Jezusie! To myślicie, że aż tak ten? Wady Zippa Toxic: -mały i na tylnim siedzeniu nie zmieści się Władimir Putin jako pasazer, -w pomarańczowym malowaniu jest widocznym celem dla rosyjskich snajperów, -spala więcej rosyjskiej benzyny niż Kymco Nexxon, Zalety: -po odblokowaniu można całkiem sprawnie uciekać przed rosyjskimi czołgami, -kosztuje mniej rubli niż Kymco Nexxon, Muszę pomyśleć co jeszcze...
Nie bierz tego bo będziesz żałował! Mówie Ci!:) Pisałeś o Benzerach, popatrz gdziaś za wyprzedażą rocznika i bierz coś dużego w 2T, broń boże tego zippa:)
http://otomoto.pl/zipp-quantum-clasic-2t-rybnik-gratisy-M3656467.html A jak jesteś uparty na zippy, to tylko ten w tej kasie i klasie:D Nawet przywiozą ci go pod dom;)
Tak też sobie trochę myślę. Faktycznie - jaśli przywieliby go do Warszawy... Przebolałbym tych kilkaset złotych więcej - najbardziej za to, że to 2T. Zastanawiam się też (jak pisałem wcześniej) nad Kymco Nexxon ale... szkoda mi go. Ma jeździć po soli i śniegu, błocie itd.... Nie wiem czy to dobrze. Takiego małego chińczyka to tak nie szkoda.
skoro taką trudną eksploatacja dzielnie wytrzymała Inca- która wcale nie była ze średniej półki niższej półki :) to tym bardziej zniesie to kymco. A że sie bedzie zużywał..każdy będzie. Ale ty.. to ma prawie biegi!
A co do Quantum. Jak już Quantum to brałbym RS a jak już quantum to nie Quantum tylko to co mam - Junkersa 607. technicznie jest to to samo, cena podobna, W warszawie kupisz nawet w tfu!skuter-serwis na modlińskiej. A ładniejszy, lusterka się nie odkręcają i schowki nie podciekają. Stoi pod chmurką i sie nie skarży, plastiki wytrzymały wywalenie przez wandali. Ajak na allegro kupisz z dzierżoniowa to do chinola dają nawet komplet narzędzi żeby sobie dłubać :)
Całkiem przyjemnie to wygląda tylko ta cena... Jeśli namówiłbym na niego żonę to może zgodziłaby się na Kymco... Nawet na Agility w 4T... Może i mniejsze ale zawsze Kymco.
Nic... Dziś dokonam transakcji, a w piątek pojadę wyrejestrować Inkę. Ciężka sprawa gdy jest się przyjezdnym... Brać dzień wolnego i jechać 120 km żeby załatwiac 15 minut. Dziecka też nie mogę wziać, bo ma ospę i dwa tygodnie kwarantanny więc sprawa się nie ułatwia...
Co do kymco - rozumiem i popieram zamiar zakupienia czegoś lepszego jak produkty ChrL ale siądź/przejedź sie takim mniejszym zanim go na odległość kupisz. Ja ostatnio wsiadłem na taki mniejszy i sie czułem jakbym bez gaci jechał. Jakiś taki nie na miejscu byłem.
Dzwoniłem do sklepu na Modlińską 248A (coś tu czytałem złego na jego temat). Mają jeszcze trzy Brnzery Indiana. Dwie z 2012 roku, a jedną z 2011. Cena 3200 zł. Powiedzcie mi czy ma sens to kupować? Jeśli do tej pory nikt tego nie wziął to chyba był jakiś powód...
Marcinie, jesteś nauczony i przekonany do 2T. :P Masz już wiedzę w tym temacie i zbyt wielu Tobie tutaj nie podskoczy. :D
Wombat, coś Ci klepnął tutaj o Junaku 607 2T. Ma to takiego sobie garba na kanapie, ale giry jest jeszcze gdzie wyciągnąć. Szczegół, a jednak może być istotny. Metr i jeszcze te siemdziesiąt kilka chłopa, chyba źle miało tam nie będzie?
Nowe, zawsze będzie nowe, nawet takie pospolite i chińskie przy tym. Używane, zawsze będzie już używane przez kogoś tam. :(
Coś wreszcie sobie wykombinujesz, albo kup Matiza z LPG i koniec z historiami... Jasia Wędrowniczka. Żartuję, jako i Ty żartować tutaj zwykłeś. ;)
Edit: Sebastianie, życie różne zna przypadki, mogłeś rozwinąć temat. Układ zasilania może być dwupaliwowy, ale układ zapłonowy jest tylko jeden. :D
Właśnie - nowe to nowe - choćby stało i trzy lata w saloonie... Obejrze jutro tę Indianę i zapytam ile zejdą z ceny. Tym Kymco http://otomoto.pl/kymco-bet-win-M3955966.html też się zainteresuję. Przyznam, że zwrócił moją uwagę. Naprawdę.
