Witam Przedstawiam wam dziś mojego Peugeota SpeedFight-a 2 Ac jest on z 2006r. i ma przejechane 11500km Przeprowadziłem w nim drobny tuning mechaniczny jak i optyczny z optyki mam zrobione: :arrow: polerka przekładni :arrow: przednia lampa 2 soczewkowa zamierzam: :arrow: założyć ryfle :arrow: kupić lotkę tuning mechaniczny :arrow: Tecnigas RSII :arrow: Cylinder Malossi MHR Replica “ported” :arrow: wał Top Racing EVOLUTION :arrow: łożyska FAG :arrow: Malossi multivar :arrow: pasek hebo :arrow: gaźnik 17,5mm (w planach 21mm) w przyszłości: :arrow: dzwon sprzęgła :arrow: sprzęgło http://bikepics.com/members/przemas222/ liczę na szczere komentarze Wink:
Optyka słaba ale mechanikę nadrabia : Ogólna ocena 8.5/10
Z optyki nic nie będą robić po za odświeżeniem małowania, ponieważ lubię taką cichą wodą. Niby zwykły skuter a na światłach każdego odstawia
speed taki sobie ! Jaki masz v-max
100 km/h ale to jeszcze nie to
mazysz czy snisz na jawie ? jak masz seryjene przełozenia to ci max 90 poleci wiem bo mój trekker tez tak latać a teraz 100
Pisałem o wskazaniach licznikowych. Wstawię filmik jak wyreguluje do końca i założę nowe tależe od sprzęgła bo mam wygięte.
no no mecanika calkiem calkei fajna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Skuterek doczekał się nowego gaźnika a mianowicie arreche 17,5mm dostosowany pod serie króciec
Nie przepadam za speedami z powodów silnikowych, ale ogólnie w serii bardzo ładnie one wyglądają. Mechanika może być, szkoda tylko że AC. Ogólnie sprawia pozytywne wrażenie.
Zapraszam do mnie.
Siema.
Nadzeszła pora na zrobienie LC
:arrow: kartery [Tunned]
:arrow: Tecnigas RSII
:arrow: Malossi MHR Replica 70cc LC [Tunned]
:arrow: wzmacniane łożyska
:arrow: gaźnik 17,5mm arreche plany 19-21mm
:arrow: pasek HEBO wzmacniany
:arrow: pompa cieczy i chłodnica
foty chłodnicy
foto tłumika: jest to tecnigas RSII
Tu daje zapożyczone foto tego co będę robił z małym karterem
Zakupiłem nowy kickstarter bo seryjny zgubiłem polerka do poprawy:
foto nowych używanych talerzy sprzęgła:
pompa cieczy
Potrzebuję jeszcze dremla myślałem nad modelem 300, łożysk wału i simeringów ale je kupię w sklepie z łożyskami.
Na początek feri rozpoczynam prace nad silnikiem.
a obtycznie nic nie będzieszz robił :?: :?:
Siema
Optycznie nie mam zamiaru za bardzo nic robić oprócz nadkola chcę go doprowadzić do ideału optycznego jak i technicznego
W niedziele zrobiłem takie cudo bo tecnigas wadzi mi o pompę cieczy to zrobiłem wydłużenie kanału wydechowego.
Element będzie wysłany do tokarza w celu wygładzenia jak i stoczenia na grubość 6mm
No przeróbka na LC to dobry pomysł, a z tą przedłużką patrzyłeś czy te mocowanie do silnika się nie przesunie??
Tak się składa że mocowania od tecnigasa za bardzo nie pasuje bez przedłużenia tak, żeby wszystkie spaliny wlatywały do tłumika. Dlatego zapożyczyłem mocowanie z starego tłumika laser xpro w którym wystarczy trochę podpiłować pilnikiem
czemu zmieńiłes lasera na tehnicgasaż?
wrona napisał:
czemu zmieńiłes lasera na tehnicgasaż?
Zmienił pewnie bo tecinigas rs2 jest sporo mocniejszy od x-pro to już wydech innej klasy :P
Co do speeda to fajnie ze na lc go przerabiasz powodzenia :P
Musisz mi powiedziec czy duzo lepiej chodzi na tecnigasię rs speed niz na laserku
Dzięki za pozytywne opinie.
Co do up-ów to nie będzie już up-ów z nowymi częściami tylko z postępami w pracach.
Odebrałem tłok do malossi MHR Replica 70cc
Oraz dremel 300 Z nim porting to bajka Razz
Airsal idzie na sprzedaż chcę za niego 100zł zostały w nim poszerzone 4 kanały płuczące i poprawiony kanał wydechowy.
UP.
Dziś mi się nudziło to zrobiłem porting cylindra do tłumika
Tak to wygląda w cylindrze
A tak wygląda przedłużka kanału wydechowego z cylindrem i tłumikiem
A tak wygląda całość
Siema
A więc kolejna paczka fotek
100 akcesori ściernych do dremla
Uszczelniacze silnika
W cylindrze zwiększone zostały 2 boczne kanały wydechowe 2mm każdy oraz odniesione maksymalne obroty cylindra (nieznacznie). Na dzień dzisiejszy liczyłem, że przesiedziałem nad silnikiem ponad 20 godzin a to dopiero początek
2 luty
Rozwierciłem zawór membranowy
przed:
po:
Oraz króciec ssący
przed:
po:
4 luty
A więc dziś rozpołowiłem kartery i zrobiłem ich porting po części
A tu złożony już silnik
JOKE tak tylko przymierzyłem żeby zobaczyć czy wszystko ok.
Niestety nie mogę przystąpić do składania silnika na wale wyczułem luzy wał jest u mechanika i sprawdza on czy ma luzy albo źle sprawdzam. Ale jestem obecnie w trakcje rozmów z rodzicami więc powinno się powieść
Skoro wał jest do wymiany to będzie przeróbka silnika na euro1.
Muszę tylko kupić mały karter jak ktoś ma to pisać musi być sprawny nie spawany a wał będę zakładał TOP RACING EVO.
Jak ktoś by chciał dokładnie obejżeć zdjęcia to zamieszczam link, ponieważ zdjęcia powiększone sprawiały iż temat się zacinał i zdjęcia długo się ładowały. Z góry przepraszam za utrudnienia
http://bikepics.com/members/przemas222/06speedfight2/
9 luty
Znowu nudziło mi się a uczyć mi się nie chciało to wypolerowałem mhr-ke ale muszę ją jutro poprawić oto obrazki z polerki
Zdjęcia nie odzwierciedlają faktycznego stanu polerki w realu jest piękna
Obecnie czekam na wał Top Racing zamawiany z allegro za 410zł i na mały karter który kupiłem za zaledwie 35zł + przesyłka 8)
No no, silniczek wygląda bardzo zacnie Odpalaj co będziesz na wał czekał