To jak silnik wystaje i jak to będzie wyglądało to się okaże jak będą zamontowane plastiki, na razie fajnie wygląda, bardziej razi w oczy małe koło z przodu niż wystający silnik. Co do zapłonu to bez problemu ci pomogę, poświęciłem temu cholernemu zapłonowi 3 tygodnie bo orginał z immobiliserem wydał mi się jak by troszkę przydrogi 400zł za używany moduł chyba ich pojeba....... Mam zamontowany chiński moduł za 30zł ale żeby go zgrać z silnikiem było trochę zabawy, bo mapa z chińskiego zamiennika kymco 50ccm kompletnie nie pasowała do silnika piaggio leader, jakoś opanowałem ustrojstwo i jest OK. Twój moduł jest bardzo podobny do tego orginału z immobiliserem , producent jest ten sam więc jest opcja że mapa i cały zakres pracy tego modułu jest identyczny jak ten z x9. Różnią się wtyczką ten twój ma cztery piny z x9 ma dwa gniazda jedno od anteny immo drugie od zasilania modułu, czujnika położenia wału, elektrozaworu ssania bo tamten moduł z x9 sterował ssaniem. Potrzebny jest ci koniecznie regulator napięcia z tego silnika , myślę że go masz tylko się nie pochwaliłeś. Nie wiem co chcesz wiedzieć ale postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Jestem bardzo ciekaw jak chodzi ten twój moduł, to będzie słychać po uruchomieniu silnika czy pasuje jak ulał czy coś jest nie do końca hallo ja myślę że będzie pasował idealnie. Ile dałeś za ten moduł?
Tak, posiadam regulator. Na przód wpadnie niebawem jakieś koło 12"/13". Co do modułu wyniósł mnie z kurierem niecałe 100zł. Pochodzi on z Piaggio Libery 125 4t 2002r. Nie mam pojęcia jak go podłączyć, schemat od X9 mam i wiem jak tam jest zrobione, natomiast z Liberty nie mogę znaleźć i nie wiem co gdzie podłączyć do modułu. Próbowałem tak ale nie ma iskry:
MODUL CDI PIAGGIO LIBERTY 125 4T 2002R
G - PLUS AKUMULATORA [GASZENIE POPRZEZ PRZERWANIE OBWODU ZIELONEGO]
W - GND (MINUS AKUMULATORA)
B - MASA (MINUS AKUMULATORA)
R - IMPULSATOR
5PIN - NA CZARNY PIN CEWKI
CEWKA
ZIELONY - MASA (MINUS AKUMULATORA)
CZARNY - NA 5PIN MODUŁU
ALTERNATOR
3X ŻÓŁTY NA REGULATOR
REGULATOR
3X ŻÓŁTY - NA ALTERNATOR
CZARNY - MINUS AKUMULATORA
CZERWONY - PLUS AKUMULATORA
Jak orientujesz się co jest źle, albo jak ty byś podłączył to pisz :P
Witam,
Jak tam kolego modyfikacje? ogarnąłeś ten zapłon?
To tak, nie mogłem ogarnąć iskry na tym module od Piaggio Liberty, miałem oryginalny moduł od X9 z immo, ale tak jak kolega wyżej pisał są one drogie więc myślałem sprzedać, ale puki co będe jeździł na nim.
Dlaczego mając moduł oryginalny kupiłem inny? ponieważ zainwestowałem moje oszczędności w prawie całe x9 i nie śmierdzę groszem, tamten moduł trafił się taniej i myślałem, że uda się go zgrać. Ale tak jak wyżej pisałem, jak ktoś wie jak go podłączyć będę wdzięczny.
Dziś elektrykę zrobiłem na tip top, zostało mi uporządkować i zaizolować kable.
Napotkałem pewien problem.
W ramie x9 skuter odpalał bez problemu. Po przekładce nie mogłem go odpalić, jak podlałem pod świece i załapywał na sekunde. Po godzinie je*ania co i jak doszedłem do tego, że brakuje mu powietrza tzn. jak zdejmie się filtr to jakoś tam chodzi i odpala, na założonym dusi sie i gaśnie.
Regulacja gaźnika i czyszczenie pomogą?
