Swap na Piaggio 125 ccm.

Nie mam pojęcia, ja mam zarejestrowany na motorower, ale na pewno trzeba w specjalistycznej stacji zrobić badanie pod kontem zmiany homologacji, ale jak to się robi nie mam pojęcia. Ale na pewno się nie opłaca, za skuter trzeba zapłacić chyba że ma się już bazę, ale tak czy inaczej trzeba jeszcze zapłacić za silnik itp, mnie ta przeróbka kosztowała około 1400zł juz ze wszystkim. Za niewiele większe pieniadze kupisz gotowy skuter 125ccm który już będzie zarejestrowany na 125ccm, bo ze swapem to jest tak że prócz kosztów większych lub mniejszych dochodzi jeszcze masa pracy, przerabiania, dorabiania itp,itd

Witam wszystkich.Pomoże mi ktoś bo też robię swap tu link do innego forum , bo już dawno tam mam ten post nie nie chce mi się tu znów robić .Tu link http://skutery.net/?forum=viewtopic.php%3Ff%3D3%26t%3D20827%26p%3D318864 jest na ostatniej stronie 36

Witam koledzy mam pytanie do was. Posiadam kingway fennari oraz silnik piaggio + instalka cała. moje pytanie brzmi czy jest to trudny swap czy wystarczy ze zmienie cala instalacje i bedzie wszystko działało w 100%??

Z tego co kojarzę to ten kingway fennari to taka gilera DNA. Ale nie napisałeś co to za silnik masz, z jakiego piaggio. Ogólnie ze swapem nie ma wiele roboty, nie ma tez mało ale tragedii nie ma, pod warunkiem że wstawiasz silnik chłodzony powietrzem. Jak wstawiasz silnik chłodzony cieczą to żeby to miało ręce i nogi to jest do pioruna roboty, przerobić trzeba wszystko, jest cała masa dupereli które trzeba ręcznie dorobić. Ja swój swap robiłem w zimie dwa lata temu ale nie byłem do końca zadowolony z efektu, więc poświęciłem sporą część ostatniej zimy na usunięcie wad jakie zostały po pierwszym podejściu do swapu. Na pewno lepiej podpatrywać czyjeś pomysły i rozwiązania bo mozna zaoszczędzić sporo czasu obmyślając własny projekt, po prostu łatwiej jest zerżnąć coś od kogoś niż samemu planowac i obmyślać, problem jest z tym że tematów tego typu jest jak na lekarstwo, a jak ktoś coś robi to odwala fuszerkę, ja osobiście znam tylko jeden temat swapu na jakimś tam forum , który dla mnie to mistrzostwo świata. Ja starałem się zrobić swój skuter starannie, chodzi jak szwajcarski zegarek, po ostatnich poprawkach przelatałem juz w tym sezonie około 3 tyś km, i nareszcie jestem zadowolony, starałem się przebudować ten skuter z głową chyba się udało. Myję go na myjni samochodowej i z elektryką też nie ma problemów po myciu pod ciśnieniem. Jak by się tak na chama czepiać to przydał by się większy zbiornik na paliwo, ale od czego będzie przyszła zima :). A tak mniej więcej wyglądał gotowy skuter, na zdjęciu ma ostateczny wygląd, nie jest tylko polakierowany. Po zrobieniu tego zdjęcia go pomalowałem, a później go rozbiłem :( . Został naprawiony ale malowanie by się znowu przydało. Tak wyglądał przed malowaniem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b2670329f17887ec.html (nie umiem wstawiać zdjęć na stronie jak ktoś może to proszę o wstawienie tego zdjęcia z linku)

Ma ktoś jakieś namiary , nr tel czy coś do Adrianmerc bo pisałem do niego na gg , chodzi w przerobienie wiązki z piaggio pod chińską i mi nie odpisuję już kilka dni.Nie wiem może hasła zapomniał.

Ja mam do niego telefon, Ale odezwij sie prywatnie, czy daj jakiś mail to ci podeśle, bo nie chcę na publicznym forum pisać nr telefonu gościa

Jest to silnik od piaggio x8. tak jak mowie kompletna instalka. WSZYSTKO. a silnik chłodzony cieczą:D

Mam piaggio 125 4t chłodzone powietrzem czy da radę przerobić na chłodzenie cieczą i jaki mógł bym do niego włożyć największy cylinder ?Chodzi mi o używany cylek i tani a nie te za ponad 1k.

witam, mam problem z zapłonem, moduł china impulsator tez ale mam inne magneto jak na zdjęciach Adriana, mam jakby cięższe i tarcze gruba mam do nitowana, mam silnik od phantoma 200-250(coś w ten deseń :P ), ma ktoś może dokładny rozkład tego dzyndzla gdzie on jest kiedy mija gmp i w którym miejscu jest klin a gdzie dzyndzel :P
ja mam takie cos http://beedspeed.com/popup_add_image.php?imagesID=1603&osCsid=pbsko2hq16nq0008cvt3d8ip00