A co do samochodu to mam nadzieję na Astrę dwójkę z LPG w tym roku.
Właśnie - nowe to nowe - choćby stało i trzy lata w saloonie... Obejrze jutro tę Indianę i zapytam ile zejdą z ceny. Tym Kymco http://otomoto.pl/kymco-bet-win-M3955966.html też się zainteresuję. Przyznam, że zwrócił moją uwagę. Naprawdę. A co do samochodu to mam nadzieję na Astrę dwójkę z LPG w tym roku.
Panie Kisiu czytam mPana wszystkie posty o przejsciach z incą i zasluguje Pan na cos co nie bedzie sie psuło wiec niech Pan bierze to kymco
Quantuma Classica sobie odpuść. Miałem trzy na serwisie. W każdym problem z elektryką. Luźne styki, kostki, ginące prądy. W jednym od nowości nie działał czujnik poziomu oleju w dozowniku. Wskutek czego silnik się zatarł, a serwis Zippa odmówił naprawy i zrzucił winę na użytkownika, że sam nie sprawdzał poziomu oleju, tylko liczył na kontrolkę. Poza tym problemy ze sprzęgłem. Plastiki tez takie sobie. Być może trafi się dobry egzemplarz, ale lepiej poszukać czegoś innego. Quantum RS będzie na pewno lepiej wykonany, ale cena wyższa, więc taniej jest Benzer Barnet. Junak 607 praktycznie bliźniaczy model Barneta, czy RS. Jeżeli Kymco, to coś w dwusuwie. No chyba, że biegówka, to Nexxon jest motorowerem godnym polecenia.
Byłem dziś na Modlińskiej w tym sklepie. Okazało się, że Benzer Indiana z 2011 roku będzie kosztował 2900 zł. I nie stoi cały czas tylko (podobno) jest w kartonie dopiero do złożenia.
Kymco mam zamiar obejrzeć. Kusi mnie. Tak samo duży ale pewnie lepiej wykonany. Chłodzony cieczą. Cena podobna. Tyle, że Benzer to zawsze nowy, ileś tam bezawaryjnie przejeździ, a jak coś to czesci tańsze. A ja jeżdzę zimą po śniegu i soli więc tego Bet&Win'a troche szkoda... Może nie będzie się psuł tak czesto jak chińczyk ale nie wiem czy mnie stać na kupno potencjalnych cześci... Nie wiem już...
W tej chwili innych skuterów nie biorę juz pod uwagę - tylko te dwa. Nie wiem, doradźcie coś...
Kisiu ja osobiście pomyślałbym na spokojnie,obejrzał Bet&Wina i podjął decyzję.Nikt nie namawia Ciebie na którąś z opcji na siłę bo każdy wyraża tylko swoją opinię.I w tym miejscu chociaż mam z Wombatem konflikt to muszę się z nim tu zgodzić.Bo część i tak zaczniesz kupować w którymś momencie nawet jak kupisz teraz nowego Benzera,może nie już teraz a za powiedzmy jakiś czas.Teraz cały pic polega na tym by dobrze sprawdzić tego Kymco pod względem zużycia silnika i jego składowych.Tak myślę kto by miał pożyczyć urządzenie do mierzenia kompresji w motocyklach z końcówkami do małych pojemność(małych rozmiarów wejść do świec0.Bo jak byśmy sprawdzili jego sprężanie i byłoby bliskie temu co Kymco Bet&WIn 50cc ma w specyfikacji fabrycznej to można go brać.A na miejscu też możemy rozkręcić pokrywę oblukać pasek i rolki w wario.Więc myśl i trzeba to Kymco obejrzeć dobrze.
Trzeba dokładnie obejrzeć tego kymkacza, jak ze sprawnością, jak przyjedziesz i będzie z zimnym silnikiem a dobrze odpali i będzie jeździł to próbuj cenę utargować i bierz;)
Siusiak mnie troszkę strzela od myślenia o tym wszystkim ale chcę na spokojnie podjąć decyzję. Obejrzeć Kymco możemy dziś do końca dnia lub jutro między 10 a 14.