Simson s51 by Przemas92 77/6/2/2M 80%

zastanawiam się czy nie pasowała by skrzynia z AM6 po przerobieniu silnika :smiley: Ciekawie by to wyglądało :slight_smile: Kiedyś widziałem na youtube aerox’a ze skrzynią z AM6 xD
1#
http://www.youtube.com/watch?v=5mc16wqch4g#
xD teraz poszukam materiału ze zdjęciami.
2#
http://www.youtube.com/watch?v=8_Xg14hX0wA&feature=related

Skrzynia simsona jest dobrze to po co wkładać trud w pakowanie od am6?

Żeby mieć 6 biegów :slight_smile:

I tak ma już 5, a na 2x 90cc to będzie ogień.

Ty tego nie robisz żeby złożyć to i śmigać tym na codzien tylko “for fun” racja ? Wiec jak się bawić to się bawić, na forum dużo Ci pomysłów podsuną a czy z nich skorzystasz to już jest twoja sprawa :slight_smile:
Pozdroo

do jazdy na co dzień ma huśke przecie ;p
simek to cały for fun jest ;p

JacoPL, masz może więcej informacji o tej skrzyni do roxa ?

krzysiek508, poszukaj se na forum, zakładałem sam osobiście temat o tym roxie dawałem link do tego filmu i domową stronę tego kolesia i tam krok po kroku były upy jak to robił.

Mały postęp. Cylinder wyfrezowany i wytoczony pod membranę

czekaj czekaj bo nie ogarniam , to okrągłe w żeberkach , to kanał wydechowy?? , jak tak to jak się przykręca do tego wydech :smiley:

Gdzieś już pisałem że po wykonaniu tulei będą dospawane dodatkowe żeberka chodząc i gwint na wydech.

fajnie to wygląda

Siemanko koksy
Złożyłem zamówienie tłoki i łożysko igiełkowe nie dla mnie a reszta do mojego silnika.

Oraz dorwałem kartery wg mnie w b.dobry stanie w gniazdach łożysk widać oryginalną mechaniczną obróbkę gniazd łożysk.

tak w ogóle to ile ty już tych karterów maszł

“Kolekcjoner… karterów”… :lol:

Nówka funfel nie śmigany?

Chyba z 4 komplety z czego jeden nadający się ten co pokazałem. Kartery nie są nówki być może trafiłem na nigdy nie remontowany silnik który został rozebrany na części ale mechanik rozkładający tez nie wykazał się profesjonalizmem w niektórych miejscach są ubytki alu ale to w niczym nie przeszkadza.

Kartery zajebiste. Wyglądają jak nówki. Jak tam prace nad cylindrem? Zamówione części przyszły?

Zamówione części już przyszły i dokonałem takowego zakupu :smiley: Jutro sprawdźę go na husce jak lata.

te kartery sa wypiaskowane czy ktoś je pucował szczoteczką przez miesiąc ?

Nie są ani piaskowane ani pucowane szczoteczką przez miesiąc jedynie żeby bardziej doczyścić proszkiem do prania do wymyłem i tyle taki jest ich stan zastanawiam się w sumie nad polerką ich.