Simson s51 by Przemas92 77/6/2/2M 80%

I jak tam obrotomierzł

Siemka

Coś się ruszyło. Myślę że te 2 fotki wiele wam rozjaśni.

co się kurwa stało?? kanał wydechowy wygląda jak pociągnięty palnikiem a w komorze jest tyle nagaru że ja się pytam co tam się stało??

Kanał wydechowy jest nad spawany pod mocowanie tłumika jak w skuterach a kartery mają tyle nagaru bo są stare jak będę miał je już w domku zrobi się polerkę i będzie jak nowe. Czy wy musicie się takich szczegółów dopatrywać? Nie widać że kanały płuczące w karterach są znacznie większe i że żeberka chłodzące są dospawane?

a no widać widac

Cylinder i głowica pójdą do piaskowania, kartery wypoleruję wydech także więc będzie git maszyna

Coś ruszyło w pracach?

Norvid ??

wrona, jest z nami od dłuższego czasu tu :stuck_out_tongue:

własnie tak se czytam jego posty , i w pierwszym napisał że to on , kij że juz samym faktem zarejestrowania , złamal regulamin za multikonto i powinien być ban ale się powstrzymam… :slight_smile: owiele nie będzie pisał głupot

Witam Długo długo nic się nie działo. Dziś doszła do mnie paczka w której jest nowy wał poprzedni sprzedałem gdyż potrzebowałem pieniążków a tylko leżał i się marnował także zakupiłem nowy.

to oryginalny kosz do simsonaż

składaj to w końcu !!!

skłądaj to !

To nie jest org kosz sprzęgła simsona ten jest nowy ale fabrycznie odchudzany. Co do składania to zacznę składać jak zrobię piaskowanie ramy, dostanę ramę z małowania proszkowego, wytoczę tulejki ramy z poliamidu i oddam do lakierownia blachy. No ewentualnie złożę na starych blachach które długo nie zagoszczą w nowej ramie. Nie każdy robi na mam wszy i nie rosnę. Zamówiłem także przełączniki od skutera Peugeot Speedfight

No to UP-ik

http://www.youtube.com/watch?v=FlfbDKjqOiM

Zdobyłem blachy w wyczynowym pomarańczowym z focusa ST

W grudniu rama idzie do piaskowania i małowania proszkowego.

Powoli koniec

wygląda to sympatycznie :slight_smile:

Ooo gotówki na to poszło :smiley: Czekamy na efekty :wink:

fajny obrotek :wink: no ja nie mogę doczekać się efektów końcowych

No trochę to trwa. Piaskowanie ramy i aluminiowych felg od rg80 koło 150zł zapłacę do tego proszkowe malowanie ramy i felg też koło 100zł będzie no i jeszcze wizyta u spawacza bo trzeba ramę naprawć w jednym miejscu zaspawać i oszlifować potem wywiercić, przebić numerki ramy bo się nie zgadzają. No i po tym można zacząć stawiać Simsona na kołach. No i jeszcze dokupić. klamki od Peugeot-a i jakieś ładne Gripy

o japier.dole ty go do wiosny nei skończysz : D