Ja ostatni raz tam byłem 3-4 lata temu i wtedy jeszcze nawet nie było zarośnięte tylko sam piasek.
4 lata to b.dużo...na ogrodzie jakbym latem nie skosił trawy, to za miesiąc jest dżungla ;)
Pietro i oglądałeś dokladnie ta makpe co dawałem linka kilka dni temu? powaznie na trasie do siewierza tylko w sosnowcu jest ekspresowa
Krzyśku, nie oglądałem mapki, ale powiem Ci że prawko mam od 1989r. i odkąd tam jeżdżę, była drogą ekspresową ;)
Może teraz na odcinku Sosnowca jest kawałek autostrady?
A ja mam propozycje, spotkajmy się koło dworca PKP w Czeladzi :P.
Co do trasy - ja zawsze latam tą drogą od 3 lat i nigdy nie miałem jeszcze z tego powodu żadnego przypału . Wiadomo, że nie bardzo można, ale wiele skuterów jeździ tą trasą i jakoś dają radę.
Ja jadę na Czewę przez Pyrzowice .
Patrykk, a do Pyrzowic którędy dojedziesz? ;)
Patrykk nie żartuj bo w czeladzi juz nie ma dworca a był za czasów zaborów tylko. Pietro ja zapytam"znajomego" w drogówce jak w koncu jest z ta trasa przykładowo
Sosnowiec-Będzin-Grodziec dalej w kierunku Tarnowskich Gór ( droga na tarnowskie góry przez te wsie typu Sarnów etc ) , potem w prawo na pyrzowice i już prosto do Czewy
O widzisz..tak będzie najlepiej, popytaj w drogówce jeśli mi nie wierzysz ;)
znam tą trasę, raz nią jechałem, ale jest lepsza.. Sosnowiec-Siemianowice Sl.-Piekary Sl.-Piasek-Czewa ;) Przez Będzin i Grodziec źle się jedzie, góry i dziury, poza tym nadkładasz kilometrówPatrykk napisał:
Sosnowiec-Będzin-Grodziec dalej w kierunku Tarnowskich Gór ( droga na tarnowskie góry przez te wsie typu Sarnów etc ) , potem w prawo na pyrzowice i już prosto do Czewy
Patrykk nie zmieniaj już miejsca spotkania. Ustaliliśmy że na Statoilu w Czeladźi i proponował bym tego nie zmieniać bo już wszyscy ci co jadą dostali info gdzie i o której więc znowu zmiana miejsca spotkania wprowadziła by niepotrzebne zamieszanie a w dodatku większość nie wie gdzie jest to PKP w Czeladźi a na ten Statoil łatwo trafić.
Szkoda że ta wycieczka nie ma miejsca w połowie kwietnia, chętnie bym wtedy dołączył ;)
A może u nas na Mazowszu zorganizujemy podobne spotkanie? Można by jechać np do Puszczy Kampinoskiej :D
Pietro- tej drogi nie znam za bardzo, znam tylko odcinek do Piekar Śląskich .
Jak będzie ktoś jechał z naszych okolic tą trasą, to chętnie dołącze :P.
Kapuchon - to był sarkazm :p , w Czeladzi nie ma dworca ;d.
madi byc moze beda kolejne w inne miejsca czas pokaże
Fajna trasa, z Piekar jedziesz na Kozłową Górę, potem w kierunku Świerklańca, w miejscowości Niezdara w lewo jest drogowskaz na Czewe, lecisz prosto wg. oznaczeń, w Miasteczku Śląskim w prawo i cały czas prosto na Konopiska i Cze-wę. Jak pojadę, dam znać ;)Patrykk napisał:
Pietro- tej drogi nie znam za bardzo, znam tylko odcinek do Piekar Śląskich .
Jak będzie ktoś jechał z naszych okolic tą trasą, to chętnie dołącze :P.
Kapuchon - to był sarkazm :p , w Czeladzi nie ma dworca ;d.
KrzysiekP napisał:
madi byc moze beda kolejne w inne miejsca czas pokaże
żeby była jeszcze w miare blisko, tak do 300 km ode mnie, to mogę wpaść :)
Sobota już blisko:) Kiełbaski w rękę i nawijamy:)
http://www.skuterowo.com/scooterland-i-skuterowo-com-otwieraja-sezon
Na taki wypas to nas nie stać:) Czyżby ekipa z Zagłębia była inicjatorem rozpoczęcia sezonu?:) Ktoś zdarł pomysł?
My z Zagłębia się nie poddamy i zapraszamy – nic za darmo, kiełbaski swoje, żadnych nagród a przeżycia bezcenne.
Przypominam – 2 kwietnia!!!! Sobota!!!!
Zamknięcie sezonu w tamtym roku też było zdartym pomysłem :)
PS. Wrzucicie foty i relacje?