Simson s51 by Przemas92 77/6/2/2M 80%

wygląda dość ciekawie

Wossnerek :slight_smile: Trafny wybór :wink:

Dziś przybył gaźnik 21mm trochę podregulowałem i oto są efekty.
http://www.youtube.com/watch?v=R2CTL66YRNM

Fajnie fajnie kręci się prawie jak rska :stuck_out_tongue:

ale to edzie zapierdalać :slight_smile: dam ci trekkera za simsona :slight_smile:

Daje takie małe porównanie mojego cylka w simku z 2FAST4RACE :616:

2FAST4RACE

60cc by Przemas

Wynika z porównania, że mam w simku EVO, ponieważ mam obrotym max mocy wyżej strojne niż 2FAST4RACE

Te szkice jak dla mnie to czarna magia :stuck_out_tongue:

lepsze by było porównanie z serią cylkiem bo wtedy było by widać to co Przemas zrobiłeś, ale dużo ci do tamtego cylka nie brakuje.

Przemas92 napisał:

Cylek i tak będzie robiony od podstaw wysokości, szerokości, kształt okien w cylindrze. MHR-ka posłuży mi tylko jako blok do umiejscowienia tej pracy.

To nie wystarczyło kupić jakiejś innej nawet chińskiej 70ccm skoro i tak będziesz wszystko przerabiał i pewnie tuleja do środka i jazdaż ;p
Kręci się ładnie, byle się to nie rozleciało jak te poprzednie cylindry ;/
I tak w ogóle ruszyło się coś?;p

Wszystkie inne chinskie 70cc są żeliwne. Jak wbijesz tuleje do żeliwa to jesteś dobry. Jeszcze nadspawaj żeliwo od góry 5mm. A ta mhr-ka jest zatarta i jej koszt to 60zł. Żaden cylinder do sima mi się nie rozsypał a zatarłem na rzecz tego cyla. Czy coś ruszyło? Czekam na oponki continentala, kupuje kranik paliwa

aha, no chyba, że tak :stuck_out_tongue_winking_eye:
To jak taka mhr wygeneruje oryginalnie ze 22konie to po Twoich przeróbkach ile masz mieć zamiarę ;p Ze 25 minimum?:smiley:

To jest MHR REPLICA a chcę osągnąć ok 20KM z 90cc

Japierr 20KM w takim simku, mmm… No powodzenia i żeby ci to się nie rozleciało zaraz i żeby to ruszyło wgl. :slight_smile:

żeby to jakoś jechało i nie wyło to zębatki chyba będziesz musiał dać z 18/30 xD

Siema

Po co takie zębatki lepiej kosz sprzęgła s70 i zębatka 13z.

Cylek wrócił z przeszlifowania, kupiłem seryjny wał do pomiarów

Chcieliście porównania seryjnego cylka z moim to niżej macie tuleje cylindra po lewej moją po prawej seryjną

Planuję moją 60cc jeszcze poprawić w ten sposób

nice job.
podziw za to ze chce ci się to robić :smiley:
pozdroo i czekam z niecierpliwoscia na koniec prac.

Siemka chłopcy ;p

Simson rozebrany w drobny mak. Robię remont ramy a mianowicie wymieniam tuleje gumowo-stalowe w zewieszeniu, wymieniam śruby i maluję ramę.

Mocowanie silnika

Musze kupić:
:arrow: łożyska do kół
:arrow: tuleje wahacza i ramy
:arrow: porządny szprej do pomalowania ramy
:arrow: nowe oponki
:arrow: nowy napęd bo stary się rozjebał.
:arrow: nowe kable do wiązki
:arrow: tylny zacisk hamulcowy
:arrow: dźwignie hamulca tylnego i przerobić ją
:arrow: dać wydech do spawacza żeby przyspawał mi mocowania i przerobił mocowanie do cylka na nakrętkę.

Ta tuleja już jest mega :mrgreen:
teraz to chyba tylko na husce polatasz, chyba że samym silnikiem wyjedziesz :mrgreen:
na jaki kolor pójdzie?

ee tam huśka, o tej huśce to już tu na forum nic nie słychać ;p
w zapomnienie pewnie poszła i pająki w garażu przynajmniej mają po czym chodzić xD
Ten simson to za miesiąc to będzie funkiel nówka z salonu bo wszystko w nim wymienisz i odpicujesz :stuck_out_tongue_winking_eye:

To właśnie huską jeżdże a o simku piszę bo nie jeżdże i jest co robić. W husce za to okleiny się poodklejały.