Simson s51 by Przemas92 77/6/2/2M 80%

Masz wyżej napisane, że od AM6

Przemas92, pełen podziw :slight_smile:
Czekamy aż to poskładasz i jak to będzie śmigało :slight_smile:
Życzę udanej pracy przy simku :wink:

No nieźle, ja nie miał bym cierpliwości chyba do tego :slight_smile:

Coraz lepiej ci idzie ;D Ja ostatnio z nudow zrobilem polerke kap silnika :smiley:
Wgl to vertex od czego do simka pasuje?

No no fajne skarpetki
A że prace się posuwają to bardzo dobrze.

Szympa napisał:

No no fajne skarpetki

no, nawet dziurawe nie są oO
Szacun zioooom ^^

A mnie tak zastanawia po co te spręzyny są od wydechu do cylindra? xD

A właśnie te sprężyny to dobra rzecz, bo w simsonach wydechy są na nakrętkę i tak do końca to kolanka wydechu nie ściśnie i lata jak psu jaja :smiley:

To że będzie vertex to już wiecie. Ale tłok pujdzie do firmy Hipeco w celu nałożenia powłoki na płaszcz i denko. Powłoki zmniejszą tarcie i zmniejszą temperaturę cylindra oraz zabezpieczą denko przed wypaleniem. Powłoka kompletna kosztuje 100zł ale trudno wydziaduję wole dać 100zł więcej niż 230zł na nowy tłok i kolejny szlif. W tyg dostane nowy cyl od razu będzie wysłany do toczenia tulei, frezowania pod membrane, frezowania od dołu, spawania żeberek i głowicy.

Chłopie jak ty kombinujesz :stuck_out_tongue:

To chłopaki tłok zamówiony 41,6mm Vetexa. Na cylinder czekam. Łożyska na wale będą wymieniona na FAG-i i będzie zrobiony porting karterów wg trochę przerobionego schematu schematu Tabori Tuning.Do tego podwójny docisk sprzęgła S51 drugi trochę osłabiony.

Org. Tabori Tuning

mój Tabori Tuning

przerobionego schematu tzn. ? będzie bardziej rozwiercane ?

Jeśli wam to pomoże to cylinder konstrukcją będzie przypominać cylinder BWS-a. Kto takowy widział będzie wiedział co i jak

Bedziesz mial membrane i króciec do cyla przykrecany?

Dokładnie tak jak Siwy gada. A silnik będzie złożony na klingierycie więc wszystko powinno być super-ekstraście w silniku.

Kurwa jasna!!! Szło zbyt pięknie żeby to było prawdziwe dostałem Vertexa wszystkie pięknie ładnie zakładam pierścień na tłok i pękł złamas. Chyba złoże zamówienie w tomringu na nowe pierścienie z powłoką chromową.

Kurwa jaki pech :confused:
Ale tłoczek się ładnie świeci :smiley:

Nie ma to, jak szczęście… :expressionless:

To się nazywa złośliwość rzeczy martwych… Kupuj pierścionki i zakładaj, a i jeszcze pierścienie z powłoką chromowaną czyliż Lepsze/wytrzymalsze/ładnie wyglądające- Zaznacz właściwe.

Tak to jest jak się nie umi a się gmero !!! Ja mialem podobnie tylko ze mi juz zlamany przyszedl :-/

A mi się kiedyś udało założyć pierścienie na tłoka… ale to jeszcze nic… najwięcej się pierścionki łamią przy wkładaniu tłoka w cylinder ;/ No ale mi się udało nie złamać :smiley:

Robertus napisał:

najwięcej się pierścionki łamią przy wkładaniu tłoka w cylinder ;/ No ale mi się udało nie złamać :D

heee? że coo? młotkiem ten tłok do cylindra wbijasz że się łamią? xD :lol:
Jak pierścienie ściśniesz ręką tak, żeby w zaczepy wpadły i się ładnie wsunęły w cylinder to nie ma to jak pęknąć ;p Przy wkładaniu na tłok pierścienie są bardziej wyginane i naprężane niż przy takim leciutkim ściśnięciu jak się je wkłada do cylindra, ile tam jak na tłoku jest pierścień między jego końcami jest ze 4mm przerwy to to nie dużo żeby ścisnąć i nie widziałem przypadku, żeby się pierścień połamał przy wkładaniu do cylindra ;p Musiał być jakiś felerny albo się już zdążył uszkodzić przy zakładaniu na tłok pierścionka i gdyby nie pękł przy wkładaniu tłoka to by się pewnie rozwalił przy first runie ;p