Simson s51 by Przemas92 77/6/2/2M 80%

Wydaje ci się bo to nie simek Przemasa
po prostu z tego simka będzie wydech.

Mój simek jes niebieski. Z tego simka co na foto będzie wydech tak jak Szympa prawi. W tym Simu jest LC 80cc.

to nie jest simson Roninaż :stuck_out_tongue:

na obroty ąłdnie wchodzi :smiley:

Simek jest Ronina. W sobotę wybijam tuleję i poprawiam cylinder i powinno być już mega z gaźnikiem i wydechem :smiley:

Co tam będziesz jeszcze poprawiał?
adapter już doszedł?

Będę poprawiał zasilanie dodatkowych płuków bo jest bardzo kiepskie, poprawię zgranie okien z tuleją no i rozwiercę dolot na 22mm. Adaptera jeszcze nie ma.

Siema koxy

Dostałem wydech załozyłem go pośmigałem trochę na 1 biegu z gazu szedł na koła no to zrobiłem sobie trase no i na 4 biegu przy ok 80km/h złapało mi tłok oto tego efekty cylinder idzie do szlifu na 60cc.

A tu skrzynia 5b

Fot wydechu nie mam będzie film jak zrobię szlif i założe gaźnik 21mm

kiedy będzie skrzynia siędziała w simku?

Foty na pudełku od liveboxa xD
Widać że ostatnie przełożenie różni się znacząco od innych.

tyryry chodzenie by się lepsze przydalo :slight_smile:

nie dziw się bo przecież nie ma jeszcze dellorta i miał za mało wachy i spuchł i się zatarł.
Bo na tym wydechu to już niezła jazda musiała być.

http://www.forum.mieloch.pl/printview.php?t=41336&start=40&sid=568becc1afdb65041195835b68e32d54 tu temat jak spawał wydech

Gratuluje zatarcia :lol:

BALU napisał:

http://www.forum.mieloch.pl/printview.php?t=41336&start=40&sid=568becc1afdb65041195835b68e32d54 tu temat jak spawał wydech

Spoko ziomy, robić wydech z blachy 2mm… Pancerny by był :lol:

Jutro wybijam tuleję i robię cylinder na zicher. Następnie oddam do szlifu i ogien. Skrzynia 5b zagości w innych karterach już w dalszym większym projekcie.

Tuleja wybita co widać na pierwszym zdjęciu i porobiłem foty wydechu jak to wygląda w simku.

Ładny wydech :slight_smile:

a nawet bardzo ładny

zaje***y można powiedzieć !

lol :stuck_out_tongue: ale trochę nisko jest … i będziesz miał podgrzewany podnóżek :slight_smile:

Śmigałem trochę na tym wydechu i nie grzeje w stopę. Po jutrze daje do szlifu wołają 100zł ale myślę że jakość będzie przyzwoita. Cylek już poprawiony ale trochę krzywo wbiłem tuleję jutro to poprawię.

wydech kozacki ;]

Siema

Cylek oddany do szlifu będzie w środę. Załatwiłem sobie też bardzo ładne kartery bo moje są trochę zajechane. Kumpel robi mi je na szpilki m7 i jak dostanę cylinder składam od nowa silnik już na skrzyni 5b.

A tu fotki jak wyglądał cylinder przed szlifem.

Siema odebrałem cylinder ze szlifu jestem ogólnie bardzo zadowolony z roboty dobrze wykonana gdyby nie brak fazowania okien ale czego oczekiwać od szlifierni silników samochodowych. 15min z pilnikiem w dłoni i fazowania porobione. Nie żałuje wydany 100zł za szlif zwłaszcza że musieli roztoczyć aż 3mm

:arrow: Foty cyla:

:arrow: A tu dla przypomnienia tłok ;p

:arrow: I takie coś od dźwigni zmiany biegów bo stare już pękało

Kartery odbieram dziś ok godziny 16 i zaczynam składanie.

na tych fotkach to prawie nic nie widać ;/
żeby znowu się nie zatarł xd