Oraz jeszcze jedno pytanie. chłodnica hmm pod czache to nawet nie marzę, że wejdzie, myślałem zamontować pod podłogą pod kątem ok 45* do tego dwa mniejsze wiatraczki bo od x9 ma długi silnik. Oraz wyciąć w podłodze od spodu miejsce na chłodnice, wyprofilować trochę plastik ew. jakiś mały chwytak powietrza, co wy na to?
Witam, nic się nie odzywałem bo wypadł mi remont domu, dokładniej to malowanie i co tu mówić nie przepadam za takim burdelem. Co do modułu to z pamięci nie bardzo pomogę a strona z której brałem schematy nie za bardzo działa, to znaczy otwiera się ale jak próbuję otworzyć schemat do liberty to otwierają się jakieś gołe baby. Wieczorkiem coś jeszcze podziałam z tym schematem może go jakoś otworzę. Co do chłodnicy pod podłogą pod kątem 45 stopni, to ja tak miałem zobacz gdzieś na zdjęciach w temacię jest, i wydajność była OK niestety szybko się brudziła mimo że zamontowałem chlapacz, zabijało ją takim drobniutkim żwirem jakiś kurz to nie problem bo spłukał wodą i czyste a ten żwirek nie tak łatwo powyjmować z chłodnicy.
Część,
Z tą chłodnicą pod podłogom to chyba nie zbyt dobry pomysł, enter1978 już to przerabiał i nie był z tego zadowolony, cały brud z przedniego koła lądował na chłodnicy i ją zapychał. Jak niedasz rady zamontować tej chłodnicy z x9, to rozważ zakup jakiejś mniejszej chłodnicy bądź tak jak ja nagrzewnicy ze suzuki swift, na złomie zapłaciłem za nią 30 zł,w moim przypadku zdaje egzamin, termometr cały czas pokazuję 93 stopnie. A do pracy mam 40km w jedną stronę i to jeszcze po niezłych górkach.
Ogólnie to w domu mam nagrzewnice od BMW e36, ale pod czachą bez przeróbek się nic nie zmieści, trzeba by było przerabiać na inną lampe itp, a z tym b.dużo roboty. Skuterem jak coś jeździłbym raczej tylko po drogach asfaltowych. Ewentualnie mam takie coś:
tylko,że została sama kratka bo reszta popękała.
Jak coś mam do sprzedania taki moduł:
http://allegro.pl/piaggio-liberty-125-4t-modul-skipper-hexagon-inne-i3288813658.html
Sprzedaje bo nie umiem go podłączyć. Dobra opcja dla tych co wiedzą coś o elektryce
Bez schematu nie umiem go ugryźć, a strona ze schematami nie działa:(. Ale na szczęście chiński moduł mi wspaniale działa, nie ma najmniejszych problemów, no prócz drobnej usterki z mojej winy dałem za krótki kabel do świecy, niby był na miarę ale miałem nie planowany skok przez most i z taką siłą skuter uderzył o szosę że widocznie silnik w wahaczu musiał się tak ugiąć że kabel od świecy okazał się za krótki na takie wychylenie silnika i urwał mi pół świecy, metalowa część została w głowicy, porcelanowa w fajce. I to jedyna usterka po przejechaniu 4500km, ale zimą muszę pomyślec o kuracji odchudzającej dla skutera, całkiem przypadkiem stał na wadze i okazało się że na sucho z praktycznie pustym zbiornikiem paliwa waży 151kg, ja starałem się przewidzieć wszystko i wzmocnić konstrukcję żeby np w takiej sytuacji jak ten nieszczęsny skok przez most, żeby po uderzeniu skutera o szosę nie rozłamał się, bo ja jeszcze sie do abrahama nie wybieram, ale waga 151kg? chyba trochę przesadziłem :)
Część.
U mnie pojawiła się nadzieja że skuter będzie jeździł na oryginalnym module. Znalazłem gościa co mi zlikwiduje immo w module. Potrzebna mi tylko antena, którą zamówiłem u gościa z ale drogo za 40zł. za przeróbkę modułu koleś woła sobie 300zl. Jak napisałem coś nie składnie to sorry ale piszę z Tel.
