no dużo tego jest nawet do nadspawania, wał jakiś podpasuje?
“polak potrafi”
nie polak, a przemas potrafi :D!
Nudziło mi się w domu to zrobiłem mapę portów mojego LC
No ta, wszystko jasne, a mógłbyś wyjaśnić co znaczy 60/4/3?
60/4/3 mam teraz i na tym jeżdżę.
legenda:
60- pojemność 60cc
4- 4 okna płuczące
3- 3 okna wydechowe
Mapa portów którą przed chwila pokazałem to jest mapa na 80/6/2.
coś tam z tego ogarniam :mrgreen:
poza tym wygląda ładnie
Czemu te dwa płuki są po lewej a nie jeden po lewej a drugi po praweją
Chyba że to nie są płuki lub potem i tak kartka będzie obcięta i to zwiniesz i będą obok siebie.
Witam wszystkich zgromadzonych parafianów
A więc tak cylinder Malossi MHR Replica 70cc jest już u mnie i przymiećrzony do karterów.
no prezentuje się ładnie.
no ładnie się prezentuje mam nadzieje ze wytrwasz do końca projektu /jestem z tobą
Balu nie rozumiem czemu w ogóle w niego wątpisz :mrgreen:
ja tam jestem w 100% pewny że projekt zostanie ukończony i będzie latało ładnie.
Szympa napisał:
Balu nie rozumiem czemu w ogóle w niego wątpisz :mrgreen:
ja tam jestem w 100% pewny że projekt zostanie ukończony i będzie latało ładnie.
No właśnie ja nie wątpię podobnie jak szympa, ale szympa nie wytrwał w swoim prodżekcie:D Nic nie robi:D
A Simek zajebisty, zastanawia mnie jedno jak to bydle będzie chodzic :P
Jeju… z tym cylkiem to będzie odloooot… człowiek ten simek się rozleci przy tym małossim
Cylinder i tak będzie przerabiany na skok tłoka 44mm w skuterach jest 39mm. I wstawiona będzie powyższa mapa portów co da przy tłoku 48mm równe 80cc z wysokim momętem obrotowym bo jest większy skok
Ja mam lekkie obawy czy to wgl odpali i ruszy, ale jak tak to jak to powinno zapier*** :->
Ja pierdziele. Powiedz mi Przemas92, skąd Tyle wiesz na temat tych cylindrów i jak to wszystko wyliczylesą
Jak byście myble byble 4 cylki seryjne próbując portingu to też byście tyle umieli. Czemu obawy? Cylek i tak będzie robiony od podstaw wysokości, szerokości, kształt okien w cylindrze. MHR-ka posłuży mi tylko jako blok do umiejscowienia tej pracy.
Witam
Cylek oddany do przetoczenia na 47.6mm dla pomiarów. Kartery oddane do rozfrezowania na 53.7mm. W simaku dzisiaj zrobiłem światła. A w między czasie poprawiłem obecną 60cc dałem okna płuczące na 34mm wydechy boczne na 25mm.
A tu filmik jak to teraz pracuje
http://www.youtube.com/watch?v=Qo8w-qLXjBc
Nie no teraz to to chodzi po prostu bosko.
Ten silnik LC jest duzo rzeczy które moga nie wypalic ale jak wypala to będzie "zapier dalac " :lol: