97 na pół manetki ??
Tak 97km/h z przełożniami od AC 10km/h krótszymi od LC
Przemas92, :shock: :shock: az tyle na pol manety to chyba ci ponad 130 smigac będzie na full manecie
Nie modyfikowane mhr-ki potrafią 120 lecieć to co w tym dziwnego?
zauważ że skuter (przynajmniej mój ) przyśpiesza tak samo na 3/4 manetki , jak na manetce odkręconej na full, myśle że jak Ci speed wyciągnie realne 110 to będzie duży sukces( za wzglądu na silnik)
DOLAR, silniki peugeota sa dobre! te 110 na sporcie by lekko wyciagna a Przemas ma racinga to bedzi ladnie latac
Tak tylko ja trzymałem manetkę dokładnie na 1/2 otwarcia przepustnicy tak, że jeszcze dysza główna nie zdążyła się załączyć bo mam za małą i dają trochę więcej gazu z mulało go.
Co do silników Peugeot tak naprawdę ma trochę kiepską konstrukcję silnika ale daje radę
To max realnie pojedzie 110km/h albo licznikowe nie więcej jezeli zrobisz na v-maxa to moze pojdzie te 115 km/h :!:
[ Dodano: 2009-03-02, 18:36 ]
a po drugie na 1/2 manetki umiem się rozpedzic na maxa wiec wiesz powoli ale rozpedze
pns napisał:
DOLAR, silniki peugeota sa dobre! te 110 na sporcie by lekko wyciagna a Przemas ma racinga to bedzi ladnie latac
nie musisz mi mówić o silnikach peugeota , bo jeżdże trekkerem od 4 lat , silniki sądobre mało awaryjne, ale pod względem osiągów nie są najmocniejsze , mój na full sporcie wyciska 95 km/h (mierzone BMW 535d :-D )
Ludzie weźcie pod uwagę, że podnosiłem kanał wydechowy a co za tym idzie max obroty silnika. Większe max obroty większy v-max. Cylek jest cały modyfikowany prócz kanałów płuczących
wiem tylko mówię ,że wynik na 1/2 manetki nie jest miarodajny, bo z tego by wynikało że na full manecie leciał by 194 km/h :lol: . Ogólnie popieram Cie, żę tuningujesz Peugeota , a nie tak jak robią niektórzy , co sprzedają speedy i kupują oklepane roxy i sr’ki
Siema
A więc tak speed będzie małowany. Proszę o propozycje małowania bo mam już miećszane uczucia :roll: Powodem małowania jest, to iż mam je za free i sprawne plastiki za 50% ich wartości. Dałem przejechać się idiocie a on płaci za robotę, jestem wkur**ony że to się wydarzyło ale wyjdę na tym w +.
Konieczna jest także wymiana lampy przedniej dlatego rozebrałem tą połamaną i robię nową na 2 soczewki
ciekawy pomysł z dwiema soczewkami
właśnie mnie to interesuje czy z seryjnej lampy da rade soczewkowo zrobić :]
ReKoRd, z naszej nie bardzo tylko mnie najbardziej interesuje jak ty ustawisz je zęby dobrze świeciły
lampę da radę zrobić na 2 soczewki ale potrzebne są do tego 2 lampy i jedna trzeba poświęcić. oddzielając soczewkę od zwykłej lampy i doklejając soczewkę z poprzedniej lampy. Znam kilka osób które to robiły i jak coś to mi pomogą
siwy_fact, masz racje to by okropnie oglodalo ale Przemas92, ale u ciebie będzie bardzo ladnie widzę ze teraz będzie wyglądalo i jezdzilo
Aaa i zapomniałem dodać ,że speed najprawdopodobniej idzie na sell ale jestem zmuszony ukończyć projekt. Powodem sprzedaży jest nowa RS 125. Możliwe, że siostra będzie śmigać speedem i wtedy pozostanie na moim oku
Przemas92 tyle mocy dać siostrze ja bym się bał o siostrę
Na pewno nie dam jej speeda od dławionego założę blokadę obrotów do 60km/h i niech się uczy na moim, rodziców oku. To było by nierozważne dać siostrze sprzęt który leci 100km/h. Zresztą ona ma moje geny jak dałem jej się przejechać to 70 bez kasku jechała od samego początku.
po rozmowach z kolegą poważnie zastanawiam się nad SM Aprili lub Husqvarnie SMS ze względu na lepsze przyspieszenie wygodniejszą pozycje podczas jazdy a po założeniu gaźnik 34mm i wydechu liczonego pod silnik lub jolly moto będzie pięknie.
Zamówiłem licznik do speeda LC wyskalowany do 100km/h a na dniach zamawiam wszystkie plastiki będą małowane na czarny tylko nie wiem czy wybrać metalik czy perłę.