Mi by było szkoda wsadzić 350zł. Lepszą opcją by było dorobić kluczyk do immo. Koszt to 120-200zł ew. poszukać modułu z kluczykiem i sprzedać stary, taniej by wyszło. Postaram się niedługo zrobić foto mojego skutera, swap zrobiony, przejechane +/- 1500KM i wszystko ok. Rozebrałem go bo regeneruje przednie zawieszenie. Miałem luzy, zawieszene sebac co mam w Gilerze pracuje na jakiś tulejach z tworzywa sztucznego i sie rozbijają. Ojca znajomy powiedział, że dorobi takie tuleje tylko po materiał mam jechać. Mam nadzieje, że zrobi to dobrze + do tego kupiłem uszczelniacze. Tylko włoskie są na rynku, nikt inny nie produkuje tego syfu. Ogólnie jestem zły na przednie zawieszenie no ale cóż nie mam zamiaru zmieniać na inne bo hajs sie nie zgadza ostatnio :P Nie wiem czy pisałem wcześniej, ale na przód wpadło koło od piaggio nrg 13" opona chyba 130/60, zacnie wygląda.
Ja jestem tego samego zdania że za 350 zł można kupić moduł z kluczykiem, komplet i nic nie trzeba robić. Ja mam 5tyś km przejechane od wiosny na tym swapie, jestem bardzo zadowolony osiągi są bajeczne, przednie koło tez mam 13" chińskie a od kilku dni mam na nim oponę 130/70 michelin bo chińska się po 4tyś km rozkleiła, bieżnik odkleił się od płócien. A wybrałem taki rozmiar żeby było trochę bardziej komfortowo, Skuter jest jak dla mnie idealny, jest duży i bardzo szybki, jedyny problem to przepalające się przednie żarówki co 1-2 dni są do wymiany problem leży po stronie fatalnej drogi sporej szybkości jazdy i są takie wstrząsy że żarówki świecą max 2 dni, zimą chyba muszę pomyśleć o innych amortyzatorach bo te seryjne z quantuma nie dają rady. Teraz jeżdżę tylko na postojówkach bo nie nadążałem zmieniać tych żarówek a i kosztowały prawie tyle co zużyte paliwo przez te 2 dni. A tak po za tym to full wypas najważniejsze jednak że chłodzenie daje radę, dwie chłodnice nawet w upalny dzień nie ma mowy o włączeniu wentylatora, Z wad to przepalające się żarówki od dziur na drodze ale jak by przedni zawias był lepszy to może by tego nie było, i drugą wadą jest cena tylnej opony, mam juz tylna opone do wymiany a kosztuje +/- 250zł chińska firmowa to około 350zł.
Witam, jakby ktoś czegoś potrzebował to mam całe X9 na części. Kolor srebrny, jutro dodam foto. Takie części jak chłodnica, immobilizer, silnik itp jednym słowem komplet na swap w komplecie, cena do uzgodnienia.
Enter1978 jak coś będę miał dwie opony 14" jedna Michelin druga Pirelli. Chciałbym za nie 40-50zł/szt w zależności ile powiedzą mi za zdjęcie z felgi. Bieżnik spory tylko nie wiem dokładnie jaki stan bo się głębiej nie przyglądałem, ale myśle, że się dogadamy. Jak coś mogę wystawić na allegro i wysyłka kurierska wchodzi w gre.
Witam, jakby ktoś czegoś potrzebował to mam całe X9 na części. Kolor srebrny, jutro dodam foto. Takie części jak chłodnica, immobilizer, silnik itp jednym słowem komplet na swap w komplecie, cena do uzgodnienia.
Enter1978 jak coś będę miał dwie opony 14" jedna Michelin druga Pirelli. Chciałbym za nie 40-50zł/szt w zależności ile powiedzą mi za zdjęcie z felgi. Bieżnik spory tylko nie wiem dokładnie jaki stan bo się głębiej nie przyglądałem, ale myśle, że się dogadamy. Jak coś mogę wystawić na allegro i wysyłka kurierska wchodzi w gre.
