianego skutera i chcę go przewieźć jak cytowany kolega. Facet w sklepie powiedział, że trzeba akumulator wyjąć. Wydaje się to sensowne, ale czy konieczne?
Dodam, że skuter w bagażniku kombika przejedzie ok. 30 km, głównie po "fajnej drodze" (z Gliwic do Katowic).