zostaw serie nie ruszaj. Poprostu ci przerywa czyli zalewa im wieksza dysza tym szybciej ci przerywa.
ale zczai to że ludzie zakładają 170 dysze czyli taką jak mają te seryjnie odblokowane i według instrukcji aprili powinno się taką założyć i mają ludzie dobrze a ja dysza 150 i jest dupa…
a może ma jednak za mało tej benzyny na full manecie ?
jak przerywa to za duzo
Danielson napisał:
jak przerywa to za duzo
Albo właśnie za mało i się dławi powietrzem.
No właśnie :mrgreen:
Innej opcji nie widzę jak ta blaszka na pływaku, w środę się pobawię z tym
Danielson napisał:
przerywa to za duzo
Damianho napisał:
właśnie za mało
albo to albo to , odrkęc mu trochę powietrza , jak będzie lepiej , to przykręć powietrze i daj mniejszą dyszy jak po dodaniu powietrza będzie gorzej to daj mu większą dysze , ale nie jeździj z zbyt mocno odkręconym powietrzem , bo albo go zagrzejesz albi zrobisz se dziurę w tłoku
macbuj1990 napisał:
Witam serdecznie :)
Jestem tutaj nowy oraz zielony :)
Dzięki znajomemu, postanowiłem założyć konto :)
Korzystałem z innego forum ale okazało się super denne :) Tydzień czasu można się pytać i nic :)
A więc do rzeczy:
Mam skuterek ZIPP QUANTUM z 2008 roku :)
Wymieniałem nie dawno cały nowy napęd:
Wariator z dłuższymi bieżniami typu HS
Srzęgło z czerwonymi sprężynkami
Dzwon wentylowany
Pasek wzmocniony
Sprężyna centralna medium czerwona
Teraz zakupiłem cylinder 70cc (47mm) z tłokiem i głowicą.
Wymieniłem i nie było ok :) Ale juz przeszło nie mam co się rozpisywać :P
Wymieniłem gaźnik na 21mm + dysza 80 mam teraz.
Oczywiście mam również metalowy stożek (tak wiem, gąbki są lepszcze ale nie było ich...)
Problem polega na tym, że ciężko jak cholera wyregulować gaźnik :P albo coś nie umiem.
Tzn koło się nie kręci i w miarę chodzi :)
No ale jest takie "puk, puk, puk, puk, puk" jak stoi w miejscu (jakby spaliny robiły taki dziwny dzwięk :P, no ciężko odpisać odgłos...)
Również jak się jedzie to jest ok... ale jak odpuszczę gaz to również to takie dziwne pukanie spalin czy tam nie iwem czego jeszcze ;)
Otóż mianowicie druga sprawa, jak jechałem 75km/h i manetkę w opór dałem to za chwilkę zaczał tracić moc i miałem wrazenie że zgaśnie. Nie dopuściłem do tego, zabrałem troszkę gazu i dalej jechałem te 70km/h :)
Co to może być? czyżby za mała dysza ? za duża ? za dużo powietrza ? za mało ? :) Nie wiem w którą stronę iść:P
Czasami przy dodaniu gazu jakby tak przerywa (ze startu) i nie jedzie od razu tylko prrrr prrr prrr i dopiero :P
P.S
Nie śmiećjcie się, że udaję dzwięki :P Bo jak mam to opisać :D
Również nie kupowałem części pochodzenia Polini, Stage6 :) nie stać mnie na to... ponieważ skuterek będę sprzedawał i on ma jeżdzić a nie latać :P
Nie są to też jakieś chińczyki części :)
Cenowo tak średnio stoją :P No np gaźnik 120zł ;P
Cylinder 250zł :) itp itd
Pozdrawiam serdecznie macbuj1990.
Czekam na propozycję :D
Adverion napisał:
hmm na moje to za uboga mieszanka jest... daj jakiś konkretny stożek typu Polini AirBox i dysze większą coś około 90 ale najlepiej kupić cały zestaw i dopiero się bawić bo to na pewno coś z gaźnikiem nie tak...
macbuj1990 napisał:
Ok ok :) zrobię tak :P mam taki sam jak polini dostępny pod blokiem, tak samo wygląda i taka sama przepustowość a cenowo 3x taniej :P wielkość jego również taka sama :) a nie chcę wydawać 100zł na sam filtr :P
Szympa napisał:
ja bym wziął dysze pomiędzy 80-120 xd
Adverion napisał:
w takim razie bierz tylko i wyłącznie jakiś zestaw dysz...
Nie polecam ci kupować dysz tak po 1 ... sam na tym dobrze nie wyszedłem ... mówiłem sobie e ta musi być dobra a tu 4-ry litery :-/
Szympa napisał:
wyregulujesz i sprzedasz
macbuj1990 napisał:
ja mam dysze od 75-105 :P co 5 ;) więc spokojnie :P a więc z jaką się zabawić bo tamten filtr ? :) 90 spróbować ? :P pod koniec tygodnia spróbuję zakupić filtr to się okaże :) A teraz pod stożek jaką założyc ? Jest to średni stożek... bo są małe, średnie i takie "dwu" komorowe :P to jest średni ;)
Dokłądnie wyreguluję i sprzedam :P dotrę do końca bo cylinder 600km ma ;) :P a ja i tak teraz troszkę mu dałem w pi***pkę :P
Z przeniesionego tematu
Przepraszam najmocniej więcej to się nie powtórzy A więc czekam na odpowiedź
Pozdrawiam serdecznie.
