Simson s51 by Przemas92 77/6/2/2M 80%

składaj to kuuurrwa i krec video jak to chodzi

Korzystając z okazji, że jest to dziś mój ołtarzyk :smiley: wstawiam kolejne foto

spoleruj całe kartery

Cacy jest, wkładaj to w rame szybciej !

Aktualnie działam na swoją nie korzyść ale trudno taka moja natura, ze prowizorki i partactwa nie trawie :frowning: . Potrafi to mnie wkurwić i zapewne osoby które są zainteresowane postępami w pracach.
Cylinder zamierzam poprawić wybić obecna tuleje oddać do spawania w celu wykonania dzieleń kanałów płuczących i nawet wewnętrznych kierowań mieszanki. Musze liczyć się z tym, że może nie udać się ponowne wpasowanie tej tulei co mam tylko nowej większej np o 0,5mm.

Rama powinna być na dniach to coś z całości złożę ale silnik musi jeszcze poczekać.

Kartery będą polerowane a opony super sprawa sprawdzałem sobie indeks prędkości to maja P czyli do 150km/h co mnie bardzo cieszy, ponieważ będę mógł “bezpiecznie” rozwijać duże prędkości bez ograniczeń dla silnika.

Są jakieś postępy Przemku? Jak tam auto? Zmieniłeś na te Audi 3.0?

Postępy są i będą kolejne. Jak będzie coś konkretnego to pokarzę. Co do Audi to trzeba mieć fundusze bo nie kupię starszego jak 3 lata.

Pany są postępy
Plany się trochę zmieńiły jak widać po zdjęciach cylinder dokładnie wykonany nie jest także została zamówiona nowa tuleja i będzie to 77cc. Tuleja pod 60cc z tłokiem jest na sprzedaż jej średnica zewnętrzna to 50mm.
Otrzymałem w między czasie licznik koso analogowy do 160km/h o średnicy 64mm. Zamówiony będzie także taki sam obrotomierz.

Tuleja od lewej pod 86cc po środku moja na 77cc z prawej strony na 60cc na sprzedaż:

Licznik i przerywacz:

Wczorajsza wizyta w garage

[ Dodano: 01-05-2012, 00:09 ]
Są jakieś postępy

To ogarniaj to w jedną składną całość :smiley:

ogarniesz to w tym życiu?:smiley:

Pewnie, ze w tym życiu. Dzisiejsze przymiarki i montaż amortyzatorów które w ogóle się nie uginają i podnóżka tuningowego

Spoko, można jechać :smiley:

Cylinder po frezowany i oddany do spawania. Lukać na mój niecny plan w cylindrze.

Cylinder oddany do spawania w celu wspawania dzielenia dolotu, dzieleń płuków, i poprawieniu nad spawania płuków bo były bardzo cieniutkie. Jeszcze będę z spawaczem próbował wspawać dzielnie wydechu

co daje dzielone okno wydechowe ??

Daje to, że można osiągnąć wyższą moc bez obciążania pierścieni. Można dać 2 okna wydechowe po 60% średnicy tłoka a okno wydechowe może mieć max 67% średnicy tłoka co przy tłoku 47mm daje nam 2 okna o szerokości 28mm zamiast jednego o szerokości 31,5mm.

aha

[ Dodano: 05-05-2012, 15:56 ]
Powiedz mi skąd masz tak obszerną wiedzę.

Z życia i doświadczenia. Nie samymi książkami człowiek mądrość zdobywa.

kowal zostałeś własnie grubo pocisniety :slight_smile:

Tak i z życia i doświadczenia wiesz że okno wydechowe może mieć 67% średnicy tłokaż Jak to wyliczyłeś?

Próby jak było grubo więcej więcej jak 75% pierścienie lubiły pękać( co można było poprawić robią ogromna fazę na krawędzi okna ale jest to kłopotliwe i nie każdy potrafi wykonać) jak było między 70-72% szybko się zużywały a przy 67% nic się nie dzieje i jest to max szerokość jaką można uzyskać. Doszedłem do tego poprzez badania. W książkach podane jest, ze okno wydechowe może mieć max 60% co wg mnie trochę naciągnięte jest.

Kowal na niektóre zależność nie ma wzoru. Są tylko testy, badania. Dojdziesz do tego po szkole średniej jak na laboratoria zaczniesz chodzić. Tam są testy a dopiero liczenie.

ja wiem że do wszystkiego trzeba dojść błędami, bo wzory fizyczne i reakcje chemiczne z kosmosu się nie wzięły, ale nie myślałem że robiłeś aż tyle prób. I jak było ~75% to po jakim czasie pękały?