wygląda dość ciekawie
Wossnerek Trafny wybór
Dziś przybył gaźnik 21mm trochę podregulowałem i oto są efekty.
http://www.youtube.com/watch?v=R2CTL66YRNM
Fajnie fajnie kręci się prawie jak rska
ale to edzie zapierdalać dam ci trekkera za simsona
Daje takie małe porównanie mojego cylka w simku z 2FAST4RACE :616:
2FAST4RACE
60cc by Przemas
Wynika z porównania, że mam w simku EVO, ponieważ mam obrotym max mocy wyżej strojne niż 2FAST4RACE
Te szkice jak dla mnie to czarna magia
lepsze by było porównanie z serią cylkiem bo wtedy było by widać to co Przemas zrobiłeś, ale dużo ci do tamtego cylka nie brakuje.
Przemas92 napisał:
Cylek i tak będzie robiony od podstaw wysokości, szerokości, kształt okien w cylindrze. MHR-ka posłuży mi tylko jako blok do umiejscowienia tej pracy.
To nie wystarczyło kupić jakiejś innej nawet chińskiej 70ccm skoro i tak będziesz wszystko przerabiał i pewnie tuleja do środka i jazdaż ;p
Kręci się ładnie, byle się to nie rozleciało jak te poprzednie cylindry ;/
I tak w ogóle ruszyło się coś?;p
Wszystkie inne chinskie 70cc są żeliwne. Jak wbijesz tuleje do żeliwa to jesteś dobry. Jeszcze nadspawaj żeliwo od góry 5mm. A ta mhr-ka jest zatarta i jej koszt to 60zł. Żaden cylinder do sima mi się nie rozsypał a zatarłem na rzecz tego cyla. Czy coś ruszyło? Czekam na oponki continentala, kupuje kranik paliwa
aha, no chyba, że tak
To jak taka mhr wygeneruje oryginalnie ze 22konie to po Twoich przeróbkach ile masz mieć zamiarę ;p Ze 25 minimum?
To jest MHR REPLICA a chcę osągnąć ok 20KM z 90cc
Japierr 20KM w takim simku, mmm… No powodzenia i żeby ci to się nie rozleciało zaraz i żeby to ruszyło wgl.
żeby to jakoś jechało i nie wyło to zębatki chyba będziesz musiał dać z 18/30 xD
Siema
Po co takie zębatki lepiej kosz sprzęgła s70 i zębatka 13z.
Cylek wrócił z przeszlifowania, kupiłem seryjny wał do pomiarów
Chcieliście porównania seryjnego cylka z moim to niżej macie tuleje cylindra po lewej moją po prawej seryjną
Planuję moją 60cc jeszcze poprawić w ten sposób
nice job.
podziw za to ze chce ci się to robić
pozdroo i czekam z niecierpliwoscia na koniec prac.
Siemka chłopcy ;p
Simson rozebrany w drobny mak. Robię remont ramy a mianowicie wymieniam tuleje gumowo-stalowe w zewieszeniu, wymieniam śruby i maluję ramę.
Mocowanie silnika
Musze kupić:
:arrow: łożyska do kół
:arrow: tuleje wahacza i ramy
:arrow: porządny szprej do pomalowania ramy
:arrow: nowe oponki
:arrow: nowy napęd bo stary się rozjebał.
:arrow: nowe kable do wiązki
:arrow: tylny zacisk hamulcowy
:arrow: dźwignie hamulca tylnego i przerobić ją
:arrow: dać wydech do spawacza żeby przyspawał mi mocowania i przerobił mocowanie do cylka na nakrętkę.
Ta tuleja już jest mega :mrgreen:
teraz to chyba tylko na husce polatasz, chyba że samym silnikiem wyjedziesz :mrgreen:
na jaki kolor pójdzie?
ee tam huśka, o tej huśce to już tu na forum nic nie słychać ;p
w zapomnienie pewnie poszła i pająki w garażu przynajmniej mają po czym chodzić xD
Ten simson to za miesiąc to będzie funkiel nówka z salonu bo wszystko w nim wymienisz i odpicujesz
To właśnie huską jeżdże a o simku piszę bo nie jeżdże i jest co robić. W husce za to okleiny się poodklejały.