Witam,mógłby mi ktoś pomóc w regulacji mojej malagiż Mam taki problem , że skuter ma strasznego muła na starcie, nie da się czasami spalić gumy ani zabardzo wyrwać na koło a skuter jest klasy racing ;/ Mam rolki 3,7 polini, sprężynki twarde malossi i sprężyne czerwoną małossi, Mógłby mi ktoś powiedzieć jak zrobić żeby miał lepszego buta z miejscaż
Setup wrazie czego to cylinder tp 2+,gaźnik 17,5,wario polini speed control,sprzeglo malossi fly, wydech pinasco powersound
Adverion, Mam podobny problem.
Właśnie ten dzwięk co próbowałem opisać to to że przerywa
Takie “pierdzenie” “stukanie”
Czasami ze startu również przerywa…
Lecz jeśli wykręcę śrubkę od mieszanki troszkę, to już wtedy tak nie przerywa, lecz nie ma mocy powyżej 50-55km/h…
Tak to lata do 80km/h ale nie mogę więcej niż pół manetki ruszyć… bo zacznie dziwnie się zachowywać i gasnąć.
Dyszę mam 80 na gaźniku 21mm
Mam dużo dysz więc nie problem zmienić…
Mam iść z tym w górę czy w dół ?
Wiem, że nie chciałem zaśmiecać tematu…ale tutaj robi się bałagan według mnie oddzielny temat był lepszą sprawą A tutaj każdy coś napisze i połowa bez odpowiedzie…
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź błagam ludzie pomóżcie ponieważ jadę na działkę teraz i będę miał czas na zrobienie tego Ale nie chcę dziesiątki razy rozkręcać gaźnika itp…bo znów będzie przeciekał jak stary
[ Dodano: 20-06-2010, 23:37 ]
i o tym pisałem… taki temat to tylko wysypisko jest… każdy o coś prosi i nikt nie odpowiada. Założyłem temat nowy to było mnóstwo odpowiedzi… no ale cóż Wasza sprawa. Skoro nie chcecie żeby inni pomagali :] Znajdę inne forum…
To tak z miejsca czy ciepły czy zimny wchodzi na wysokie ładne obroty i je trzyma do v-maxu a jeżeli zwolnie lub puszcze gaz do 40 km/h czy tam 20 km/h i znów dam full gaz to cały czas jedzie ale na niższych obrotach niż przedtem i czy silnik zimny czy ciepły to samo , set : sprż centrl. malossi żołta , sprężynki czerwone Hebo i rolki 6g jak myślicie lżejsze rolki ?
kamil102 napisał:
rolki 6g jak myślicie lżejsze rolki ?
Jeszcze tego nie sprawdźiłeś?? :-P :lol:
Mam tylko cięższe więc się pytam czy to jest ta przyczyna by nie kupować w ciemno …
witam
Jaka dysza do stożka do full seri hhr ?
85 ?
80-95 coś z tego przedziału, na na stożku miałem właśnie chyba tą 85 albo i nawet 90, nie pamiętam już, ale coś koło tego właśnie.
kamil102 napisał:
6g jak myślicie lżejsze rolki ?
na moje to gaźnik nie rolki bo obstawiam że go zalewa .. iglice opuść
Setup.
cylinder Stage6 racing modular
wydech Polini for race 3
wario stage 6
dzwon stage 6 (wind… team)
gaźnik 21 mm
itp.
Rolki 7gr.
centralka +60
srednie sprezyny sprzęgła .
Itp wymieniłem żeczy istotne do regulacji .
Problemem jest duży muł do 20-30 km/h Jest to bardzo denerwujące , a że nie chce kupywać całych zestawów testowych to proszę was o pomoc
Puźniej idealnie plynnie i ekstremalnie szybko przyspiesza do 130 .
ps.
Jaką dysze powinienem dać do gąźnika dellorto 21 mm ?
Siemacie. Mam problem natury regulacyjnej, mianowicie:
Laser x-pro i polini speed control. Mam jakieś żółte, niebieskie i albo czerwone albo różowe sprężynki, białą malossi docisk. Mam tylko to do regulacji i nie zamierzam więcej nic kupować. Problem jest w rolkach, jakie mniej więcej kupić, wiadomo że będą muły ale to srał pies.
Jeszcze druga opcja, mam koperty rolek testowych, nie mam ciężarków ale mam znajomego tokarza :mrgreen: Co wy na to żeby koleś zrobił takie tulejki, później je pociął i żeby to robiło za ciężarkiż Problem jest tylko taki z jakiego materiału to wykonać i w jaki sposób trafiać w konkretną wagę tulejek?
Mam problem z regulacją , z dyszą 95-100-104 to samo tzw. na 1/4 , 1/2 , 3/4 manetki przerywa a na full manecie ładnie idzie , gdy ustawie wyżej iglice ma lepszy start ale potem muli a problem widnieje nadal co jest ?
Film przedstawiający problem :
http://www.youtube.com/watch?v=v7ZG8SEyAAM
ale fajna odcinka:)
http://www.youtube.com/watch?v=aGvVmh-_1xo&feature=related
przyjedz tym na rozpoczęcie che to obadać bo ładnie wygląda
i druga sprawa , to moze bys swieca , po zimie po dupie dostała , albo króćowi gdzieś się spękało , mnie to nie wygląda na regulacje , ogarnij iskre jako pierwszą
edit ale zajebiste
muszę kiedys takie cos ogarnąć ale niestety mam crosowy kask