Ja jak widzę że wskazówka dochodzi do czerwonego pola albo jeszcze troszkę do niego ma, to już jadę tankować. Po co nabawiać się niepotrzebnie stresu? ;-)
No i słusznie Amazonko, tak jak Berg pisze, nie ma się co bez sensu stresować.
Tankuj przed czerwonym polem, będzie bez kłopotu. Mieszkasz w dużym mieście, więc problemu z tym nie ma...
Nie to co u Paciego... dla niego wskazówka musi chodzić jak zegarek, bo zakupy paliwa planuje na miesiąc przed. W puszczy zakup paliwa to cała strategia (jak wyprawa na Marsa, trzeba dobrze liczyć, żeby wrócić i wilki tyłka nie poobgryzały po drodze).
Nam - laikom - te chińskie strugane patyczki do mierzenia jakoś wystarczą :-)))
Tak, czy inaczej, przy przeglądzie zażyczyłbym sobie wymianę takiego wskaźnika w ramach gwarancji... Jak ma mieć 1,5l rezerwy, to ma mieć i koniec... ;)))
+++
Nad Pacim to bym się specjalnie nie użalał... Jako człek z puszczy na pewno ma beczkę z paliwem gdzieś w rogu szopy... ;)))
Ale weź tą beczkę potem doturlaj przez las, jak jest pełna... Każdy zapas kiedyś się kończy i zostaje się skuternogą :-)
Amazonko, a jak się sprawuje szyba w ściagaczo-kymkaczu?
Zadowolona jesteś, że wybrałaś taką dużą?
Nie jest tak źle zgredy mam do stacji 2,5km[nawet dwie koło siebie] ale kanister 5l stoi pełen w zanadrzu.
A wilki...? :-)))
Wilki to by się przydały bo już nie jeden przód auta na dziku zostawił a ubezpieczenia oc dzik nie ma:)
Kawał dobrego spamu...:P
*
Coś pod "kolorek"^^
https://www.youtube.com/watch?v=zJw9rPTUlUw
Kristop nie trzeba było swoich nagrań udostępniać ale skoro musiałeś:)masz kozacką grzywkę:D
No osłabił mnie ten filmik... nawet nie miałem siły się śmiać... tylko mi się oczy na wytrzeszcz otworzyły... Ten świat nie przestaje mnie zadziwiać... :)))
Mnie też osłabił. Nawet nie wiem co powiedzieć; ale uśmiech nie schodził mi z twarzy :-) . Niektórzy ludzie to są jednak dziwni i nie da się ich zrozumieć. Śmiać się czy płakać?
Fakt, zamurowało. Mówisz Paci, że to Kristop we własnej osobie...?
No widzisz Kristop, moje prywatne zdjęcia też wyciekają co jakiś czas, a Paci, to taki nasz pokładowy Snowden, wszystko udostępnia :-)))
No to Paci... jak Ty jesteś Snowden, to marny los Cię czeka... Btw... dotarłeś już tego Pełgota? ;)))
Nie jestem Snowden bo Wladimira nie trawię:) dotarłem w miarę dzisiaj tak 70kmh go pocisnąłem przez 2km ale jeszcze nie wszystkie blokady ściągnięte [żeby na dotarciu nie korciło:)]Druid napisał:
No to Paci... jak Ty jesteś Snowden, to marny los Cię czeka... Btw... dotarłeś już tego Pełgota? ;)))
arasz74 napisał:
Amazonko, a jak się sprawuje szyba w ściagaczo-kymkaczu?
Zadowolona jesteś, że wybrałaś taką dużą
Jestem bardzo zadowolona. Nie czuje żeby mi cokolowiek blokowała jesli chodzi o komfort jazdy. Za to chroni przed wiatrem, piaskiem, deszczem, robakami, kurzem :)
I nie rzzuca za bardzo kierownicą jak wieje? No to super. Pytam, bo mam 740km przejechanych, więc niedługo przegląd po 1000 i zakładanie szyby. Cały czas się motam, którą wybbrać
*
Mi dziś wskaźnik benzyny zrobił psikusa, pokazał dno, a weszło na maksa 3,75 :-)
Naprawdę kijkiem warto mierzyć, wskazania będą bardziej dokładne :-)))
Karolina Zet napisał:
Jestem bardzo zadowolona. Nie czuje żeby mi cokolowiek blokowała jesli chodzi o komfort jazdy. Za to chroni przed wiatrem, piaskiem, deszczem, robakami, kurzem :)
Czyli jechałaś już w deszczu?
arasz74 napisał:
I nie rzzuca za bardzo kierownicą jak wieje? No to super. Pytam, bo mam 740km przejechanych, więc niedługo przegląd po 1000 i zakładanie szyby. Cały czas się motam, którą wybbrać
*
Mi dziś wskaźnik benzyny zrobił psikusa, pokazał dno, a weszło na maksa 3,75 :-)
Naprawdę kijkiem warto mierzyć, wskazania będą bardziej dokładne :-)))
ja mam ta oryginalna i polecam.
1000? Ja mam 200 po niecalych dwóch tygodniach i to 4 dni wypadły :D
Nie przejadę więcej niż max.100km w tydzień (do pracy 10, powrót 10, czyli 20*5 dni w tygodniu). W pracy na tyłku cały boży dzień (od świtu do zmierzch) - bez szans :-) Ale widzę, że Ty latasz po Wrocławiu gdzie się da, super.
*
Wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak oryginalna szyba KYMCO. Oni proponują szyby PUIG (uniwersalne) i mają je w różnych rozmiarach. Ty wzięłaś największą, a ja się umówiłem na przymiarkę średniej lub małej, bo dużej nie chcę.