ale to będzie zapier… szybko jechać
Pytanie brzmi… Czemu nie robisz pełnej 90? albo 80 na jakims tłoku vertexaż
ale z ciebie koks, ładnie z tym idziesz, a tłok się prezentuje bardzo ładnie :mrgreen:
Robię teraz na tym tłoku bo trafił mi się za małą kase. A do 90cc trza zmieniać przełożenią i dać kosz sprzęgła od s70. Czyli dodatkowe koszty
Przemas92 napisał:
A do 90cc trza zmieniać przełożenią i dać kosz sprzęgła od s70.
Kto tak ci powiedział? Nie trzeba... Można... Możesz robić 90ccm na moc wtedy kosz s51, zębatka 13 na przód i ogień. Możesz zrobić też na v-max... Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć.
Ja chcę żyć mając mocną 90cc na koszu s51 i zębatce 13z to zamach na życie i tak będzię zębatka 13z tylko mniejsza pojemność bo tłok się trafił. Nie robię też 90cc żeby mieć motywację do zrobienia 90cc LC z bezpośrednim napełnianiem. Na pierwszej stronie przedstawiłem moje plany i chcę się ich ściśle trzymać. Przedewszystkim skrzynia 5b i bezpośrednie napełnianie
Siema
Zrobię na razie 60cc bo 80cc będzie się robić a trzeba czymś jeździć. Foty tulei 50cc :
Osz ;D Ile razy Ty już zadnie zmieniałeś ?
Przemas92 napisał:
trzeba czymś jeździć
No chyba o husce zapomniałeś ;{
Przemas92 napisał:
na razie 60cc bo 80cc będzie się robić
Dodatkowe koszta tylko …
RudY napisał:
Osz ;D Ile razy Ty już zadnie zmieniałeś ?
Przemas92 napisał:
trzeba czymś jeździć
No chyba o husce zapomniałeś ;{
Huską śmigam już na codzień ma prawie 1000km naśmigane i ostatnio osiągnołem 110km/h
Kolejny UP!!! Zamówiłem:
:arrow: BLASZKA PODKŁADKA TŁOKA 1,5MM S70 SR80 2szt 3zł
:arrow: ŁOŻYSKO 6204 KOYO TEFLON JAPAN C3 WAŁ 1szt 19zł
:arrow: TLOK S60 40,98 NOMINAŁ JEDNOPIERŚCIENIOWY KPL. MZA 1szt 65zł
:arrow: WALEK SPRZ SIMSON ORG 4b 1szt 45zł
:arrow: gaźnik podróbka dellorto 21mm http://www.allegro.pl/item940728962_gaznik_do_skutera_derbi_sr_21mm_dellorto_phb21bs.html
ale ty koks jesteś, dużo tego zamawiasz.
Siema
Mam dobrą wiadomość dzisiaj odebrałem: tłok, wałek sprzęgła, podkładni tłoka do mojego 80cc i łozysko Koyo które pierd*le i jutro kupuję dwa łożyska FAG na wał. Czekam na gaźnik i mam już full komplet.
ładny ten tłoczek :mrgreen:
a kiedy gaźnik będzie?
Tłok jedno pierścieniowy ;o Ciekawe jak to będzie latać, powodzenia.
Koksy!!! Silnik złożony!:
szkoda że wszystko nie jest wypolerowane,
nic tylko czekać na cylinder i odpalenie,
pochwal się iskrą :mrgreen:
Ty masz poskładany silnik na papierowe uszczelki bez dodatkowego uszczelnieniaż One ci szybko zgniją.
a skąd wiesz że ma papierowe uszczelkiż
przecież są takie specjalne arkusze do wycięcia ale to nie jest zwykły papier.
Poza tym specjalnie długo to chyba nie będzie latać bo się szykuje dalszy tuning.
Uczelka jest orginalna DDR grubości 1mm na uszczelke nałozony smar sprawdzony sposób uszczelka zapiecze się i będzie trzymać.
Krawędzie gdzie uszczelki przychodzą… stary sylikon… Kiche odstawiłeś trzeba było lekko zeszlifować na szkle.
[ Dodano: 03-04-2010, 12:29 ]
http://p1.bikepics.com/pics/2010/04/03/bikepics-1941860-800.jpg
http://p1.bikepics.com/pics/2010/04/03/bikepics-1941862-800.jpg
Jak nic papier widać.
Ojjj czepiacie się i tak odwalił kupę porządnej roboty :!:
Ja jestem pod pełnym wrażeniem
Kupa będzie jak mu się rozszczelni silnik a to kwestia czasu