Warto, bo można posmigać legalnie na czymś co ma więcej niż 50ccm ;p
Po pierwsze legal , po drugie frajda, po trzecie przy zdawaniu na A masz ulgi tj: Mniej płacisz , skrócone szkolenie czyli 10h i bez teori.
Zdajesz tylko Praktyke w WORD-zie .
Ogólnie polecam i żąłuję, że nie zrobiłem na B1 bo też by wszystko szybko było.
no a będzie to prawko a2 ? bo mialo byc tak ze a1 - 16 lat, a2 - 18lat i pozniej od 20lat mozesz robic prawko na motor jaki ci się podoba bo jezdziles na nniejszych pojemnosciac a jak nie jezdziles na mniejszych to dopiero od 24 lat ? to jak z tym bdzie ? i jak się ma te a2 to do jakiej pojemnosci można latac ?
Narazie olejcie to ;] Też się bałem, że nie zdążę na prawko bo to ma niby wejść, ale…
Cóż ;] Było głośno i ucichło Teraz też będzie cicho Pewno do wiosny kiedy na nowo wyjadą motocykliści i znów się kilku zabije.
Narazie to tylko projekt, który sobie gdzieś tam w sejmieć leży i czeka na swoje lepsze dni
2) kategoria A2:
- motocykli o mocy nieprzekraczającej 35 kW i stosunku mocy do masy nieprzekraczającym 0,2 kW/kg oraz niepochodzące od pojazdów o mocy przekraczającej dwukrotność mocy takiego motocykla
Dokładnie, formalnie ma to wejść do końca tego roku, bo UE tego wymaga od krajów członkowskich. Lecz u nas może z tym być różnie.
Do końca tego? A nie jakoś 2012 czy coś?
U nas na pewno będzie z tym różnie
Nie, 2009 raczej na 99% bo mówili o tym, ale możliwe,że Polska przedłuży okres wprowadzenia tego w Polsce jak to lubi robić.
Nie wprowadzą tego prędko. Projektz bzz już w 2004 i coś NIC! Ja się stresowałem, że się z prawkiem nie wyrobię przed zmianami i coś I udało się bez problemu zrobić przed zmianami Wy też zdążycie Bo u nas w Polsce tak sprawnie wszystko idzie…
Dywersant napisał:
w Polsce tak sprawnie wszystko idzie...
Wszyscy na to z reguły psioczą, ale.... w naszym wypadku to chyba działa na + :D
A ja się pewnie nie załapię A na wiek w profilu nie patrzcie, bo za kilka dni mam urodziny…
to będzie trzeba zdawac
Dobra…
Mała fotka z dzisiejszej wyborczej…
(po kliknieciu oczywiscie otworzy się duze zdj ;p)
Brak słów tak troszkę jak to wprowadzą…
Mam nadzieje, że raz Polski rząd pomoże i nie uda się “szybko wprowadzić poprawek”
Hmm obecnie najbardziej ciekawi mnie to zdawanie na auto
W sumie to dobrze jak za rok dopiero nowe kategorie jeszcze ktoś zdąży…
W przyszłym albo pod koniec tego Dla mnie byłoby lepiej jakby wchodziły np. w styczniu Kurs zaczne pod koniec roku, na starych zasadach ;]
Ja już zacząłem kurs na A i B, więc jestem na tych zasadach co teraz są, nic nie zmieńią ha!
No Ci co zaczeli już mają się fajnie bo prawo nie działa wstecz. Co do prawka to wczoraj na Onecie czy na WP był artykuł o zmianach i z tego co tam wyczytałem to od nowego roku wejdą nowe kat na moto i tak samo będą zmiany na prawko B tzn będziemy przez 2 lata jeździć z listkiem zielonym z tyłu i nie będziemy mogli złamać więcej niż 2 przepisy bo jeśli zlamiećmy w ciągu 2 lat więcej to mamy nowy egzamin.
W pyte, nie zdążę.
Na onecie głupoty podają(większość ). Nim wprowadzą nowe kategorie, to jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie. A nowe przepisy dotyczą WSZYSTKICH przed egzaminem na prawko, więc nie patrzcie na to, że zaczeliście kurs, nim wprowadzili zmiany.
Wczoraj w gazecie jakiejś czytałem o tych zmianach - dam zdjęcie później w tym poście. Ale zauważyłem jeden błąd - w artykułe pisali, że A od 22 lat jak się miało prawko na mniejszą pojemność wcześniej przez 2 lata, a w tabeli obok, że od 20 lat jak się miało wcześniej prawko
kto to wie, sami ustawodawcy pewnie już się w tym zagubili.