dzięki za wszystkie wpisy. wygląda na to,że póki co staram się zebrać środki do poziomu Kymco Like 50. tak tak, wiem, ma być 2T :) jeśli nastąpi nagła zmiana w dostępnych finansach do tego czasu, może decyzja się zmieni, ale póki co myślę o tym modelu. sporo opinii czytałem, poszukuje jeszcze wciąż opinii użytkowników, którzy w ostatnim czasie kupili Like 50, jeżdżą, znają, są zadowoleni bądź nie.
Przejechałam 700km (choć w zasadzie przejechaliśmy, ponieważ ojcu się też spodobało - tak, czterdziestolatkowie też maja ojców -> to do młodszych czytelników). Generalnie bardzo OK, wady - jak na razie trzy: 1. kask córki nie mieści się do schowka pod siedzeniem, ale to mały problem, rzadko używamy sprzęt tak, aby musieć zostawić w nim dwa kaski 2. przy przypięciu większej ilości kluczy lub breloczka niszczy się lakier przy "stacyjce", 3. schowek pod siedzeniem wymaga z powodu sprężynującego mechanizmu trzymania przekręconego kluczyka ręką przy otwieraniu, wtedy drugą ręką podnoszone jest siedzisko, a w trzeciej trzymane zakupy.
Pietro chyba już śpisz, przeczytaj uważnie czego dotyczy 3 punkt jeszcze raz, ja to rozumiem tak że poprostu sprężyna nie wybija i nie podnosi siedziska, przez to cały czas musisz mieć przekręcony kluczyk a drugą reką dźwignąć siedzisko!
Właśnie tak to rozumiem, przecież zawsze trzeba trzymać przekręcony kluczyk i jednocześnie otwierać kanapę..w jakim sama się odhaczy, poza otwieraną w stacyjce?
Właśnie tak to rozumiem, przecież zawsze trzeba trzymać przekręcony kluczyk i jednocześnie otwierać kanapę..w jakim sama się odhaczy, poza otwieraną w stacyjce?
I właśnie to jest bez sensu -wszak można dodać sprężynę unoszącą siedzisko po przekręceniu kluczyka, a wtedy można byłoby podnieść siedzisko ręką "od kluczyka".
PS. Senior dodaje jeszcze mało precyzyjny przeącznik kierunkowskazów.
No, ale co to za problem z tym kluczykiem? tak zrobili i tak ma być..Najlepiej jakby schowek otwierany był z pilota i kanapa sama się podnosiła, ale niestety, nie w skuterze za 6k.
No, ale co to za problem z tym kluczykiem? tak zrobili i tak ma być..Najlepiej jakby schowek otwierany był z pilota i kanapa sama się podnosiła, ale niestety, nie w skuterze za 6k.
To, że tak zrobili, nie znaczy, że tak ma być. To po pierwsze. Po drugie jakiś prosty mechanizm unoszący nieco siedzisko zapewne nie poniósłby znacząco ceny skutera. Po trzecie sugerujesz lenistwo użytkownika "Najlepiej jakby schowek otwierany był z pilota i kanapa sama się podnosiła", a ja mówię o niedorobionym projekcie.
Nic nie sugeruję, ale jakby w ten sposób patrzeć na skuter, to takich uwag można by znależć multum.. W drogich maxi skuterach siedzenia same się otwierają poprzez gazowy siłownik, podobnie jak w bagażnikach aut typu hatchback i liftback ;)
Nic nie sugeruję, ale jakby w ten sposób patrzeć na skuter, to takich uwag można by znależć multum.
A w jaki sposób mam patrzeć, gdy jestem użytkownikiem, którego wkurza nieprzemyślany detal za 5USD. Gdyby ludzie nie narzekali, nie mielibyśmy wielu przydatnych rzeczy.
Cześć. Chyba mój pierwszy post na tym forum. :) Osobiście polecam skuter, którego osobiście jestem posiadaczem - Aprilia Scarabeo 50 4T. Wygląda - połączenie retro-nowoczesnego :P Owalna przednia lampa, a zresztą sami sobie zobaczcie:
Czterosuw, 80 na liczniku, niskie spalanie ( 1.8-2.2 l./100km ), pojemny bak ( 8l ), minus taki, że jako, że bak jest pojemny nie ma schowka pod siedzeniem - osobiście jeżeli koniecznie potrzebuję schować kask bądź zakupy lub jakiś inny, większy przedmiot po prostu domontowuje oryginalny kuferek posiadający dodatkowo oparcie dla pasażera :D Cicho pracuje.
Suawek napisał:W vitality po przekręceniu kluczyka kanapa unosiła się i można było wyciągnąć kluczyk a potem dopiero podnieść. W Derbi już tego nie było. P.S. Już nie wiem czy w Kymco było w Derbi nie, czy odwrotnie :mrgreen:
W Vitality kanapa nie podnosi się po przekręceniu kluczyka.
U mnie gdy przekręcę kluczyk to kanapa lekko odskakuje do góry i mogę wyciągnąć kluczyk i dopiero otworzyć. Ale już też spotkałem się że po przekręceniu kluczyka kanapa nie odskakuje i trzeba jednocześnie trzymać przekręcony kluczyk i drugą ręką unosić kanapę.