Paru posiadaczy i każdy z nich to fantasta większy niż ś.p. Stanisław Lem. :)
To modele Aixam z silnikiem Kubota, bardzo mocne i popularne w Anglii!
http://www.youtube.com/watch?v=Lz0MQMMJT1Y
A to modele troszkę większe Chatenet:
http://www.youtube.com/watch?v=aHgri-aljyg
(dla niedowiarków i mądrali fachowców co twierdzą że nie poleci więcej)
wszystko pięknie ale te co jeżdżą 100 to są 2-3 cylindrowe 500tki a nie 50tki jak w skuterach. Maluch też 100 pojedzie. I w to nikt nie wątpli
Jeżeli skuter zfajda sie na rzadko i pojedzie na takim silniku 80 MOOOOŻE 90to wżyciu tyle nie pojedzie pojazd o 3x większej powierzchni czołowej, 3x większej masie i większych oporach toczenia.
Cudów ni mo.
Akurat wierzę w to że te silniki mają dwa lub trzy cylindry ale mowa tu o silnikach diesla i kategorii homologacji pojazdu L6E. Siedzą tam silniki które oryginalnie mają nawet 24 KM. Wystarczy zmienić maksymalną dawkę wtrysku i już mamy do dyspozycji większą moc. Inna sprawa to użycie takich silników, w mikrosamochodzie pracuje cały czas z dość dużą mocą, więc zużywają się szybciej niż traktorki ogrodowe.
Niestety takich pojazdów przybywa bo łatwiej ograniczyć moc pojazdu kategorii L7E i sprzedać w podobnej cenie niż zamawiać dodatkowo tańsze, ale słabsze i bardziej awaryjne silniki benzynowe które potem i tak się ogranicza.
Argumentem sprzedawców takich samochodów w innych krajach Europy jest podwójna homologacja tych pojazdów. Praktycznie wszystkie można zarejestrować jako pojazd samochodowy inny - pojazd czterokołowy lekki i ciężki (L6E i L7E). Jeśli rodzice kupią taki samochód 14 latkowi mogą po dwóch latach wysłać go na dodatkowy egzamin, po tym egzaminie można zdjąć blokadę do 45 km/h i móc się cieszyć prędkością maksymalną 80 km/h.
Ale co ważne - tymi pojazdami z silnikami Diesla nie można poruszać się bez karty motorowerowej (AM). Czyli zapewnienia polskich sprzedawców o bezproblemowej jeździe w Polsce na dowodzie osobistym można włożyć między bajki.
Nieprawda kolego Degename. Można poruszać się takimi pojazdami jak podałem przykładowo wyżej na AM lub B-1. Od 18-tki (ur.po1995) bez niczego, no na dowód osobisty. Oczywiście pod warunkiem ze nie będą przerabiane, czy cięższe niż ustawa przewiduje ;)
Mam kolegę który w bagażniku wozi 150kg sprzętu grającego nagłośnieniowego. Jest to swego rodzaju typowo polski folklor ale nie każdy przegina tak jak te wyjątki.
Jak długo Polscy fachowcy (a szczególnie ci co nie mają takowych) będą mądrzejsi od Kury? Ręce i nogi opadają, ludzie!
Więc proszę ustawę, lepiej już nie umiem tłumaczyć:
http://motormania.com.pl/newsy/kraj/nowa-kategoria-prawa-jazdy-am-motorower-i-czterokolowiec-lekki/
Ośmieszasz się człowieku, na tym forum przerabiamy temat AM od 2 lat, a Ty myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy. Cytuje z linka, który wkleiłeś:
"Osoby, które przed wejściem w życie Ustawy o kierujących ukończą 18 lat (czyli urodzone do 18 stycznia 1995 roku) będą mogły na terytorium RP dalej kierować MOTOROWEREM bez prawa jazdy."
Gdzie masz napisane, że możesz jeździć CZTEROKOŁOWCEM LEKKIM na dowód osobisty? Taki z Ciebie spec jak z dupy trąbka :)
Wiesz co? Klawiatury to zaczyna być żal na odpowiedzi Tobie ;)
Cytuję nawet i tytuł: Nowa kategoria prawa jazdy – AM – motorower i czterokołowiec lekki
Cytować dalej czy sam spokojnie i powoli doczytasz do końca?
Z Polskiego na Polski:
Jeżeli ktoś urodził się przed 1995 rokiem to ma ile lat teraz?
Weź kalkulator i policz. 18?
Ustawa weszła teraz = w 2013r.
Już, jasne, ok?
http://motormania.com.pl/newsy/kraj/nowa-kategoria-prawa-jazdy-am-motorower-i-czterokolowiec-lekki/
Zatrzymuje mnie do kontroli rutynowej policjant. Fakt ogląda z zaciekawieniem pojazd, sprawdza dowód, ale nic po za tym. Myślisz że wszyscy to idioci? Jak by mi zabrał dowód bym się domagał ukarania niedouka, nawet i na komendę główną ;) Ale spoko. Przecież oni też muszą być na bieżąco. Na przeglądzie w stacji diagnostycznej Pan go sprawdza auto, wpisuje i stempluje jak trzeba zgodnie z ustawą = na kolejne 12 miesięcy spokój.
