Panowie chętni na wyjazd na pustynie -
co myślicie aby zebrać się o 4 nad ranem na stacji Statoil w Czeladzi i pomknąć na http://www.skuterowo.com/forums/topic/otwarcie-sezonu-scooterland-i-skuterowocom-2011?replies=4#post-25615
?
Panowie chętni na wyjazd na pustynie -
co myślicie aby zebrać się o 4 nad ranem na stacji Statoil w Czeladzi i pomknąć na http://www.skuterowo.com/forums/topic/otwarcie-sezonu-scooterland-i-skuterowocom-2011?replies=4#post-25615
?
Fajna impra do przeżycia i bezcenny powrót do domu w nocy?:)
Wodzu, nie objechałbyś 50-tką w jeden dzień 300 do Wawy i 300 spowrotem...bez noclegu zapomnij.
Raczej ponad 300, bo musiałbyś jechać bocznymi drogami, motorowerem nie wolno jechać ekspresówką..
To opisze ktoś z Was czyli organizatorów - Wodzu, Krzysiek wszystkim jak to ma wyglądać w tą sobotę ?
Zbiórka na stotoilu w czeladzi o godz 10:00 wyjazd okolo 10:30 trasa numer 94 w kierunku olkusza. jak dotrzey do pustyni rozejrzymy sie za miejscem na kiełbaski. tam troche czasu spedzimy.moze zwiedzimy gdzies przy okazji okolice. z pustyni powrót grupą i rozjazd do domu. z nieukrywana przykrościa zawiadamiamy że nie jest mozliwe przedłużenie spotkania grilem u Piotrka. Przyczyny nie zależne od nas. ALe moze ma kotś coś w zanadrzu?? :)
Krzysiek, w którym miejscu będziecie zjeżdżać z 94-ki? myślę, że w miejscowości Bolesław, zjedziecie w kierunku Hutki-Klucze? tam ewentualnie mógłbym dołączyć ;)
Krzysku a jest już może bliżej znana godzina powrotu do Czeladźi ?
Wodzu - ja również nie wierzę w to, że dalibyśmy radę dojechać w jeden dzień 300km do Warszawy i 300km spowrotem :).
Biorąc pod uwagę, że nasza średnia prędkość ( w najlepszym wypadku) oscylowała by w granicach 50km/h, a trzeba by było po drodze zrobić kilka przystanków , to podróż w jedną stronę trwałaby jakieś 7-8 godzin.
W dwie strony to mniej więcej 14-16 godzin .
Pozatym ładna lipa byłaby , gdyby komuś się coś zepsuło w nocy na trasie powiedzmy te 200 km od domu .
Ja bym chętnie pojechał na takie rozpoczęcie do Wawy, ale niestety .. pociągiem :).
Patrykk, 50-tką nawet w 8 godzin nie przejedzie 300km. W tamtym roku jechałem do Dąbrowy Tarn. 170km w jedną stronę, wyjechałem o 4-ej rano i na 9-tą byłem na miejscu, jechałem z licznikową 70km/h plus 2 postoje, wyszło 5godz.-170km. Gdyby nawet już dojechali, to nie ma mowy o imprezowaniu, musieli by wyjechać dzień wcześniej i na miejscu odpocząć.
Jutro sobota ,mam nadzieje ,że padać nie będzie wyruszam koło 8 rano wiec powinienem dojechać ze sporym zapasem na stację :mrgreen:
Pietra tam właśnie będziemy zjeżdżać z 94. Pozdoro od bosmala i Yuuhi jeśli stanie cud to dołączą do nas. Trzymajmy z nich kciuki
ragaz a z jaka średnia masz zamiar jechać?
Ragaz trzymam kciuki za ciebie ;) Rozumiem że jedziesz przez Bytom ? Jeśli tak to ja też będę jechał przez Bytom ale nie wiem dokładnie o której ale jakby co to będę rozglądał się za Incą Sprint :P Jeśli byś gdzieś jakimś cudem widział srebrny skuter z żółtą naklejką na lewym boku z kierowcą w czarnej kurtce i blatami SZ to znaczy że to ja :P
Będę się rozglądał na wszystkie strony ,a prędkość przelotowa to jakieś 50 km/h, to że dysponuje prawem jazdy nic nie znaczy skuter jest tak zarejestrowany i mogę tylko tak się poruszać.
TRASA :
gogolin-Strzelce opolskie-Toszek-Pyskowice-Wieszowa-Bytom-Siemianowice Śląskie-Czaladź
Total 82,5 km
Jutro o 10 wielka wyprawa na pustynię:) Ja jestem :) 10 stacja Statoil w Czeladzi.
Biercie kiełbaski, chlebek i musztardę :) Spalimy ognisko że hej:)
KrzysiekP napisał:
Pietro tam właśnie będziemy zjeżdżać z 94. Pozdoro od bosmala i Yuuhi jeśli stanie cud to dołączą do nas. Trzymajmy z nich kciuki
OK :) o której mniej więcej tam będziecie?
jak wyruszymy do 10:30 to moze tak kolo 11:20 juz sie zjawimy w tamtej okolicy
ragaz, będziesz robił przerwę w drodze do Czeladzi?
Wodzu po ile stoi u ciebie paliwko?