Remontować Inkę czy kupić nową Bassę/F16?

Masz rację,może trzeba dać spokój z wojnami...

Trochę sobie wzajemnie krwi napsuliśmy wtedy,a teraz i w przyszłość już nie trzeba...ok

Kymco to ja mam u siebie Kisiu, od sąsiada kupiony-sprzęt bez zarzutu jednym słowem :P

Duży, wygodny (a Ty z tego co pamiętam jesteś jeszcze wyższy ode mnie), więc jak znalazł :P A to Kymco to gdzie w Wawce stoi? :)

No Chłopy, nareszcie mądrze prawicie :-)
Jak zwykle wszystko ma swoje plusy i minusy. B&W jest chłodzony cieczą, co na pewno wpływa na trwałość, ale i komplikuje budowę, indianę znasz na wylot

Zbiorowa wycieczka w sobote komisyjnie kymco oglądać ? :)

Pomysł jest dobry,tylko na razie facet od Kymco nie odbiera telefonu,a trzeba by z nim się przede wszystkim na jakąś godzinę ustawić na oględziny.

Kisiu patrz na to,teraz znalazłem i wstawiam:http://tablica.pl/oferta/kymco-bet-win-50-CID5-ID5qOTF.html#efcaf3ad90 gadałem przez telefon z właścicielem i jutro około 13-tej można jeszcze obejrzeć tego też.Co Ty na to?

Tego pierwszego BetWina bym nie bral,po pierwsze 2005r,przebieg podejrzany,po drugie wsadzony sportowy tlumik,moze byc zajezdzony no i pali napewno ponad 5l/100km. Ten drugi tez 2005r i podejrzany przebieg. Jak cos z Kymco to przynajmniej od 2009r i swiezsze,no i serii bym szukal.

Obejrzec zawsze mozna. O trzynastej dam radę.

Jeśli chodzi o tamtego ze sportowym tłumikiem to wychodzi jakieś 200 km miesięcznego przebiegu. Realne? Może i tak. Trzeba sprawdzić stan. Tylko minusem jest brak płaskiej podłogi. A Benzer ma taką. Pomyślę dziś przy czteropaku Okocimia Mocnego za jedyne 8,99 zł kupionego w Żabce.

Uważasz Hugo, że sportowy tłumik to znak, że jest wyżyłowany w trzy dupy przez małolata, a seryjny jest wychuchany i do kościoła jeździł?Nie przesadzaj, wydech czy wariator to poprawienie fabryki, tuning to cylinder klasy Racing z pojemnością 70-80, wydech za 800zł i więcej, a nie Next R za 350zł...

Nie popadajmy ze skrajności... i tak dalej :)

I to spalanie "na pewno ponad 5l" po czym wnioskujesz?Po wydechu?No to prawie jak jasnowidz...

Może i pali ponad 5l, jeśli jest rozregulowany-normalnie do 4,5l pewnie nie dojdzie.

Przebieg mały, ale tak samo jak przy autach-czasem mało jeżdżą ludzie, czasem duuużo-o np. u mnie w pracy Opel Insignia, rok 2009, jak nówka wygląda-ponad 300tyś km.To samo w drugą bywa.

Okocim Mocny-nie piłem i jakoś mnie nie ciągnie do tego :)

Okocim Mocny swe zalety ma:-) I ekspedientka - pomimo nie za ładnej twarzy ma pewną duża zaletę (a właściwie dwie, hehe).

Co do nowego china - gdybym dołożył 300 zł miałbym Benzera Barneta z kufrem z badajże 2012 lub 2013 roku, a nie Indianę z 2011... A ciekawe czy zgodziliby się sprzedać skuter nie złożony. Sam bym sobie to zrobił. Czuję, że mnie znienawidzą w tym salonie, bo będę im dużo pytań zadawał...

2 zalety bez ładnej buźki mnie nie przekonają, chyba, że i od zaplecza jest OK :P

Wiesz no nie idziesz się zaprzyjaźnić, tylko kupić PORZĄDNY skuter :)

Kisiu1981 napisał:

Okocim Mocny swe zalety ma:-) I ekspedientka - pomimo nie za ładnej twarzy ma pewną duża zaletę (a właściwie dwie, hehe).
Co do nowego china - gdybym dołożył 300 zł miałbym Benzera Barneta z kufrem z badajże 2012 lub 2013 roku, a nie Indianę z 2011... A ciekawe czy zgodziliby się sprzedać skuter nie złożony. Sam bym sobie to zrobił. Czuję, że mnie znienawidzą w tym salonie, bo będę im dużo pytań zadawał...

