ładnie, ale coś trzeba zrobić z tymi rantami w felach… albo pod kolor góry albo polera
składaj to co się da , bo jeżeli się nie myle to to lagi i koło możesz juz zakładać
ale to będzie kozacki simek
Nie będę składał bo nie mam ani opon ani wypolerowanych lag. Chcę jeszcze jakieś fajne tarcze dopasować także dopiero jak będą oponki tarcze, wszystkie części to zacznę składać nie chce niczego porysować.
Ostatnia paka zamówiona.
A tutaj takie małe zamieszanie. Cylinder o pojemności 85cc
Panowie i Panie pracę idą do przodu ale napotykam na kolejne problemy. z Główka ramy rozwiązany teraz zaciski hamulcowe. Jeden zacisk wszedł ale drugiemu brakuje z 10mm lekko, żeby wszedł i tutaj będę musiał działać być może obróbką użytkową. Na początku spróbuje ile się da pod szlifować mocowania zacisków a potem tyle ile będzie brakować dam do z frezowania piastę felgi
Przed mna jeszcze dużo pracy tylko, że po każdej zmianie widać już jakiś efekt
jak ta tarcza się wypoleruj oed klocków to będzie kozacka
Przemas92 napisał:
A tutaj takie małe zamieszanie. Cylinder o pojemności 85cc
oco tu biega ogólnie? bo nie ogarniam ...
No to ja czekacie to macie nowy UP
Cześć zamówienia które już otrzymałem m.in kosz sprzęgła o zmniejszonym przełożeniu jak wiadomo im bardziej wyżyłowany silnik tym bardziej “krótszego” przełożenia potrzebuje co potem nadrabia obrotami, będzie jeszcze kolejna cześć.
Nie pokazywałem jeszcze tego partsu. A mianowicie Dellorto PHBH 26
Przemas92 napisał:
bardziej "krótszego" przełożenia
chyba dłuższego ?
Tak kolego. Im bardziej wyżyłowany silnik tym bardziej osłabiają się dolne partie obrotów i aby pomóc silnikowi przebić się z niskich/średnich obrotów stosuje się krótsze przełożenie. Potem silnik i tak nadrabia to obrotami jakie osiąga w moim przydaku 11,5tys jak yasuni C21. M.in dlatego powstał taki wynalazek jak zawór wydechowy w większych pojemnościach aby nie stosować krótkiego przełożenia ale kątem otwarcia okna wydechowego sterować strojeniem silnika.
no to chyba że tak , bo im mocniejsze partsy tym ciągnię wyżej , ale znowu nie wiem czy v-max na tym nie ucierpi , bo będzie kręciło w chuj a nie jechało … kolego…
To są biegi i napęd jest stały nie ma żadnych pasków itp. Także o to się nie obawiam. Przy strojeniu 11,5k w silniku zaczyna coś się dziać przy 7-8k i zaczyna rezonans się wzmacniać do tych 11,5k potem też jest rezonans ale słabszy także te 12k powinien na biegach przynajmniej do 4b kręcić.
Zajmij się PPP.
to jaką to może prędkość osiągnąć ?
Przemas92 napisał:
Zajmij się PPP.
wrona, jest moderatorem, ma to w dupie
nieprawda // wrona
Po między 95-105km/h realne liczone z obrotów silnika i przełożeń
jak na simka to rewelacja ale pewnie będzie szatan do tych 90
Panowie jest UP!
Stacyjka i zamek pokrywy akumulatora
Oponki
jest cacy:) sklejaj tą układanke… Kiedy to skończyszł
Przemas92 napisał:
Oponki
kopiłeś rower ?? :D :D
a jakie miał kupić do Simkaż:D
panie świruje przecież wiem że tam sa takie cieńkie laczki
cikawe czy takie nadaja się w ogóle do składania w zakręty ??
Heidenau jaaa naturlich gute guma jaaa
Najważniejsze, żeby szerokość opony była dobrze dobrana do felgi a nie później jakiej jajka. I wtedy można się składać w zakrętach.
Panowie mam silnik z czego jestem mega zadowolony. Jest w tym silniczku jeszcze troszkę do poprawienia ale poradzę sobie z tym. Cylinder i głowica pójdą do wypiaskowania aby były ładniutkie i białe jak nowe kartery do polerowania.
Cylinder:
mocowanie wydechu na 2 śruby m8. Bardzo wytrzymałe i nawet skutery 50cc mogą się takiego powstydzić:
Kartery:
Całość:
Kartery jak i kanały w cylindrze będą poprawione i wszystko pozostanie wyrównane.