Notabene kolego motorowery i skutery także od tego roku muszą mieć okresowe przeglądy urzędowe. Na państwowych okręgowych stacjach diagnostycznych, nie ma zmiłuj. To dopiero będzie panika i pomór. Może to paranoja ale tak jest. Możesz tupać wierzgać i płakać, nic to nie da.
Sam mam taki czterokołowiec, zarejestrowany w Urzędzie Komunikacji i wiem na jakie prawko można go używać jako kierowca. Urząd nie wie lepiej, prawda? Za to Ty jako \\\"najmądrzejsza z dam\\\" wiesz jak zwykle lepiej, wszystko? Nawet jak są zbudowane, jak się jeździ i ile kosztują. Przepraszam, Chłopie pozbieraj się, pls!
Wciąż jesteś skwaszony i malkontent...
Czuje się jakbym dodawania próbował uczyć psa i to takiego niezbyt rozgarniętego. Degename zwrócił Ci uwagę, że nie można jeździć CZTEROKOŁOWCEM LEKKIM na dowód, jedynie MOTOROWEREM można się poruszać w ramach starych ustaw i zasady, że prawo nie działa wstecz. A Ty piszesz jakieś dyrdymały, wklejasz link gdzie jest jasno napisane to co twierdzimy od początku, czyli CZTEROKOŁOWCEM LEKKIM można się poruszać na kat. AM lub wyższe. Tak mówi ustawa i nawet taki guru microcarów tego nie zmieni.
Poza tym:
* cena nowego Aixama 9000 euro, pierwszego z brzegu, za lepiej wyposażonego można zapłacić 1000 euro więcej. Można sprawdzić na stronie, żadna filozofia
* przeglądy okresowe dla motorowerów obowiązują od roku 2009, a nie od tego roku ;]
Czy Ty chopie nie rozumiesz że można się poruszać czterokołowcem mając ukończone 18 rok życia i dowód osobisty? I nie potrzeba dokładnie niczego więcej po za umiejętnościami i znajomością rzeczy.
(w/g ustawy to jest to samo od 2013roku co motorower)
Od 2013 roku MOTOROWER (czyli np.skuter Piaggio, Peugeot itd) = CZTEROKOŁOWIEC lekki (np.Aixam, Chatenet, choć ma 4 koła nie 2)
Czyli pojazdem lekkim (Aixam, kład, motorower) mogą się poruszać dzieciaki od 14 do 18 roku życia) pod warunkiem posiadania karty AM lub prawka B-1, a ci co ukończyli 18 rok czyli urodzeni przed 1995r, wystarczy im zwykły dowód osobisty.
Uff... K A N I E C - F I L M A :)
No i już wiemy gdzie się mylisz/czego nie rozumiesz. Wskaż mi proszę tą ustawę gdzie jest napisane, że Motorower = Czterokołowiec lekki.
Według mojej wiedzy jedyne co je łączy to możliwość jazdy posiadając kat. AM.
Tylko poproszę tekst ustawy, nie artykuł z pudelka czy innego portalu.
Lucek71 zwrócił Ci uwagę na fakt że czterokołowiec lekki to nie to samo co motorower ponieważ jest rejestrowany na innej homologacji.
Ustawa o kierujących
Art. 133.
1. Dokumenty stwierdzające uprawnienie do kierowania pojazdem wydane przez dowódcę jednostki wojskowej, pozwolenia na kierowanie tramwajem i karty rowerowe wydane na podstawie ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. – Prawo o ruchu drogowym, zachowują ważność w zakresie, w jakim zostały wydane.
2. Karta motorowerowa wydana na podstawie przepisów ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. – Prawo o ruchu drogowym, zachowuje ważność do czasu ukończenia przez jej posiadacza 18 roku życia. Karta motorowerowa podlega wymianie, na koszt osoby uprawnionej, na prawo jazdy kategorii AM, o ile osoba ma ukończone 14 lat.
3. Osobę, która przed dniem wejścia w życie ustawy ukończyła 18 lat, uznaje się za uprawnioną do kierowania motorowerem na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Wobec tej osoby nie wymaga się posiadania dokumentu stwierdzającego to uprawnienie.
Chodzi o to że karty motorowerowe tracą ważność w momencie gdy masz 18 lat. Chodzi między innymi o możliwość rozpoznania osoby na zdjęciu. Osoba pełnoletnia zyskuje za to możliwość prowadzenia MOTOROWERU, natomiast te ligery, axiamy itp są POJAZDAMI SAMOCHODOWYMI - CZTEROKOŁOWCAMI LEKKIMI. I na nie potrzebne jest prawo jazdy lub karta motorowerowa I dowód osobisty. Dowód służy tylko po to by porównać dane osobowe z karty. Dlatego można wymienić karty na prawo jazdy kategorii AM. Teraz otrzymujesz taki sam blankiet jak osoba która zdała egzamin na kategorię B.
