Ten simek po złożeniu będzie lepiej wyglądać jak nowy będzie lepiej jeździł i nie powinien się sypać bo wszystko nowe
huska też była nowa:)ReKoRd napisał:
i nie powinien się sypać bo wszystko nowe ;)
kondzio94 napisał:
huska też była nowa:)ReKoRd napisał:
i nie powinien się sypać bo wszystko nowe ;)
Gdzie ci się Huska sypie? moto bez awaryjne. to ze wężyk mi spasł nie ma nic do awaryjności. Od kiedy ogarnąłem tłok i łożysko igiełkowe jeżdżę bez awaryjnie Husqvarną. Simson będzie na mieszankę także bez obaw. Zamierzam mieć ramę wypiaskowana i pomalowaną już w grudniu razem z zawiechą od RG80 lub org z Simsona s53CX. Simson będzie jak z fabryki wszystko nowe albo regenerowane.
po skończeniu powinno mega wyglądac
no ja mówię przemas o tym łożysku… niby wszystko nowe było, a jednak : )
Z tym łożyskiem była ewidentnie moja wina łożysko nie było przystosowane do takich obciążeń. Chciałem zaoszczędzić i zaoszczędziłem 380zł na minusie. także w Simsonie będzie siędzieć łożysko igiełkowe Naraku
no i o to chodzi… ja Ci powiem że już się gubie tu… ja nie wiem jaki ona nawet będzie miał setup… weź może tak dla przypomnienia wymień mechanikę
Husqvarna czy Simek jak setup?
Simek:
wał z wypełniaczami
nadspawane kartery i cylinder
tłok vertex
membrana, kosz sprzęgła odchudzany,
skrzynia 5b4sprzęgło 5 tarcz
zapłon ducati
spawak dudiego na 11,5k
gaźnik mikuni z dt80lc
cylinder 60/5/2M 125/180 OWK
Husqvarna
cylinder porting ( na nowy sezon nowa koncepcja portingu coś lepszego mocniejszego)
odblokowany wydech
reszta seria
A tak z ciekawościę Ile kasy pochłonie ten simek? 2-3 tysą
Wiesz co nie wiem nie powiem ci ale jak go złożę i ktoś by mi 10k za niego dawał to i tak nie oddam zostaje już ze mną Husa może też pójdzie do żyda ale nie musi. Ale Simon zostaje. Będzie to mój pierwszy pojazd kupiony i odremontowany za moje pieniądze także ten fakt bardzo mnie cieszy.
Ale nie chodzi mi o to za ile byś sprzedał. Tylko ile szacunkowo wydałeś na niego, od zakupu, aż do skończenia, bo chyba już kupiłeś wszystko co się dało.
Nie wiem nie liczyłem ale sporo. Coś takiego, że kupiłbyś za to nowego Simsona w dzisiejszych czasach
ja w trekkerze tez nie liczyłem ale w boosterku zaczalem prowadzic notes i mam tam wszystkie zakupy prócz paliwa ubezpieczenia itp
bo tego się nie liczy. No powinno się notes prowadzić żeby później zobaczyć ile kasy wciągneło ;Dwrona napisał:
prócz paliwa ubezpieczenia itp
Jak bym prowadził notes to już bym nawet śrubki z Simzłoma nie miał
nie rozumiem xD rozwiń to :DPrzemas92 napisał:
Jak bym prowadził notes to już bym nawet śrubki z Simzłoma nie miał ;-)
Że wszystko jest nowe, każda śrubka.
Otóż rozchodzi się o to, że opłacalność tego już dawno została przekroczona teraz robię żeby zrobić go jak najlepiej.
no wiem wiem że to dawno przekroczyło, ale wiesz, cel wydawania kasy jest całkiem inny ;d
W sumie to mogę się dziś pochwalić, że usunąłem stary numer ramy i tabliczkę znamionową oraz po części naprawiam ramę bo jakiś baran przyspawał podnóżek do ramy a org jest przykręcany