Simson s51 by Przemas92 77/6/2/2M 80%

Bo wy byście wszystko na silikon składali. Na silikon jak jest uszczelka to dopiero jest kicha. Jak miałem rozgrzane kartery i nałożyłem uszczelkę posmarowaną i przesiąkniętą smarem to smar zapiekł się z uszczelką na karterach. Nie jedna osoba tak robiła i to sprawdzony sposób no chyba że karter nie dojdzie ale to już kłania kwestia poprawnego monatarzu. Uszczelka jest taka jaka była montowana w Simsonach w fabryce.

Między karterami tylko.

To od reszty jest mocno dociśnięta uszczelka karterami nie ma możliwości żeby puściło. Zresztą uszczelka nie jest papierowa to jest jakiś inny materiał.

a to jest jakiś specjalny smar czy normalny?

Z silnikiem wyszła nie przyjemna sytuacja po 3 dniach stania z zalna skrzynią biegów skrzynia korbowa zaczełą wypełniać się olejem okazało się że simering od strony sprzęgła był za duży i nie uszczelniał wału korbowego w efekcie straciłem full syntetyczny olej 0w-40 Mobila.

Skończyłem już praktycznie tuleje cylindrową pozostało zrobisz kanały w orzebrowaniu i odpalam.

Okna płuczące są na wysokości 34,5mm a okna wydechowe na wysokości 25mm

Pech z tym olejem :-? co dobrego jadłeś??? :mrgreen:

jasiu napisał:

Pech z tym olejem :-? co dobrego jadłeś??? :mrgreen:

starego tłoka smażonego na oleju syntetycznym i posypany startymi uszczelniaczami. doprawił nakrętkami m5 xD
na 2 fotce fajny pyszczek wyszedł na tej tuleji xD
Szkoda oleju ale przynajmniej już wiesz co źle zrobiłeś i lepiej wcześniej niż później ;P

Co do żarcia to jadłem jajecznice. Teraz w skrzyni będzie hipol w przypadku jak coś jeszcze wyjdzie nieszkoda. To raczej nie moja wina ale dziadziusia który sprzedawał mi uszczelniacze. Dziś najprawdopodobniej kupię sobie multiszlifierke bo dremel już drugi raz się spalił i inne drobiazgi w sobotę chcę odpalić

No kiepsko z tym olejem, ale ten hipol chyba później wymieniszł
a tego wirnika nie kupujesz do dremlaż

duzo roboty masz jeszcze przy nim?

Wirnik sobie odpuściłem jutro kupuję nową szlifierkę o mocy 160W za 120zł już z korpusem alu dremel ma 125W.

a to teraz przy takiej mocy się będziesz bawił, zostaw dremla na części bo może coś spasować.

Siemanko Simek odpalony na razie coś mu siedzi na wątrobie z gaźnikiem ale chodzi.

A tu filmik http://www.youtube.com/watch?v=5rISlhm7Qvc :smiley: :smiley: :smiley:

chodzi jak marzenie :mrgreen:

no chodzi fajnie :stuck_out_tongue: tylko tak słychać jakby trochę go przymulało przy wchodzeniu na obroty :stuck_out_tongue:

sz chyiba trza troszkusz wyregulować :lol:

w końcu odpalony :wink:

Zamula go bo nie jest wyregulowany i tak go już w miarę wyregulowałem 2 dni męczyłem się z odpowiednim poziomem paliwa w komorze pływaka i odpowidnią przerwą na świecy. dysza 80 a mu nadal za mało paliwa

Opory przy wchodzeniu na obroty ma, trza regulować :]

daj mu dysze pincet (500) a nie :pp

reguluj reguluj i nagraj filmik on board (czy jakos tak) :lol: … no wiesz … cała pizda :smiley:

krzysiek508 napisał:

daj mu dysze pincet (500) a nie :pp

hahahah !! .

Przemas92 napisał:

dysza 80 a mu nadal za mało paliwa

walnij 102 ;)