Dodatkowo:
Prawo o Ruchu Drogowym
Art. 87
ust.3 Nie wymaga się uprawnienia do:
1) kierowania rowerem, motorowerem lub pojazdem zaprzęgowym od osoby, która ukończyła 18 lat;
Już muszę lecieć do domu ale krótko panowie naprawdę już na koniec.
W/g nowych przepisów z 2013r mimo że pojazdy fizycznie różnią się właściwościami uprawnienia są dokładnie takie same.
Czyli mając motorower mogę go użytkować (być kierowcą) mając: AM, B-1, B lub w przypadku kiedy mam ukończone 18 lat sam dowód osobisty (cytuję: Osoby, które przed wejściem w życie Ustawy o kierujących ukończą 18 lat (czyli urodzone do 18 stycznia 1995 roku) będą mogły na terytorium RP dalej kierować motorowerem bez prawa jazdy)
Musze lecieć, więc by ;)
Degename wyczerpał już ten temat z cytatami z ustawy włącznie, ja dodam na koniec, że prawo do poruszania się czterokołowcami lekkimi na dowód osobisty nie może mieć miejsca, gdyż samo pojęcie czterokołowiec lekki wprowadzono dopiero w 2012 z myślą o nowych kategoriach. Początkowo można było się nimi poruszać z minimum A1 lub B1, a od 19 stycznia 2013 r. z kat minimum AM. Ode mnie to tyle, bez odbioru.
Interesujące i nawet fajne jest to forum. :D
lucek71 napisał:
...ja dodam na koniec, że prawo do poruszania się czterokołowcami lekkimi na dowód osobisty nie może mieć miejsca,...
He, he, bo Ty tak uważasz i chcesz, i tak ma być i już...
Człowieku, zadzwoń, dowiedz się dokładnie, wielu ludzi jeździ, kontrolują ich i nic ale nie, Ty jesteś najmądrzejszy.
Eh, no dobra bez odbioru Zakrzyczałeś mnie, bądź zadowolony.
Rozsądni i normalni Ludzie i tak bez Twojego tupania nogami kupują i będą kupować te samochody lekkie. Rodzice będą woleli wydać dużo więcej pieniędzy niż na nowy skuter. To są 4 koła i specjalne nadwozie. Idioci tego nie konstruują! 100% bardziej bezpieczne od motoroweru, skutera czy nawet motoru. W razie kolizji nie składa się jak duży blaszany samochód a odbija!!! Ma właśnie specjalną, elastyczną klatkę. Ale co tam mądrzejsi od urzędu wydającego homologację EU są na forum. Większość tupiących i drwiących to ci co nawet w nim nie siedzieli. Nie wspomnę o użytkowaniu czy jakimkolwiek doświadczeniu. Klepcie się po pleckach sami. Mądrzejsi pomykają już od dawna na 4 kółkach w plastikowej budce. Bez odbioru
Jakbyś przeczytał do końca mój post to byś zrozumiał. Wyciągnąć coś z kontekstu i resztę sobie dopowiedzieć każdy potrafi. Jak tak samo pochodzisz do kwestii przepisów to nie dziwie się, że brniesz w swoje dziwne interpretacje. Skoro sobie przyrównałeś motorower i czterokołowiec lekki, mimo, że mają inne homologacje to mnie już nic nie zdziwi.
"W razie kolizji nie składa się jak duży blaszany samochód a odbija!!"
Tobie to już chyba nie raz odbiło :) hahahaha
http://czterokolowiec.phorum.pl
W jakiej cenie są używane takie pojazdy
Hahaha, jak czytam niektóre posty, to muszę się krzesła mocno trzymać, żeby nie spaść :D
1) Według nowych przepisów NIE można poruszać się motorowerem, czy innym czterokołowcem lekkim "na dowód", no chyba, że do pierwszej kontroli przez policję...
2) Taki "Microcar" złoży się jak akordeon, przy zderzeniu z prawdziwym małym autem, przy już naprawdę niewielkiej prędkości. Przy zderzeniu z pojazdem większym już niż 1.5 tony, microcar nie ma szans. Przy zderzeniu z TIR'em, zerowe szanse na przeżycie. Fizyka się kłania ;) Wezcie kartę wzorów i sobie policzcie przykładowo, że taki Aixam czy Ligier jedzie z prędkością V=50 km/h, a jego masa jest równa m = 300 kg, na przeciw jego nadjeżdża TIR z prędkością 90 km/h i masą m = 14.000 kg. Wystarczy podstawić do wzoru.
I co?
3) Mikrocar odbije się przy zderzeniu z większym autem? Nie uszkadzając się? Tego chyba jeszcze w NASA nie wymyślili...
Oj, ktoś tu ma za dużo fantazji :)
a jakie masz szanse na przeżycie jadąc skuterem?