Edit:
Jakby ktoś coś potrzebował:
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/yIDF/
Enter jakbyś chciał foto opon to napisz na tablicy lub na maila a.marek70@gmail.com
aMarek dzięki za info. Narazie nic nie zamawiam bo kumpel pojechał do niemiec po auta do swojego komisu, miał też przywieść dwa skutery sprawne, i obiecał mi przywieść tą oponę za jakieś śmieszne grosze. Jak by nie przywiózł to się odezwę.
Witam, posiadam 2 komplety do SWAP na silniku Piaggio X9 125ccm. Jeden silnik po przebiegu 7 200KM, drugi 25 000KM ale każdy wie, że jak się dba o te silniki to długo one posłużą. Ostatnio jeździłem takim skuterem z przebiegiem 40 000KM i dawał rade. W kompletach wszystko, aby móc poruszać się skuterami tzn: elektryka z modułem immo oraz kluczykiem (mogę przygotować pod swap, ty tylko podepniesz zasilanie pod swoją), układ hamulcowy tył, układ chłodzenia, amortyzatory no i oczywiście kompletny silnik. Ceny za komplet 1300-1400 do uzgodnienia. Możliwość wystawienia na allegro, lub podjechać i odpalić silnik, jak będzie w ramie to można sie przejechać. Kontakt tel 792-183-769 lub 790-877-258 lub a.marek70@gmail.com
Witam postanowiłem również zrobić swapa na piaggio x9 125 z zippa quantuma w 4t 2011 więc za cały komplecik dałem 1060 + olej i płyn chłodniczy więc zmieściłem się w 1100 co do zdjęć nie pomyślałem żeby robić od samego początku ale zrobiłem z 3 zdjecia osiągi mnie bardzo zadowalają ale na kupno silnika zdecydowałem się jedynie z tego powodu,że miałem już dość napraw silnika 4t 50 ccm co róż się coś psuło jak nie cylinder to cieknąca głowica itp więc wstawie kilka fot mojego swapa.Kolega też zrobił swapa rówież na p/g lc od x9 125 on ma tłumik scorpiona który wydaje wyśmienity bass
1.Silnik przed wkładaniem do ramy
2.Po podłączeniu instalacji czekałem tylko na chłodnicę bo była lekko nieszczelna
3.To już po złożeniu i umyciu
4.Tu już efekt końcowy
5.Tu v-max z lekkiej góry mierzony gps licznik obkręcił się do 0
6.A tu jeszczę mały bonus jak zawór wydechowy udeżył w tłok i się przykleił do głowicy jeszczę na starym silniku 90ccm 51 mm
Pozdawiam
adrian19966. A gdzie masz chłodnicę? bo nigdzie jej nie widać a wkomponowałeś ją, nie ma co, patrzę i patrze i nigdzie jej nie widzę.
Ja już chyba powoli kończę jazdę w tym roku bo pogoda dała mi w du... ciągle lało kilka razy po kolei przemokłem do suchej nitki a raczej wolno nie jeździłem, to też mnie mokrego nieźle przewiało i teraz zdycham już trzeci dzień. Co do skutera to spisywał się idealnie, vmax leciutko ponad 120km/h mierzone autem, i przy takiej prędkości żre paliwo jak świnia tak na oko około 4l na sto ale z prędkościami około 70-75 km/h 3 litry nu wystarcza, ma wystarczające przyspieszenie, nic lepszego mi nie trzeba, kompletnie bezobsługowy silnik, zmiana oleju i tyle to cały serwis. Przejechałem nim w tym roku 15 tyś km i mam na pewno pasek do wymiany bo już charakterystyka się pogorszyła, po prostej czy z góry jest ok, ale pod górę za nisko schodzi z obrotów podczas rozpędzania przy 60km/h mizernie ciągnie jeśli już ma 70km/h na liczniku to dalej sie już rozpędza żwawo nawet w górę, ale to szczegół pasek nie był nowy a ja na nim 15 tyś zrobiłem to chyba pora na niego, na pewno jest juz za wąski. Niestety mój ma wade konstrukcyjną, te moje chłodnice sa do ptaszka nie podobne, to znaczy są ok ale pod warunkiem że temperatura nie przekracza 30 stopni, a tego lata temperatury dochodziły do 40 stopni i w tedy skuter po przejechaniu około 40km włączał wentylator , a że wentylator jest mały to nie jest w