dać wydech do spawacza żeby przyspawał mi mocowania i przerobił mocowanie do cylka na nakrętkę.
nie lepiej przerobić wydech i cylinder na switcha ? Bardziej kozacko to będzie wyglądać no i pełna profeska :mrgreen:
dać wydech do spawacza żeby przyspawał mi mocowania i przerobił mocowanie do cylka na nakrętkę.
JacoPL napisał:
nie lepiej przerobić wydech i cylinder na switcha ? Bardziej kozacko to będzie wyglądać no i pełna profeska :mrgreen:
daj fotki jeśli w ogóle z niego coś zostało, bo coś musiało zostać ale tłoka to może nie będzie przypominać :mrgreen:
Nie ma co pokazywać ale powiem co się stao. Gotowałem tłok w oleju bo puchł i nie zobaczyłem że wypaliło mi oleju i tłok się zrobił miękki i odkształcił się. Swoje wkurwienie rozładowałem młotkiem na tłoku więc nie ma co pokazywać jedynie kawałki aluminium.
hehe przemas się zdenerwowal i tłok dostał po dupie ^^ :573:
brawo też bym tak zrobił tylko że ja bym sprasował taki tłok w imadle xD :mrgreen:
Ale to gotowanie coś dało bo to aluminium było strasznie twarde i kruche a te tłoku charakteryzują się tym, że są miękkie i dlatego się zacierają.
czyli zabieg musisz powtórzy z tym z musisz to pilnować i olej uzupełniać
A po co mam powtarzać jak będzie założony Vertex który jest już wystarczająco wysokiej jakości. Będą jeszcze do cylindra dospawane żeberka z innego cylindra i do głowicy dospawane części innej głowicy tak aby głowica była na równi z żeberkami.
Korzystając z tego, że jestem w domu i nie mam nic do roboty zrobiłem wydech mocowany na nakrętkę zlałem stary olej i okazało się, że kosz sprzęgła jest do wymiany. Tak więc czekam na pieniążki i zamawiam kosz sprzęgła, Zacieratexa, tylną zębatkę i amortyzatory.
Podoba mi się to zdjęcie
Cylinder jeszcze nie posiada tulei ponieważ trzeba go oddać do stoczenia od dołu 4mm dzięki czemu tłumik zejdzie w duł o 4mm i może uda się zamontować dźwignie hamulca tylnego bez przeróbek. Tuleja także będzie skrócona o 4mm tak samo tłok o 2mm. Przeprowadzając te przeróbki dostosuję tłok od piaggio do Simsona.
Trochę mi się nudzi i zrobiłem polerkę gaźnika
Oraz zdobyłem głowicę dawcę na zrobienie dodatkowo chłodzonej głowicy.
iglice tam też polerowałeś? bo się tam wszystko świeci
przepustnice szympa ^^
no to to to, ale chodziło mi ogólnie o te okolice tam, a że mi wyleciało z głowy to napisałem o iglicy :mrgreen:
A to jest te dellorto?
Tak to jest ta podróba dellorto. Polerowany będzie cały dolot w cylindrze i cały kanał wydechowy. Głowica będzie toczona aby zmniejszyć objętość komory spalania.
czyli mniejsza pojemność wieksze sprężanie ?
Przemas92 napisał:
Głowica będzie toczona aby zmniejszyć objętość komory spalania.
JacoPL napisał:
czyli mniejsza pojemność większe sprężanie ?
a co się stało ze starą tuleją ? Przecholowałeś ?
Już dawno przecholowałem. A żeby dać vertexa musiałbym przesuwać zamki pierścieni. Łatwiej zrobić nową tuleje a tłok zostawić w sw spokoju.
No i dziś kupiłem kostke aluminium pod membrane hebo am6 z membraną hebo am6 obrabianą CNC za 110zł z wysyłką.
to widzę interesy ładne bijesz
Siema
Mam już kostkę z membraną czekam tylko aż kumple oddam mi cyla daje do frezowania tuleje do roztoczenia robię okien w tulei daje do szlifu i śmigamy.
adapter piękny . a z czego zawór dorwałeś ?