Opinie: Lepiej kupić używany skuter/motocykl czy nowy w kredycie?

To pierwszy właściciel... w Polsce :-) Ściągnięty z Francji, oglądam jutro o 9:00.

Czyli nie pierwszy... no to oblookaj, czy serwisowany regularnie... Ciekaw jestem Twoich wrażeń...

Sam jestem ciekaw swoich wrażeń :-)
Tylko mnie Paci straszy, że mi nóżek nie styknie i nieco się podtopię :-)

Ja Cię nie straszę,ja się o Ciebie troszczę.

Wow... z tej troski to może jeszcze jakieś małe scooterki wyjadą... po remonciku... :D

Racja. Dzięki Paci, tak się droczę :-)
Byłem wracając z roboty w Hondzie, żeby posiedzieć jeszcze na Forzy 300, ale nie mieli na stanie. Okazało się za to, że sprzedaje to facet, który grał u mnie jako dziecko... Ależ ten czas pędzi... :-)))

Ty się droczysz a Druid już ma sprośne myśli,Ty uważaj jak z nim na to żarcie jeździsz nie stawaj do niego tyłem:D

Ta Twoja troska Paci mnie wzruszyła... A Araszu czujny jest... ZZZzawsze... ;)))
+++
Zaraz sprośne... Nie lubisz? Takich małych scooterków? Eeee tam... :D

Oczywiście że lubię,a moja troska wynika z tego że łysy jest temperamentny i lubi zapier..... więc 500tka moze być dla niego niebezpieczną dlatego raczej go steruje na 300 a najlepiej na 250tke jest na otomoto nexus 250 z 2009r ok 6k przebiegu niby ale ladna za 6100

No ale masz świadomość, że taką 250-tkę to będzie zbywał w połowie przyszłego roku? ;)))
Też go będę próbował zniechęcić do 500-tki... po mieście mu to na plaster, a krzywdę zrobić sobie łatwo... Ale co ja mogę... :(((

Czy ja wiem, ta o której mowie ma komin leo i power Commander wiec ok 6s do 100 i 140 kmh wiec powinno mu wystarczyć. Tylmo ze on jest mały wiec będzie chciał duży skuter czyms się musi przedłużyć:D

Ja Ci przedłużę, zobaczysz... :-)))
*
Jaki temperamentny, co...? W porównaniu z moją kobitą po mieście śmigam jak emerytka w Tico...
Nigdy tak spokojnie nie jeździłem, chyba że Nysą :-)))
*
Ale też mnie ta pojemność zastanawia, jak bokiem startuję na 125... 500 będzie ciężko utrzymać w ryzach :-)

Nie jaraj sie :) bedziesz mniej odkręcał i dasz rade :)

Mówisz? Zapewne mniejsze ryzyko, niż zabawa biegami na mocnym moto...

No ba, jak nie, jak tak... Araszu by rady nie dał?! ABS-a zakupi i ... hajda na Tatarzyna...
+++
Ale z taką maszyną, to jak Paci coś przeklnie, to za półtorej godziny może w ucho od Arasza dostać... :D

Misie-żartownisie... :-)))

Jak myślicie, mi sie wydaje odpowiednia
http://otomoto.pl/oferta/gilera-gilera-nexus-250-power-commander-leovince-max-power-zamiana-ID6ybjZp.html
powiem wam że jak na ćwiartkę to ma niezłego buta
https://www.youtube.com/watch?v=-k6eYWVuJus

Sprawdzę ich dziś, może się zamienią na HYO...? Wiem, wiem... promocja :-(
*
Kurde, co się dzieje. Najpierw widzę dwa swoje wpisy (identyczne), edytuję drugi, to znika pierwszy...
*
A w pierwszym było, że SUPER i że chętnie sprawdzę. Daj pomyśleć Paci moment. Kolor taki trochę do D... Druidowy, ale co tam, kolor najmniej istotny. Oferta fajna.

5400km, średnio wierzę.

Jak na 6 lat trochę mało (ja mam to w jeden sezon)... Ale ok tam, sprawdzić można.
Czekam pod warsztatem spawania plastików na tego kymkacza w wersji R...