Simson s51 by Przemas92 77/6/2/2M 80%

dobraaa miejmy nadzieję że w simonie to coś da :mrgreen:

Nadzieja matka glupich :PP
Jak juz tak gramy to ja w speeda od momentu kupna lacznie z zakupem 11.5tys polskich złotych xD:D
A moze kostki do simkaż ;>

Opony będą szosowe bo stawiają mniejszy opór. A teraz mam praktycznie gotowy silnik tylko pomalować szprejem rame, blachy do lakiernika, koła przeszprychować i łożyska wymienić, instalacje na nowo zrobić, lampe z tyłu wymienić. I to wszystko simson gotowy

Kurde, ja chcę już zobaczyć efekt :smiley:
A jak go już skończysz to idzie na handel czy będziesz nim jeździł? :stuck_out_tongue:

Simson zostaje u mnie. Jak skończę silnik to kupuje kartery i biorę się za LC. A i muszę dodać, że cylinder DDR to orginalny niemiecki cylinder.

Bez sensu. Kupiłeś cylek, wał itp, a potem kupisz nowe kartery i LC zrobisz… :573:

Jasiu226 Też tak myśle :smiley:
Trza było robić jak mówiłem jakiś tuning :smiley:

A wiesz jakich nakładów wymaga zrobienie LC? Wał zostanie mi już cylinder to tylko 15zł zawsze mogę go sprzedać za większe pieniądze. Cylek nie będzie zzwykłym 50cc tylko 50/4/3 czyli trochę mocy mieć już będzie. A kupuje osobne kartery, żeby mieć simsona na chodzie bo LC to dużo spawania, frezowania latania do tokarza.

Dopasowałem zapłon do silnika:

Poza tymi powodami można chyba jeszcze dodać że na pewno się czegoś nauczysz, podszkolisz swoje umiejętności portingu itp.
a tak na teraz mogę powiedzieć że ładnie to masz wszystko wyczyszczone te kartery, zapłon i te magneto.

Siema

W związku z tym że mam obsesje na pujkcie ideału w silniku zamówiłem następujące części:
:arrow: wałek zmiany biegów 65zł
:arrow: nakrętka wału 1zł
:arrow: dyszę główną 75 i 80 6zł

To by było na razie na tyle.

Przemas92 napisał:

-nakrętka wału 1zł

a coż to takiego :D

Ja to już się nie mogę doczekać efektu końcowego :!: :slight_smile:

Na to przyszły mi części które zamówiłem:
:arrow: wałek zmiany biegów
:arrow: nakrętka wału
:arrow: klin wału minarelli
:arrow: odrzutnik oleju od łożyska
:arrow: swożeń tłoka
:arrow: dysze główne

A tu porównanie starego wałka z nowym wałkiem

No naprawde trza przyznać że idzie to pełną para i szybko ! :smiley: Cały silnik można powiedzieć nowy :smiley:

Siemanko dziś doszedł gaźnik rozwiercony na 19mm

jestem bardzo ciekaw jak to będzie wyglądac i latac :smiley:

Siema koksy i nie koksy

Udało mi się dzisiaj zamówić:
:arrow: cewkomoduł malaguti f12
:arrow: regulator napięcia do zapłonu

Paczucha powinna być w środę.

Przemas92 napisał:

Udało mi się dzisiaj zamówić

Kurcze, Ty to jesteś koks :P

Udało się ! JUPI! :573:

co ty masz znowu za problemy ?? /wrona

Siema

Odebrałem cewkomoduł i regulator napięcia

Nastąpiła zmiana koncepcji będzie 80cc na membranie a dokładnie 80/5/2M. Mam już tłok 47,5mm. Zmiana koncepcji jest równoznaczna z przedłużeniem się projektu.