Beda cie kochali (ale nie telefonicznie) tak długo az nie położysz kasy i nie znikniesz za bramą. I cokolwiek by się potem nie działo- NIE WRACAJ TAM na serwis

Od zaplecza to tak sobie. Ta kobieta nie jest ładna tylko SPECYFICZNA i jesli trafi w czyjś gust... 1:10000 tak mniej więcy... To może się zadziać. I nadziać:-)

Ja mam jeden sprawdzony serwis. Na Bogusławskiego 6. Na parkingu. Do nich na pewno nie pojadę.

Po długich rozważaniach podjąłem jednak decyzję co do kupna sprzętu. Może jedni mnie pokochają, a inni znienawidzą ale... Cóż. To nie ma złych i dobrych rozwiązań. Każde jest jednocześnie i złe i dobre. Zależy z jakiej strony się na to patrzy...

Byłem na Modlińskiej dać zaliczkę na Benzera Indianę z 2011 roku. Cena 2900 zł. Dodali mi kufer w gratisie. Taki tam jakościowo ale zawsze lepszy niż nic... W czwartek powinienem odebrac. I dobra opcja, bo mogę dać swój olej więc kupiłem taki jakiego będę używał cały czas i bez problemu go kupię, a nie taki jaki jest tylko u nich.

Gratuluję Kisiu, to 2T czy 4T? Nie rób tylko na nim eksperymentów z olejami tak jak w Ince. Lej od początku porządny syntetyczny i będzie nie do zdarcia.

będzie cierpiał- będzie szczęśliwy.
Chcącemu nie dzieje się krzywda.

Tak też zrobiłem. Kupiłem olej syntetyczny. Mam nadzieję, że nie zaleją mi jakimś innym. Zresztą - to wyjdzie.

Wombat - gdyby nie oszczędzanie na oleju i dolewanie go do paliwa to nie zaczełyby się te wszystkie historie z cylindrami i tłokami. Teraz - miejmy nadzieję - nie będzie już tak. Bedę dbał, szanował i częściej mył.

Silnik to oczywiście 2T. W tej wielkosci 4T nie ma sensu. nie chcę odpychać się nogami ani zmieniać od razu pojemności tylko odblokować i jeździć.

A fajnie, że nie ma systemu cofającego spaliny do obudowy filtra powietrza. Jedna rzecz mniej do personalizacji pojazdu.

Będzie dobrze. Sprzedawałem te skutery i aż miło się składało taką nówkę z kartonu. Zbiornik na olej jest dość pojemny i wchodziło ok. 2 litrów oleju. Brzęczyk ostrzegający przed niskim poziomem oleju szybko się odzywał pomimo, że w zbiorniku była połowa. Fabryczna blokada, to tylko moduł, co ograniczało skuter do licznikowych 55 km/h. Do odblokowania używałem złotych modułów WM. Po tym zabiegu skuter osiągał licznikowe 70 km/h, a w porywach nawet więcej. Z modułami nic się nie działo. Poza tym standardowo: poprawa punktu podłączenia kabli do masy/ramy, wymiana świecy na NGK, wpuszczenie odrobiny oleju do linek gazu, licznika i hamulca, regulacja gaźnika, itp. Co jeszcze?... Możesz sprawdzić, czy tarcza hamulca nie jest upaćkana smarem. Przednie koło jest zawsze odkręcone i często zdarzało się, że gdzieś tam było trochę smaru. Jeżeli tarcza nie została odtłuszczona przed montażem koła, to wiadomo, jak później działa hamulec.

Jak tylko moduł to super. Nie bede musiał grzebać w wariatorze. Sprawdze tylko jakiej marki jest pasek.

Czyli teoretycznie osiągi jak moja Inca. A ten zbiornik na olej to fajna sprawa - nie będę musiał dzielić litrowej butelki tylko wejdzie cała naraz.

Trzeba będzie wszystko sprawdzić - zwłaszcza czy odpowietrzono pompę oleju i czy jest olej w przekładni oraz każdą lampę.