stanie ostudzić silnika trzeba było stanąć i zgasić silnik i dopiero wtedy po około 3 minutach wentylator ostudził płyn i się wyłączył, na szczęście mam kontrolkę która daje ostro po oczach jak się wentylator włączył i dzięki niej nigdy nie przegrzałem silnika. W zimie chłodnica poleci w czasze tam gdzie są reflektory żeby była na największym cugu powietrza, ale żeby to zrobić muszę zlikwidować obecne światła przerobić całkowicie czaszę, a jak narazie nie mam na to pomysłu ani żadnej wizji, na pewno muszę gdzieś z czegoś dobrać jak najniższy reflektor i jakoś go wkomponować w nową czaszę, ale to zajęcie na zimę. I to będzie chyba jedyne zajęcie bo nie mam z nim co robić silnik dostanie nowy pasek i tyle po za tym jest ok, mam jeszcze przednie zawieszenie do wymiany bo jest kompletnie zniszczone , amortyzatory nie trzymają nic nawet w nich pewnie oleju nie ma, łożyska główki ramy do śmieci są juz dawno temu, bo kierownica chodzi skokami, a po za tym nie mam co robić, chciał bym żeby mi następne lato tak pomykał bezproblemowo jak to było w tym roku.
Dawno nic nie pisałem w tym temacie, bo nic też nie robiłem przy skuterze, ale od kilku dni coś tam dłubię co wieczora po godzince. Ci co śledzili temat od początku wiedzą że od początku miałem problem z chłodnicą, a właściwie z ulokowaniem jej, na koniec odwaliłem cuda na kiju i sezon 2013 przelatałem prawie bezstresowo, ale gdy latem temperatura przekraczała 30-35 stopni zaczynały się problemy, chłodnice były dwie ale żadna nie była wystawiona na pęd powietrza i w efekcie w wysokich temperaturach układ stawał się niewydolny, anemiczny wentylator też nie był w stanie wystudzić płynu, w efekcie po przejechaniu około 40 km włączał się wentylator zaświecając kontrolkę informującą że robi się za gorąco i chcąc niechcąc trzeba było się zatrzymać i chwilę poczekać aż wentylator zbije temperaturę płynu na zgaszonym silniku. Tej zimy postanowiłem rozwiązać ten problem, chłodnica jest już w czaszy, do niej jest konkretny wentylator z maxi skutera , układ jest juz odpowietrzony i sprawdzony, wszystko działa jak ta lala. Dziwnym sposobem po dokonaniu masy przeróbek udało mi się wszystko upakować w czaszy, a nawet jeszcze zostało trochę luzu :) efektem ubocznym jest to że muszę ręcznie wykonać atrapę chłodnicy, to znaczy ta atrapa która jest, będzie przerobiona , otwory po orginalnych reflektorach zostaną wypełnione matą szklaną z żywicą epoksydową i zostanie wycięty nowy otwór na wlot powietrza do chłodnicy, w nowy otwór pójdzie jakaś siatka, na koniec lakierowanie i w drogę, Tak ja to widzę. Mam kilka fotek dziś zrobionych telefonem, są tragicznej jakości ale coś tam widać, może ktoś coś podpowie, po otworach ze starych lamp niedługo nie będzie znaku ale może ktoś doradzi jakiś prosty ale zgrabny kształt nowego wlotu powietrza, w ogóle jestem otwarty na wszystkie sugestie, po prostu chcę żeby ten przód skutera ładnie wyglądał. Co do zdjęć nic się nie zmieniło, dalej nie umiem wstawiać zdjęć, więc daję w linkach.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad09e0e1d035d9c0.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc1b3983a4eeee75.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c50adfa68d6e717.html
A czasza ledwie zaczęta, z grubsza ją na gorąco uformowałem do lampy , ale po wypełnieniu otworów po starych lampach chcę żeby ładnie wyglądała, na razie jest tak
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b839d5dacd9411b2.html
Mam pytanie ,dużo jest roboty żeby takiego swapa na 125 zarejestrować i jeżdzić legalnie?